Lappen 30

Solgt

5 990 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Leilighet

TOTALPRIS

6 204 680

P-ROM

70

ANTALL ROM

2

Lappen 30

Eierleilighet i Townhouse på 70 kvm. | Loft på 62 kvm. m/rammetillatelse | 47 kvm. solrik terrasse | Nydelig nabolag

Ole Kristian Pahr Alvheim

47 67 08 70

oka@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Lappen 30

PRISANTYDNING

5 990 000

OMKOSTNINGER

155 892

BOLIGTYPE

Leilighet

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

2 225

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

70/132/0KVM

TOMT

Fellestomt,1382KVM

OPPDRAGSNUMMER

60220049

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje | primærareal (P-rom)
Entré/gang (10,5 m²), bad (6,1 m²), soverom (9,5 m²), soverom 2 (8,4 m²) og stue/kjøkken (32 m²

Innhold | loftsetasje | sekundærareal (S-rom)
Loftsrom (9,5 m²), loftsrom 2 (8,9 m²), loftsrom 3 (8,8 m²) og uinnredet loft (20,7 m²)

Uteplass:
Gedigen, vestvendt terrasse på 46,6 m² med utgang fra stue/kjøkken

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 2,2 m² (gulvareal: 5,3 m²). I underetasjen er det også egen vaskemaskin. (Det er mulig å få vaskemaskin på bad)

P-rom er:
Alle rom i 2.etasje

Samlet primærareal (P-rom) = 70 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 132 m².

Standard

- Attraktiv eierleilighet i ark. tegnet Townhouse i Årstad bydel
- Stort (gulvareal 88,5 kvm) loft er godkjent for å innlemme med leiligheten
- Leiligheten i 2.etasje ble grundig pusset opp i 2019/2020
- Meget stor og solrik (vestvendt) terrasse på hele 47 kvm.!
- Sameiet disponerer 3 parkeringsplasser, èn plass til dette bygget. Første mann til møllen.
- Felles, inngjerdet hage med plen og uteplasser
- Ny taktekking i 2010
- Nytt rør i rør system og nyere elektrisk anlegg.
- Flere nyere vinduer
- Særdeles trivelig nabolag like ved Pilaren park på Storhaugen
- Haukeland skole, Haraldsplass og Haukeland sykehus i nabolaget
- Barnevennlig og rolig boligstrøk
- Ca. 170 meter til Haukeland skole med trygg skolevei
- Kunstgressbane, trampolinepark, basketbane etc. i nabolaget
- Byfjellene i umiddelbar nærhet
- Skiløyper i nærområdene på vinteren
- Gangavstand til sentrum via Kalfaret.
- Kort vei til busstopp i Årstadveien med hyppige avganger
- Bybanetrasé bygges i området. (Haraldsplass/Haukeland)
- Kort vei til Møllendal med bryggeanlegg, restauranter og kommende bystrand! 
- Minutter å gå til Sammen Årstad, treningssenter.

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne attraktive eierleiligheten ved Svartediket. Leiligheten ligger 1 kilometer fra Haukeland sykehus ved foten av Ulriken og ca. 5 minutter fra sentrum med buss. (Ca. 2 km. til sentrum). For en barnefamilie eksempelvis vil det være en drøm å ha Haukeland skole i nabolaget.

Arkitekten | Townhousene med adresse Nordbø, Lappen og Stemmeveien ble tegnet av arkitekt Olaf Jahnsen. Omkring 1920 var Jahnsen byens mest benyttede arkitekt for sosial boligbygging og arbeidet bl.a. med videre planer for en "hageby" med egne butikker i området Lappen/Bjørndalen. I Lappen ble dette realisert, men nedgangstider og omstendighetene ellers satte etter hvert stopper for hans større prosjekter. Arkitekten har i høyeste grad satt sitt preg på nærområdet ved Svartediket, samt en rekke villaer på Kalfaret, Kalvedalsveien og Fløen. Han er også kjent for Trikkebyen på Møhlenpris og Typebyen i Gutenbergsvei. Kilde: "En bygd i byen" utarbeidet av Svartediket Vel i samarbeid med Bergenhus, Årstad kulturkontor og Byantikvaren.

Leiligheten | Leiligheten fremstår som velholdt og med liten bruksslitasje byggets alder tatt i betraktning. Leiligheten har i perioden 2019/2020 vært gjenstand for oppussingsarbeid og resultatet er svært bra. Her er det moderne overflater, et pent kjøkken med myk overgang til stuen, store vinduer som slipper lyset inn, to soverom, bad og utgang til en gedigen, privat terrasse på 47 kvm som er en drøm på vår og sommer.

Integrasjon av loftet med interntrapp | Det foreligger rammetillatelse, datert 12.01.2022, hvor det er vedtatt at det er gis tillatelse til sammenføyning av ny boenhet i 3.etasje (loft) med eksisterende boenhet i 2.etasje med totalt 130 kvm. BRA samt ombygging ved oppføring av interntrapp mellom 2.-og 3.etasje. Dersom tiltaket utføres vil en få en uvanlig stor leilighet som kan eksempelvis kan inneholde blant annet 4 soverom og 2 bad.

Felleshage og parkeringplass | Det er en felles hage for bygget. Her er det tilrettelagt med plen, uteplasser osv. Veldig kjekt for både store og små. I tillegg disponerer dette bygget én parkeringsplass på tomten. Førstemann til mølla. Det er ellers soneparkering i gaten og en finner parkeringsplass ved bygget uten problemer.

Nabolaget | Området består primært av eneboliger og Townhouse, flotte hekker, stakittgjerder og hager. Det er masse barn i strøket i de fleste alderstrinn, parker, lekeplasser, snarveier til byfjellene og kjekke områder å utforske. Kort sagt meget gode oppvekstvillkår for barn og unge. At populære Haukeland skole ligger "et steinkast" fra boligen løser logistikken ved skolestart og skoleslutt. Her kan barna gå hjem fra skolen på få minutter.

Påbegynte planer | Dette er et område hvor det er iverksatt storstilte endringer med særdeles positivt fortegn. Alrek Helseklynge og området betegnes av mediene som Norges mest komplette Helseklynge og et kraftsentrum innen helseforskning, utdanning og behandling. I området ligger Haukeland Universitetssykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, fakulteter fra Universitetet i Bergen, Odontologen m.m. I området er bygging av ny bybanetrasé godt i gang. Det er kort gåavstand til bybanestoppet ved Haukeland Universitetssykehus. Parallelt med dette har kommunen kommet i gang (i forbindelse med bybanebygging) med planene rundt Store Lungegårdsvann. Her skal bygges det bystrand og ny park(!). Den planlagte bystranden ligger ca. 1 kilometer fra leiligheten hvor en spankulerer via Blaauws vei og Nubbebakken.

Stor kjøpergruppe | Leiligheten passer utmerket for personer som ønsker en urban livsstil med nærhet til de meste. Dersom en velger å benytte seg av rammetillatelsen som foreligger vil leiligheten bli uvanlig stor og en ypperlig familieleilighet.
 
Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en attraktiv eierleilighet i et sentralt og attraktivt boligområde på Årstad. Velkommen til visning!

Nærområdet

Området ansees som et av byens aller triveligste nærmiljøer og et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. I området er det primært arkitekttegnede villaer og ark. tegnende Townhouse hvor flere er delt opp som leilighetsbygg. Det er kort og trygg gangavstand til Haukeland skole ca. 150-200 meter fra leiligheten hvor det også er busstopp i Årstadveien. Her er det også kunstgressbane, ballbinge etc. og mye aktivitet på ettermiddagen. Store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen, Alrek Helseklynge ligger en liten rusletur unna. (ca. 1 km.) Det kan også nevnes at bygging av bybanetrasé med stopp i området rundt Haraldsplass Diakonale Sykehus og Haukeland sykehus er under bygging. For de turglade er strøket et eldorado og et perfekt utgangspunkt for søndagsturen. Turveien innover Isdalen mot Fløyen og Vidden ligger "rett utenfor døren". I tillegg er det turvei fra Bjørndalen opp Ulriken for de sprekeste. Badevann og kanoutleie i Skomakerdiket eller en spasertur i Fjellveien er også populære søndagsturer. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det. Like ved leiligheten på Storhaugen er det en park, kalt Pilaren hvor det blant annet blir arrangert St.hans feiring etc. i regi av nabolaget og Svartediket Vel.

Det vises forøvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Loftet blir ikke utvasket, men overlevert som det står.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

5 990 000

Omkostninger

155 892

Fellesgjeld

58789

TOTALT

6 204 680

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern