Storhaugen 5B

Solgt

1 590 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Leilighet

TOTALPRIS

1 731 930

P-ROM

29

ANTALL ROM

1

Storhaugen 5B

Koselig 2-roms selveierleilighet ved Haukeland | Sentralt | Perfekt for deg som vil inn på boligmarkedet

Thea Vinnes Skauge

48 19 85 10

ts@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Storhaugen 5B

PRISANTYDNING

1 590 000

OMKOSTNINGER

47 042

BOLIGTYPE

Leilighet

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

2 163

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

29/29/36KVM

TOMT

Eiet tomt,0KVM

OPPDRAGSNUMMER

60210184

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entrè (2,3 m²), gang (4,3 m²), bad/vaskerom (4,5 m²), soverom (5,8 m²), stue og kjøkken (10,3 m²).

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 7 m², med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 29 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 29 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 36 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • Koselig 2- roms selveierleilighet på Årstad
 • Sentral beliggenhet
 • Perfekt for førstegangskjøpere, studenter og pendlere
 • Åpen stue/kjøkken løsning
 • Ny kjøkkeninnredning i 2010/2011
 • Helfliset baderom med varmekabler
 • Rør-i-rør system fra 2010/2011
 • Mulighet til å leie parkeringsplass
 • Kort vei til skoler som UiB, BI og NHH
 • Gangavstand til store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus
 • Kun 4 minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger mot Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne koselige 2-roms selveierleiligheten med en sentral beliggenhet på Årstad.

Førstegangskjøpere | For deg som er førstegangskjøper, student eller pendler er dette den perfekte leiligheten å komme seg inn på boligmarkedet på.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for flere oppgraderinger i perioden mellom 2010 og 2011 med blant annet nytt kjøkken, bad, rør-i-rør system og nye overflater.

Muligheter | Fra leiligheten er det kort vei til Bergen sentrum, og kun 4 minutters gangavstand til bussholdeplasser med hyppige avganger inn til sentrum. Det er også gangavstand til Møllendal hvor det er dagligvarebutikk, cafe, volleyballbane og gode bademuligheter.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en koselig 2-roms selveierleilighet med som er perfekt for førstegangskjøperen og som har en sentral beliggenhet på Årstad. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i et etablert området på Årstad, i området finner man tilsvarende bebyggelse. Fra eiendommen er det kort avstand til blant annet Haukeland sykehus og Odontologen samt barneskole, barnehage og dagligvarebutikk. Fra boligen har man turmuligheter opp mot Ulriken eller ved Svartediket over til Rundemannen og Fløien. Kort vei til Bergen sentrum, gode bussforbindelser like ved boligen.
Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det opplyses om at det er et omfattende angrep av ekte hussopp i sameiet. per nå antas det at sanering må gjøres i 8-12 leiligheter, men omfanget er foreløpig usikkert. Det er ikke gjort funn av hussopp i leiligheten som selges, men det må understrekes at omfanget fremdeles er noe usikkert. Det er sendt ut e-post fra styreleder med informasjon både om kostnad og omfanget. Det oppfordres at alle interessenter leser e-posten som er vedlagt i prospektet.

Styret har allerede enstemmig vedtatt et låneopptak på 7 millioner. Selv om beløpet er betydelig, kan styret beslutte dette da dette regnes som nødvendig vedlikehold. Men det er som regel en stor fordel å fremlegge denne saken for årsmøtet. Styret vil derfor snarlig innkalle til et ekstraordinært årsmøte for å vedta et låneopptak og en mulig ekstra innbetaling fra alle eierne.

Per i dag har sameiet et usikret lån hos Nordea på ca kr. 5.000.000,- Dette lånet ble tatt opp i forbindelse med rehabilitering av tak og fasade. Utfordringen for sameier kontra borettslag er at sameier ikke kan ta opp lån med sikkerhet. Eierne eier sine seksjoner, og styret eller banken kan da ikke ta pant i eiendommen.

BOB har allerede vært i kontakt med Nordea med en forespørsel om å øke lånerammen. Tilbakemeldingen fra dem er at vi ikke vil kunne låne mer enn ca 250.000 pr eierseksjon, som da vil utgjøre ca kr. 7.500.000,- Trekker man fra dagens lån, utgjør dette ca 2,5 millioner. Det kan vise seg å være svært utfordrende å finansiere de siste 4,5 millionene da sameiet allerede har en høy gjeldsgrad.

Per i dag kan banken gi et ekstra låneopptak på kr. 2,8 millioner.
Dette vil utgjøre en husleieøkning på kr. 572 i snitt, noen mer og noen mindre da det deles etter sameiebrøken.
Dette ble vedtatt ekstraordinær generalforsamling 14.07.21.

Økning per enhet vil være 33%. Dette er regnet fra felles husleie, finans og TV/bredbånd er holdt utenfor. Ut i fra sum. Forventede felleskostnader etter dette vil være kr. 2.784 pr mnd.

Ved en innbetaling på kr. 4.200.000,- fra sameie, vil det være en innbetaling på kr. 87.737- for denne leiligheten. Det ble vedtatt at laget skal innbetale trolig i september

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

1 590 000

Omkostninger

47 042

Fellesgjeld

94885

TOTALT

1 731 930

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Eiendomsmegler

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern