Bjerregårds gate 2

Solgt

6 950 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Leilighet

TOTALPRIS

7 154 690

P-ROM

120

ANTALL ROM

2

Bjerregårds gate 2

Klassisk bygård | 120 kvm. | Generøs takhøyde | Rosetter & Iistverk | Felles uteplass | UiB | Parken | Møhlenpris beach

Ole Kristian Pahr Alvheim

47 67 08 70

oka@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Bjerregårds gate 2

PRISANTYDNING

6 950 000

OMKOSTNINGER

204 692

BOLIGTYPE

Leilighet

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

2 177

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

120/120/132KVM

TOMT

Eiet tomt,538KVM

OPPDRAGSNUMMER

60210181

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Entré/gang (8,9 m²), mellomgang (1,9 m²), to bad (2,5 m² og 3,7 m²), vaskerom (3,7 m²), to soverom (11,5 m² og 23,1 m²), stue (22,1 m²), spisestue (20,7 m²) og kjøkken (13,1 m²).

Takhøyde
Takhøyden på bad v/soverom er 2,44 m.
Takhøyden i entré/gang, kjøkken, vaskerom og bad v/gang er 2,67 m - 2,73 m.
Takhøyden i øvrige deler av leiligheten er 3,10 m - 3,12 m.

Felles uteplass
Felles terrasse på 26,6 m² ble tillaget i 2020 med ettermiddagssol. I tillegg er det en felles forhage med fin beplantning. 

Luftebalkong:
Det er en koselig balkong på 1,6 m² med utgang fra bitrapp.

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i underetasje på 7,6 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Bod er merket nummer 9. Det er også felles sykkelbod i underetasjen.

Samlet primærareal (P-rom) = 120 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 120 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 132 m².

Standard

- Vakker bygård fra 1890 med flere originale detaljer
- Dekorert fasade og flotte elementer fra datidens stilperiode
- Et nydelig ildsted i stuen, Westbo Spisen fra 2016
- Himlinger med originalt massivt listverk
- Flere nydelige rosetter i taket
- Dype vinduskarmer
- Takhøyde på 3,12 meter på høyeste punkt
- Fantastiske originale fyllingsdører
- To nydelige stuer med en antikk atmosfære
- Hovedsoverom på 22 kvm. med eget bad.
- Hovedsoverom kan også benyttes som stue nr. 3
- Eget vaskerom på nesten 4 kvm.
- Varme på begge bad og vaskerom
- Luftebalkong mot bakgård på 1,6 kvm. med utgang fra bitrapp.
- God lagringsplass i leilighetens bod.
- Oppgradert bad ved hovedsoverom i 2014 og 2017.
- Bad ved entré/gang modernisert i 2016 av Wardahl Bygg AS.
- Ny kjøkkeninnredning i 2014
- Romfølelse, karakter og særpreg

KORT OM BYGGET OG OMRÅDET RUNDT
Bygget ble oppført rundt 1890, seksjonert i 1989 og reseksjonert i 2021. Bygget fremstår som et flott eksemplar av den typiske bygårdsbebyggelsen fra slutten av 1800-tallet. Gården består av 11 eierseksjoner. Hele loftet (seksjon 11) eies av seksjonseierne i fellesskap. Møhlenpris er et av byens mest attraktive bydeler med lokale butikker, serveringssteder og et rikt kulturtilbud. Bjerregårds gate er kanskje den fineste gaten av de alle og en gate hvor det sjelden selges boliger. Her er det en tilbaketrukket beliggenhet skjermet fra de travleste gatene og en bor i kort avstand fra Johanneskirken, Det juridiske fakultetet, BI på Marineholmen og ikke minst har en Nygårdsparken som "nær nabo". Her er det forhage, stor felles terrasse og et godt naboskap med høy trivselsfaktor. I dette området er det primært klassisk bygårdsbebyggelse, svært flott arkitektur, store offentlige plasser/tun, god atmosfære og masse historie i gatene.

LEILIGHETEN
Den 120 kvadratmeter store leiligheten disponerer arealet godt. Takhøyden på det høyeste er 3.12 meter som leiligheten gir lys, luft og en klassisk atmosfære. Hovedsoverommet er særdeles stort og kan også brukes som stue nr. 3. Her er det god garderobeplass og en er privilegert med et eget bad. Soverom nr. 2 ligger like ved med adkomst via mellomgang. Det er utført diverse vedlikeholdsarbeid gjennom årenes løp og det benyttet lyse fargenyanser på alle flater. Fargekombinasjonen fremhever det klassiske ildstedet, det flotte listverket, de dype vinduskarmene, rosettene i taket og ellers andre originale detaljer som er bevart som er typisk for denne stilen og som er elementer som gir en rød tråd gjennom hele leiligheten. Alt dette er med på skape en "gammel atmosfære", sjel og karakter. Foruten en fantastisk spisestue og dagligstue med godt over 3 meters takhøyde, ildsted og detaljer i teglstein, er det også et stort og godt kjøkken med ny innredning fra 2014. Det er rikelig med skap og benkeplass og det er god plass til spisebord i spisestuen. Via bitrapp er det også tilkomst til en luftebalkong med plass hvor en kan sitte å trekke frisk luft. Badet på hovedsoverommet ble modernisert i 2014 og 2017, mens bad nr. 2 ble modernisert i 2016 av Wardal Bygg AS. Badet er innredet i en klassisk stil i likhet med resten av leiligheten. Som en sjeldenhet er det også eget vaskerom på om lag 4 kvm. Dette er en leilighet med karakter som skiller seg ut i mengden.

ANDEL I LOFTET
Med på kjøpet medfølger 113/1165 av seksjon 11 i bygget. (loftet). Loftet eies av sameierne i fellesskap. Her foreligger det tillatelse til å etablere en leilighet på ca. 112 kvm. som skal selges av sameiet. Estimert byggelån er ca. 4 millioner kroner og salgsverdi vil være betydelig høyere. Gevinsten ved salg av loftsleiligheten skal brukes til vedlikehold og oppgradering av bygningsmassen og for å gi sameiet en solid økonomi. Dette er en mulighet sameiet har utnyttet på beste måte. Arbeidet med å etablere leiligheten er estimert å starte høsten 2021 og byggetiden er estimert til ca. 6 måneder. Det vil være stillas på fasaden som skal males og og hele hovedgangen/fellesareal skal pusses opp. Sameiet har forhandlet frem en god avtale med sine samarbeidspartnere.

AVSLUTNING
Samlet sett er dette en svært attraktiv bygårdsleilighet på Møhlenpris, med en rød tråd i hele leiligheten og en størrelse som er vanskelig å finne i byen.

I Bjerregårds gate er det rom for både spennende byliv, rolige stunder og ikke minst kort vei til skoler og alt hva Bergen har å by på. Denne leiligheten vil du ikke gå glipp av!

Husk å melde deg på visning!

Nærområdet

Eiendommen har en flott og åpen beliggenhet i søndre del av Møhlenpris ved fotballbanen. Fra leiligheten er det utsikt mot over nærområdet og videre mot Gyldenpris, Laksevåg og omkringliggende fjell. Den flotte bygården ligger et par minutters gange fra Nygårdshøyden med Universitetet sine fasiliteter, lengre ute mot nord ligger det Juridiske fakultet på Dragefjellet. Til sentrum går man på 8-10 min, rett over "haugen". Man har også enkel adkomst med ca 3-4 min gange bort til Bybanestoppet på Nygårdsbroen. Det er også gode veiforbindelser mot sentrum og Danmarksplass. Et attraktivt og etterspurt område, rett utenfor sentrumskjernen, med nedre del av Nygårdsparken som en avde nærmeste naboer. I nabolaget finner man forøvrig barnehager, butikker, kafeer, Vilvite senteret, Høyteknologisenteret, Handelshøyskolen BI og "Møhlenpris beach".

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at det er en malingsflekk på gulvet på det minste soverommet. Selger har løst dette ved å legge et teppe over malingsflekken. Konferer megler/selger på visning.

Inventar
Lysekroner i stue, spisestue og soverom følger ikke med i handelen.
Noe av møblement som sofa, spisebord/stoler, skjenker, tv-benk etc. kan overtas av kjøper etter avtale med selger etter at leiligheten er kjøpt.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

6 950 000

Omkostninger

204 692

TOTALT

7 154 690

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern