Vetrlidsallmenningen 29

Solgt

12 800 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Enebolig

TOTALPRIS

13 126 600

P-ROM

198

ANTALL ROM

8

Vetrlidsallmenningen 29

Skap ditt drømmehjem | Unik beliggenhet | Sol & utsikt | Forhage | Egnet for utleie | Få min. til parkeringsanlegg

Ole Kristian Pahr Alvheim

47 67 08 70

oka@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Vetrlidsallmenningen 29

PRISANTYDNING

12 800 000

OMKOSTNINGER

326 642

BOLIGTYPE

Enebolig

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

0

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

198/212/0KVM

TOMT

Eiet tomt,81KVM

OPPDRAGSNUMMER

60220151

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Entré (1,7 m²), trapperom (1,7 m²), gang/kjøkken (6,3 m²), bad (3,5 m²), soverom (13,6 m²) vaskekjeller (9,2 m²), bod (2,5 m²) og bod 2 (2,5 m²)

Innhold | 1.etasje:
Entré (1,9 m²), biinngang/trapperom (6,6 m²), gang/trapperom (12,8 m²), dusjrom 1 (1,6 m²), dusjrom 2 (2,1 m²), wc-rom (1,2 m²), soverom (8,4 m²), stue (14,6 m²), spisestue (9,8 m²) og kjøkken (8 m²)

Innhold | 2.etasje:
Biinngang/trapperom (1,9 m²), gang/trapperom (8,6 m²), wc-rom (1,1 m²), soverom (13,6 m²), soverom 2 (9,3 m²), soverom 3 (8,4 m²), soverom 4 (5,7 m²) og stue (14,7 m²)

Innhold | Loft:
Gang/trapperom (2,5 m²), soverom (16,3 m²) og soverom 2 (14,4 m²

Uteplass:
Hellelagt oppholdsplass på 12 m² og murer/bed og koselig beplantning. Det er tilhørende 9 m² i bakgård. Det er ikke tilkomst til bakgård fra boligen. Det er også en nydelig nordvendt balkong på 3,4 m² med utgang fra stue i 2.etasje.

Lagringsplass:
I kjelleren er det vaskekjeller og diverse boder. Det er også lagringsplass på loftet som ikke er målbart areal.

P-rom er:
Alle rom i boligen med unntak av vaskekjeller og boder i underetasjen samt bodareal på loft.

Samlet primærareal (P-rom) = 198 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 212 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Ikonisk beliggenhet på Pitterhaugen rett nedenfor Skansen
- Dekorerte fasader, forhage og balkong.
- Ny taktekking, renner, nedløp, beslag og takvinduer i 2020/2021
- Murfasade pusset og malt i 2008
- Ny ytterkledning mot øst i 2020/2021
- BKK kontroll ble utført 11 august 2022.
- Brann og sprinkleranlegg i bygget

Presentasjon | Det er med glede ZMegleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer Skansen Pensjonat for markedet. En unik eiendom som oser historie og med en episk beliggenhet på Pitterhaugen midt mellom Fløibanens nedre stasjon og Skansedammen.

Historikk | Nåværende eier kjøpte eiendommen i 2001 etter å ha drevet pensjonat i huset siden 1994. Skansen Pensjonat ble drevet av eier frem til 2017. Pensjonatet var et overnattingssted med mer enn 10 sengeplasser (selger hadde 14 sengeplasser) og klassifiseres da som særskilt brannobjekt med like høye krav til brannsikkerhet som et stort hotell. I 2016/2017 ble bygningen omgjort fra næring til boligformål. Bolighuset har de senere årene vært benyttet til utleie av hybler med ett bofellesskap og én utleieleilighet i underetasjen.

Pensjonat | Bergens Tidende har forsøkt å undersøke Pensjonatets historikk og kan fortelle følgende "Ifølge folketellingen i 1939 var det ikke pensjonat i bygningen da, men det var blitt pensjonat i folketellingen noen år senere, den 15.12.1943. Det ble antagelig pensjonat etter at Anna S. Larsen kjøpte huset i 1940. Vi tror følgelig oppstarten var rundt 1942-43. Larsen står oppført som eier av huset også under folketellingen i 1943, her står det skrevet: "Pensjonat, ingen familier". Anna S. Larsen utførte mye arbeid på huset i 1941 og 1942, bl.a. installasjon av bad og wc, og i 1947 søkte hun bygningsmyndighetene om å få flytte kjøkkenet slik at det ble mer egnet "for mange gjester".

"Verdenskjent byhus" I rommene på Skansen pensjonat har det bodd folk fra alle verdens hjørner. Folk fra Taiwan, skotske slaktere, folk fra Åsane, finske kor, skuespillere, Iron man-utøvere, politikere og en nobelprisvinner, ref. BT artikkel av 27 juli 2022. I tillegg har Pensjonatet vært omtalt i både nasjonale og internasjonale tidsskrifter og reisemagasiner. Eiendommen har også vært omtalt på tv kanaler som BBC og som en artig detalj kan det nevnes at Skansen Pensjonat fikk utmerkelse fra Tripadvisor.

Ryddig byggesak | I 2017 ble eiendommen bruksendret fra overnattingsted til boligformål. Byggesaken fremstår som meget ryddig. Søknad om bruksendring med tilhørende tegninger, datert 09.11.2016. Tillatelse til tiltak med ansvarsrett, datert 01.02.2017. Ferdigattest for bruksendring av overnattingssted til enebolig datert, 21.08.2020.

Et hav av muligheter | Bygningen er godkjent i sin helhet som det fremstår i dag. Det vil si en kan leie ut bygningen til boligformål på korttids eller langtidsutleie fra dag én. Alternativt kan huset bli et kontorbygg for bedriften din, kanskje kan et lite Boutique hotell eller gjenskape ikoniske Skansen Pensjonat. En kan også bygge om boligen til en familiebolig eller evt. etablere flere leiligheter. Det gjøres oppmerksom på at dersom kjøper ønsker å omregulere eller ombygge huset kreves en slik bruksendring/ombygging godkjennelse av Bergen kommune. Dette er en eiendom hvor drømmer kan bli til virkelighet.

Oppgradering | Kjøper må ta høyde for å investere i/oppgradere bygningen. Potensialet er enormt.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av eiendommens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport, selgers egenerklæringsskjema og andre relevante vedlegg.

Velkommen | Totalt sett en sjelden mulighet til å sikre et signalbygg i fjellsiden spekket med historie, sjarme og karakter - En mulighet som trolig aldri kommer igjen.

Nærområdet

Eiendommen ligger i en av byens desidert koseligste områder med smitt og smau ligger som perler på en snor. Her avløser den ene sjarmerende gaten den andre og de nydelige husene ligger tett i tett. Her bor en få minutter fra Fisketorget og Bryggen i Bergen samtidig som en er skjermet fra de butikker, utesteder, restauranter etc. Fra boligen er det en aldeles nydelig utsikt over Bergen sentrum, og videre mot Laksevåg og Askøy, samt noe sjøutsikt. Området er hovedsakelig bebygd med bygårder og trehusbebyggelse. Kort vei til parkområder, Akvariet og Nordnes Sjøbad. Gode turmuligheter i byfjellene rett utenfor døren og en har Godt Brød og Lille Kaffekompaniet i eget nabolag. Nabolagsidyll på sitt beste. 

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.


Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Det samme gjelder én industrivaskemaskin og en Miele vaskemaskin samt to tørketromler. Hvitevarene er brukt og overtas på denne bakgrunn.

Inventar:
Det meste av inventaret som er vist på bildene følger med i salget.

Vask/Overtagelse
Boligen er rengjort til visning og det antas at kjøper vil utføre oppgraderinger av bygget. Bygget blir derfor ikke utvasket ytterligere til overtagelse.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

12 800 000

Omkostninger

326 642

TOTALT

13 126 600

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Eiendomsmegler

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern