Stephansens veg 16

Solgt

6 500 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Annet

TOTALPRIS

6 651 340

P-ROM

361

ANTALL ROM

10

Stephansens veg 16

Flermannsbolig - Kr 18 000 pr m² - Tomt på 2.6 mål - Mulig potensial for utleie, seksjonering og utskilling av tomt

Dag Jonny Johannessen

97 05 15 55

djj@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Stephansens veg 16

PRISANTYDNING

6 500 000

OMKOSTNINGER

151 342

BOLIGTYPE

Annet

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

0

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

361/416/463KVM

TOMT

Eiet tomt,2659KVM

OPPDRAGSNUMMER

60220280

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Vindfang, bad/wc, to soverom, kontor/bod, stue og kjøkken.
P-rom: 59 m2 - S-rom: 7 m2 - BRA: 66 m2 - BTA: 72 m2

Innhold | 1. etasje
Gang og to mellomganger, to bad/wc, to kjøkken, to soverom, kontor og to stuer.
P-rom: 100 m2 - BRA: 100 m2 - BTA: 112 m2

Innhold | 2. etasje
Vindfang, bad/wc, tre soverom, mellomgang, stue og kjøkken.
P-rom: 100 m2 - BRA: 100 m2 - BTA: 112 m2

Innhold | 3. etasje
Vindfang, gang, mellomgang, bad/wc, tre soverom, stue og kjøkken.
P-rom: 102 m2 - BRA: 102 m2 - BTA: 114 m2

Utvendig bod på sørsiden
Trappegang - Gang, innredet rom og tre boder.
BRA: 48 m2 - BTA: 53 m2

Det er i tillegg to eksterne bygg på nordsiden av huset. Det er ikke foretatt oppmåling av disse byggene men i offentlige registre er de notert med areal på hhv. 16 m2 og 18 m2. Dette arealet er ikke medtatt i det oppsummerte areal.

Samlet primærareal (P-rom) = 361 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 416 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 463 m2

Standard

Boligen |
Underetasjen ble oppusset i 2009. Da ble overflater og innredninger fornyet, samt røropplegg og el. anlegg fornyet. Gulvet ble gravd opp og det ble lagt nye soilrør og vannrør. De øvrige etasjene har vært delvis oppusset i perioden fra 2005 og til 2009. Innvendig bærer huset preg av slitasje og behov for oppussing og oppgradering.

Boligen har fem varmtvannsberedere, fem sikringsskap og fem strømmålere. Det er egne inngangsparti til hver av byggets fire etasjer samt to separate inngangsparti til 1. etasje.

Utleiepotensial |
Huset overtas av ny eier uten leieforhold. Dagens eier har tidligere leiet ut huset i sin helhet fordelt mellom fem boenheter/leiekontrakter - En i underetasjen, to i 1. etasje, en i 2. etasje og en i 3. etasje. De siste årene har boligens årlige inntekt vært kr 504.000,-. Ved satsene til Bergen kommune vil huset med fem enheter kunne leies ut for ca kr 650.000,- pr år. Det vil da kreve noe innvendig oppussing og møblering inkl. hvitevarer.

Mulig seksjoneringspotensial |
Med dagens størrelse og løsning bør huset ha potensial for seksjonering. I følge dagens eier er han kjent med at det tidligere har vært seks enheter i huset. Han har selv leiet huset ut som fem enheter. Huset er i offentlige registre registrert med tre enheter. Eksternt lagerrom på totalt 48 m2 har potensial for å kunne inndeles i flere separate boder. Det foreligger ikke tegninger på huset i Bergen kommune sin byggesak.

Ser vi på de siste salgene av leiligheter på dette aktuelle postnummeret så er det de siste årene solgt 8 leiligheter med en snitt kvadratmeterpris på kr 38.492,-. Det gjøres oppmerksom på at flere av disse salgene er av nyere boliger med god standard.

Mulig potensial for utskilling av tomt |
Med tanke på tomtens areal og utforming ser vi et mulig potensial for utskilling av tomten i nordlig retning, alternativt ved byggene som er på den nordlige delen av denne tomten. Det orienteres om at det av dagens eier ikke er gjort undersøkelser i forhold til en slik løsning.

Dagens eier, som eier både Stephansens veg 14 (næringsbygget) og Stephansens veg 16 har startet prosessen med utskilling av disse to byggene til to separate tomter. Stephansens veg 16 vil ved fullført utskilling få tildelt gnr. 295, bnr. 486 og arealet er beregnet til ca 2.6 mål. Tomtegrensen vil gå i rett linje fra øst til vest på tomten og trekkes inn til veggen på næringsbygget. Konferer megler for status i denne anledning. Ny eier kan ikke overta eiendommen før denne prosessen er fullført.

Historikk |
Huset ble i sin tid oppført av eierne av Janus Fabrikker AS. I følge eier var det den gang seks strømmålere i huset og det antas at det var 5-6 boenheter i huset. Dette er ikke verifisert av de offentlige registre.

Oppgradering i senere tid |
Følgende opplysninger er gitt av selger som har eid huset siden 2005:
- Badene med fliser ble pusset opp for cirka 15 år siden, øvrige bad av eldre dato.
- Vinduene ble skiftet i 2003/2004 (med unntak av underetasje).
- Ytterkledningen ble skiftet i 2003/2004 og etterisolert med ca 7. cm.
- Nye innvendige rør i pipen fra 2005.
- Vann og avløpsrør inn til huset ble skiftet for cirka 15 år siden.
- Deler av el. anlegget ble skiftet i perioden 2005-2010.

Siste boligprosjekt i Stephansens veg |
Et av de siste boligprosjektene på Espeland er boligene som ble oppført i Stephansens veg like bak Janus Fabrikken. De siste salgene i 2022 av leiligheter på mellom 60 og 70 m2 har blitt omsatt for mellom kr 40.000,- og kr 45.000,- pr. kvm.

Nærområdet

Eiendommen har en sentral beliggenhet i Arna med gangavstand til både skole og barnehage, buss og butikk. Det er også kort avstand til treningssenteret Optimum-Arna og i motsatt retning er det kort avstand til Espelandshallen og Espelandsbanen. Eiendommen ligger mellom Janusfabrikken og Espelandshallen. Det er også godt utgangspunkt for fine turmuligheter i nærområdet.

Fra Stephansens veg er det bare få minutters kjøretur til Øyrane Torg og Arna Stasjon. Fra Arna stasjon er det bare 7 minutter med tog til Bergen sentrum. Med bil er det ca 15. minutters kjøretid til Nesttun sentrum. Det er kort avstand til store arbeidsplasser som Arnadalen terminalområde, Toro og Janus.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

For selger har dette vært en utleiebolig og eier har således ikke selv bodd i huset. Av den grunn har eier begrenset kjennskap til husets tilstand. Det oppfordres til å undersøke huset grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Utvask:
Huset selges og overtas av ny eier uten utvask utover det som er foretatt før visning.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

6 500 000

Omkostninger

151 342

TOTALT

6 651 340

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern