Camilla Colletts gate 5C

Solgt

6 900 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Tomannsbolig

TOTALPRIS

7 100 390

P-ROM

164

ANTALL ROM

0

Camilla Colletts gate 5C

Meget spennende investeringsobjekt med utviklingspotensiale | Bygget går over fire etasjer | Svært attraktiv beliggenhet

Dag Jonny Johannessen

97 05 15 55

djj@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Camilla Colletts gate 5C

PRISANTYDNING

6 900 000

OMKOSTNINGER

200 392

BOLIGTYPE

Tomannsbolig

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

0

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

164/200/230KVM

TOMT

Eiet tomt,145KVM

OPPDRAGSNUMMER

60220016

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Gang (4,3 m2), bad (3,4 m2), kjøkken (7 m2) og stue (11 m2). Fellesareal i u. etasjen som boder, gang/trappesats og vaskerom utgjør 25 m2.

Innhold | Leilighet 1. etasje:
Gang (2,1 m2), bad (3,4 m2), kontor (4,8 m2), soverom (9,4 m2) og stue/kjøkken (23,4 m2).

Innhold | Leilighet 2. etasje:
Gang (2,3 m2), bad/vaskerom (3,3 m2), soverom (7,8 m2), kontor (4,4 m2) og stue/kjøkken (29,6 m2).

Innhold | Loftsetasje:
Gang (7,7 m2), bad (3,7 m2), soverom (7,3 m2) og stue/kjøkken (16,1 m2).

Uteplasser:
Tilhørende bygget er det inngjerdet uteplass ved inngangspartiet med nye terrassebord på gulvet, samt vestvendt hage med plen og hellelagt uteplass på baksiden av bygget. Fra leilighet i 2. etasje er det utgang til vestvendt balkong på 1,9 m2.

Byggets lagringsmuligheter:
I byggets underetasje er det en kjellergang med 3 tilhørende boder. Her finner man også felles vaskekjeller. Fra loftsetasjen er det tilkomst til koffertloft.

Primærareal:
I hht. vedlagt tilstandsrapport inngår følgende rom i boligens primærareal:

U. etasje | 28 m2:
Gang, bad, kjøkken og stue/soverom.

1. etasje | 49 m2:
Gang, bad, kontor/gjesterom, stue, kjøkken og soverom.

2. etasje | 51 m2:
Gang, bad, kontor/gjesterom, stue, kjøkken og soverom. Fra felles trappegang i denne etasjen er det også interntrapp (4 m2) til loftsetasjen.

Loft etasje | 36 m2:
Gang, bad, stue/kjøkken og soverom.

Sum bygning |
Samlet primærareal (P-rom) = 164 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 200 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 230 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Bygget går over fire etasjer
- Det er to leiligheter, en i 1. og en i 2. etasje
- Loftsetasjen er innredet, ikke byggemeldt
- Deler av kjeller er innredet, ikke byggemeldt
- Innlagt fiber til hver etasje
- Eiendommen har svært attraktiv beliggenhet
- Bygget har seksjoneringspotensial
- Mulig potensiale for økt leieinntekt
- Alternativ bruk som egen bolig med utleie
- Forhage og skjermet hage bak huset

Innholdsrikt |
Bygget går over fire etasjer med felles trappegang og felles boder og vaskerom i deler av underetasjen. Det er i tillegg forhage/terrasse og terrasse/hage på vestsiden av huset.

Boligen Camilla Colletts gate 5c |
Dette er en hel tomannsbolig med leilighet i 1. etasje og 2. etasje. Bygget ble opprinnelig oppført med to leiligheter og felles loftsetasje og felles kjelleretasje. Loftsetasjen og deler av underetasjen er i senere tid innredet. Dette arealet er ikke byggemeldt eller godkjent til beboelse eller som egen boenhet.

Skifertak, beslag, renner/nedløp, snøfanger og innvendig røykrør i teglstein pipe ble oppgradert/fornyet i 2012. Flere av vinduene ble fornyet i 2005. og fasader er oppgradert i senere tid. Det er også montert rømningsstige. Det er fiber fra Altibox og eget nettverk til hver etasje. Det er felles vaskerom i underetasjen hvor bl.a. leilighetene 1. og 2. etasje har hver sin 200 liters varmtvannsbereder. Det er en 120 liters varmtvannsbereder som er lagt til forbruket for underetasjen. Det er egen varmtvannsbereder som dekker forbruket for loftsetasjen, denne er plassert i loftsetasjen. Det er separate sikringsskap og målere til hver av de fire etasjene i bygget.

Underetasjen:
Inneholder rom som tidligere har vært anvendt som stue/soverom med stort vindu ut mot solrik og skjermet hage. Areal som er innredet til kjøkken har funksjonell innredning, plass til spisebord og tilsvarende like stort vindu som stue/soverom. Areal innredet som baderom med fliselagt gulv og fliselagte vegger i dusjsonen. Fra etasjen er det utgang til stor terrasse og hage. Det er to alternative tilkomster til underetasjen, trappegang fra byggets hovedinngang eller egen inngang med tilkomst fra forhagen.

Leilighet i 1. etasje:
Denne leiligheten har lys og fin stue med peisovn. Soverom + kontor med stort vindu. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkken har stilfull innredning og rikelig med skap- og benkeplass. Innredningen har integrert stekeovn, steketopp, mikro og kjøleskap. Funksjonelt bad med forholdsvis enkel standard. Det er soverom på 9,4 m2 og kontor/gjesterom på 4.8 m2. Vindfang med speilskyvedørsgarderobe.

Leilighet i 2. etasje:
Moderne og innbydende leilighet. Romslig stue med klebersteinsovn, utgang til solrik altan og fin overgang til kjøkkenet. Innredningen på kjøkkenet har integrert stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet har god plass til spisebord og stor vindu som gir rikelig med dagslys. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og downlightsbelysning samt opplegg til vaskemaskin og dusjhjørne med innfellbare dusjvegger. Soverommet er 7.8 m2 og kontor/gjesterom er 4,4 m2. Det er garderobeplass i gangen som også har downlightsbelysning.

Loftsetasjen:
Arealet som er innredet starter med egen trappesats fra 2. etasje. Rommet som tidligere var anvendt som stue har to store veluxvinduer (m/utgang til brannstige), downlightsbelysning og plass til både sittegruppe og spisebord. Det er åpen løsning mot arealet som er innredet med kjøkkeninnredning som har integrert stekeovn, steketopp og kjøleskap. Det er også plass og opplegg til oppvaskmaskin. Pent baderom med fliselagt gulv og vegger, varmekabler og downlightsbelysning. Arealet som tidligere var brukt som soverommet har innebygde garderobeskap, downlightsbelysning og stort veluxvindu. Fra gangen er det tilkomst til koffertloft.

Leieforhold |
Leiligheten i 1. etasje er utleid for kr 12.000,- pr. mnd. Leien er eks strøm og inkludert grunnpakke for internett. Leiligheten er utleid delvis møbler (eiers møbler/hvitevarer medfølger i handelen). Leiekontrakten startet den 01.09.2019 og opphører uten oppsigelse den 31.08.2022. Oppsigelsestiden i dette leieforholdet er 3. mnd. for begge parter. Det er eier selv som administrerer denne leiekontrakten.

Leiligheten i 2. etasje er utleid for brutto kr 13.000,- pr. mnd. Leien er eks strøm og inkludert grunnpakke for internett. Leiligheten er utleid delvis møbler (eiers møbler/hvitevarer medfølger i handelen). Leiekontrakten startet den 01.10.2020 og opphører uten oppsigelse den 30.09.2023. Oppsigelsestiden i dette leieforholdet er 3. mnd. for begge parter. Det er Utleiemegleren som administrerer dette leieforholdet for eier.

Utgifter |
Dagens eier opplyser om følgende årlige utgifter pt. Kr. 20.502,- for kommunale avgifter, kr 14.585,- for forsikring (boligbygg og innbo) og kr 9.828,- for fiber. Lignes dette ned pr. mnd. så gir det en månedlig utgift på kr 3.743,- med dagens løsning.

Eier opplyser at det har vært mange søkere ved annonsering av leilighetene og dagens eier har i hele sin eiertid hatt begge leilighetene utleid til en hver tid.

Potensial |
Boligen har god fleksibilitet for ny eier. Her kan en fortsette å leie leilighetene ut i sin helhet som dagens eier gjør. Det kan være mulig potensial for å lage en stor toppleilighet som går over 2. etasje og loftsetasjen for så å leie ut det resterende arealet. Det bør også være potensial for å seksjonere bygget for videresalg pr. leilighet. Nærområdet har vært gjennom en meget positiv utvikling og det utvikles videre i en retning som vi mener vil skape en merverdi for boenhetene i dette nærområdet når dagens prosjekter er fullført.

Boligpriser og seksjonering i nabolaget |
Boligrekken Camilla Colletts gate 5 a til og med 5 f ble oppført i samme tid og i samme stil. I denne husrekken er vi kjent med at hus nr 5b er seksjonert til tre separate seksjoner og hus nr 5f er seksjonert til fire separat seksjoner. De siste leilighetene som har blitt solgt i denne husrekken har oppnådd summer på mellom kr 60.000,- og kr 66.000,- pr. kvadratmeter. Til tross for situasjonen i nabobygget som er seksjonert til fire enheter så kan det ikke beregnes å kunne få dette huset seksjonert til tilsvarende antall enheter.

Oppsummering fra dagens eier |
Når dagens eier kjøpte boligen så var det av en person som hadde eid huset i 25 år og som selv hadde bodd vekselsvis i loftsleiligheten og leiligheten i 2. etasje. Huset har vært jevnlig vedlikeholdt. Dagens eier har ikke selv bodd i huset og selger huset med dette som utgangspunkt. Den sentrale beliggenheten og løsning har gjort at det har vært enkelt å leie ut leilighetene.

Eiendommen ble kjøpt i august 2016, da markedsført som et utleieobjekt med fire separate leiligheter godkjent for varig opphold. I ettertid ble det avdekket at leilighetene hhv på loft og i kjeller ikke var godkjent til sitt formål. Det er årsaken til forskjellen på verdivurderingen fra mars 2020 som var kr 8.300.000,- og prisantydningen ved dette salget - kr 6.900.000,-.

Nærområdet |
Nærområdet har vært og er fortsatt i en svært positiv utvikling. Tiltak som er iverksatt med tanke på oppføring av nye bygg, både for bolig og næring vil gi en meget god infrastruktur og løfte områdets attraktivitet ytterligere. Nybyggene fører til økt antall arbeidsplasser i nærområdet samt flere nye leiligheter med kvadratmeterpriser i øvre prissjiktet. I kombinasjon med dette kommer det bl.a. flere butikker og restauranter. Fra Camilla Colletts gate får du også nærhet til bl.a. Høyskolen, Haukeland Sykehus, den nye helseklyngen, bybanestopp for dagens bybane i sørlig retning og til sentrum samt den kommende linjen til Fyllingsdalen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlegg til denne salgsoppgaven, som bl.a. tilstandsrapport utarbeidet av byggmester Mats Hansen.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Camilla Colletts gate har en fin og sentral beliggenhet på Kronstad. Dette nærområdet har fått seg et betydelig løft i løpet av de siste årene og framstår i dag som et meget ettertraktet boligområdet. Her er det umiddelbar nærhet til det meste av servicetilbud. Fra bygget er det gangavstand til bl.a. butikker, Høyskolen, BI, spisesteder, treningssentre og flotte turmuligheter. Det er også nærhet til store arbeidsplasser som DNB i Solheimsviken og Haukeland Sykehus. Samt kort avstand og enkel tilkomst til Bergen sentrum med to bybanestopp like ved eiendommen (Kronstad og Danmarksplass). Gaten er også godt skjermet for biltrafikk. Det vises ellers til vedlagt nabolagsprorfil med detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand til diverse servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Selger har selv ikke bodd i bygget og har av den grunn begrenset kjennskap til husets tilstand og ikke grunnlag for å besvare spørsmålene i det vedlagte egenerklæringsskjema. Det oppfordres av den grunn til å kontrollere bygget grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Antall boenheter:
Det presiseres at det ikke er godkjent med beboelse i byggets loftsetasje og underetasje. Eier har dog selv ikke søkt om godkjenning for en slik bruksendring.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

6 900 000

Omkostninger

200 392

TOTALT

7 100 390

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Eiendomsmegler

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern