Årstadgeilen 4

Solgt

12 900 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Rekkehus

TOTALPRIS

13 302 200

P-ROM

186

ANTALL ROM

4

Årstadgeilen 4

Townhouse anno 1930 spekket med luksus og komfort - Tidl. embetsbolig for Det Kongelige justis- og beredskapsdepartement

Ole Kristian Pahr Alvheim

47 67 08 70

oka@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Årstadgeilen 4

PRISANTYDNING

12 900 000

OMKOSTNINGER

402 192

BOLIGTYPE

Rekkehus

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

0

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

186/232/250KVM

TOMT

Eiet tomt,704KVM

OPPDRAGSNUMMER

60210098

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | kjelleretasje
Kjellerstue, kjøkken, bad/vaskerom og soverom.

Innhold | 1.etasje
Hall m/trapp, stue, stue/kjøkken, trapperom og wc

Innhold | 2.etasje:
Bad/vaskerom , soverom , gang, hall m/trapp, soverom m/garderobe, soverom og bod.

Loft
Dersom loftetasjen innredes vil P-rom kunne økes med ca. 30 m². Loftetasje har pr. i dag adkomst via loftluke fra et soverom. Dersom en ønsker å innlemme loftet i boligen vil det være et søknadspliktig tiltak.

Garasje
Garasjerom på 17 m² samt lagringsplass på garasjeloft.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal: Alle rom med unntak av bod i 2.etasje og uinnredet loftsrom.

Kjelleretasje | 60 m²:
Hall m/trapp, kjellerstue og gang

1.etasje |  75 m²:
Hall m/trapp, stue, stue/kjøkken, trapperom og wc

2.etasje | 51 m²:
Bad, bad/vaskerom, gang, hall m/trapp og to soverom.

Samlet primærareal (P-rom) = 186 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 232 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 250 m².

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne praktfulle eiendommen med ettertraktet beliggenhet i Årstad bydel.

Arkitekten/historikk | Årstadgeilen 4 tegnet av Einar Oscar Schou, en av Bergens mest anerkjente arkitekter på 1920-tallet. Bygningen ble oppført i 1926 og tatt i bruk i ca. 1930 som embedsbolig for Det Kongelige justis- og beredskapsdepartement. Arkitekten er mannen bak blant annet nasjonalteateret, Fløibanens nedre stasjon, Stadsporten og Fløien folkerestaurant. Boligen ble originalt bygget som bolig til lagdommere, og var originalt 3 enheter som den fremstår i dag.  Bygget er oppført i klassisk jugendstil og fremstår som et praktbygg fra datidens stilperiode.

Hage, sol og utsikt | Det er en egen, inngjerdet hage tilhørende denne boligen med de beste solforhold og aldeles nydelig utsikt blant annet over Store Lungegårdsvann mot sentrum. Hage er meget pent opparbeidet. I tillegg er det en terrasse i bakkant av boligen med suveren utsikt og svært gode solforhold. Det er også en oppholdsplass med plass til bord og stoler. Et herlig sted å sitte på sommerkvelden med en god flaske vin.

Tomten | Utvendig er det pent opparbeidet hageanlegg planlagt av landskapsarkitekt. Det er prydhage, interne veier, murer, skiferplatting, bed,  utsiktsplass, plen og frukt/bærhage i øvre del av tomten. Det er videre opparbeidet natursteinsmurer og steinbelagt trappeadkomst. Det er også praktisk trinnfri adkomst med snøsmeltinganlegg. På baksiden av huset er det etablert lekeplass som er et hyggelig samlingspunkt for barna. På tomten er det benyttet planter som vokser sakte og planter som blomstrer i forskjellige tider. Det er lagt opp med belysning fra garasjen opp til boligen. Dette er en "drømmetomt" for barn med masse gøy å utforske.

Flott standard | Dette er regelrett en nydelig bolig hvor det moderne møter det gamle og originale. Denne kombinasjonen gjør at rommene føles ekte og med et historisk sus, samtidig som at boligen er tilpasset dagens moderne familie. Av originale detaljer er det fiskebensparkett, listverk, brystningspanel, originale dører, vinduer, utsmykket teppebelagt trapp og andre stilfulle detaljer.

Godt naboskap | Nærmeste nabo er en hyggelig familie midt i 30-årene med to jenter på 5 og 8 år som går i barnehage og 2.klasse på Haukeland skole. Naboen på motsatt ende av boligen er en hyggelig familie med tre barn (hhv. cirka 5 år, 10 og 12 år). Det er et godt bomiljø for foreldre og barn og som blant annet kan slå følge til skolen. I tillegg har selger etablert en lekeplass huskestativ og sandkasse på eiendommens bakside på seksjon 1 sin del av tomten. (lekeapparat medfølger i salget). Dette er selvsagt til stor glede for barna. Som motytelse er avtalen at denne seksjonen disponerer den største boden på baksiden som tilhører naboen. Dette er en avtale begge familiene har vært tilfreds med og noe nabofamilien ønsker å fortsette med dersom ny eier ønsker det. 

1.ETASJE:

Kvänum-kjøkken | Kjøkkenet er et møbel i seg selv. Nytt påkostet kjøkken fra Kvänum fra 2019. Kjøkkenet er håndmalt med eksklusive designhåndtak i messing fra Buster & Punch. Kjøkkenet inneholder full kjøl og frys, dampovn og komibiovn med mikrofunksjon. Ovner og oppvaskmaskin er toppmodeller fra NEFF med bla. wifi-funksjon med fjernstart. Det er installert komfyrvakt og waterguard lekkasjedeteksjonssystem. Kjøkkenet er gjennomført med messing vaskekum og blandebatteri fra Tapwell. Alle skuffer i kjøkkenet er av heltre hvitoljet eik. Kjøkkenet har innebygget LED-belysning over benk, i vitrineskap og tørrvareskap. Kjøkkenet inneholder praktisk vakkert tørrvareskap med trippelt støpsel, perfekt for kaffemaskin o.l. Det er installert vinskap med to klimasoner og hyller i tre fra Temptech og bred platetopp (90 cm) med integrert ventilator med plasmafilter fra ConceptSwiss. Benkeplate og bakvegg er av typen Silestone Eternal Collection - Calacatta gold. All belysning i finstue, tv-stue og kjøkken er koblet via X comfort sitt trådløse system.

Finstue | I finstuen og kjøkken er det originalt heltre fiskebeinsgulv, pusset og hardvoksoljet i 2019. Her er takhøyden ca. 2,91 meter og det er installert spotskinnesystem fra Siemens. Det er installert rentbrennende Visionline peisinnsats fra Peisselskabet med gnistgardin, brenselsrist og foldedører i tidsriktig messing med omramming i marmor og stukkatur/peishylle fra Roger Pearson. 

Tv-stue | I Tv-stue er det nytt heltre fiskebeinsgulv i eik. Det installert nye justerbare LED downlights og 2 stk. nye vinduer i 2018 og komplett nytt elektrisk med elkopluss støpsler og praktisk USB-uttak ved sofa. Det er lagt opp to nye kraftige kurser tiltenkt henholdsvis TV og hjemmekinoanlegg. I 2021 ble det installert skyvedører inn til tv-stue fra kjøkken. Dørene er ombygde originaldører med røkt falsettglass og messing-sprosser.

Inngangsparti | I inngangspartiet er det brasiliansk skifer med varmekabler, romslig garderobeskap som utnytter rommets fulle høyde. Det er nymalt originalt brystningspanel og en vakkert utsmykket original buet ytterdør. Belysning er med innfelte justerbare downlights.

Hall/gang | Fra inngangsparti går man videre til hall/gang, her fortsetter brystningspanel og det er heltre eik fiskebeingulv. I entrè er det etablert et nytt gjeste-wc med italienske fliser med trestruktur og  varmekabler, det er montert vegghengt toalett fra Villeroy & Boch  og helstøpt hjørnevask i dansk design fra Copenhagen Bath. Det er montert innfelte justerbare LED-downlights i tillegg til belysning over speil. Her er det plassert fordelerskap til rør i rør- system med trådløst waterguard lekkasjedeteksjonssystem. Det er også montert mekanisk desentralisert avtrekksvifte som betjener toalettet og kjeller.

Toalettrom | Gjeste wc med italienske fliser med trestruktur og varmekabler, det er montert vegghengt toalett fra Villeroy & Boch og helstøpt hjørnevask i dansk design fra Copenhagen Bath. Det er montert innfelte justerbare LED-downlights i tillegg til belysning over speil. Her er det plassert fordelerskap til rør i rørsystem med trådløst waterguard lekkasjedeteksjonssystem. Det er også montert mekanisk desentralisert avtrekksvifte som betjener toalettet og kjeller.

2.ETASJE

Oppusset | Hele 2.etasje er pusset opp vår/sommer 2021. Her er det nye overflater og alle overflater er malt i flotte gjennomtenkte fargekombinasjoner og det er etablert et nytt, nydelig bad fra grunnen av. I tillegg er planløsningen omgjort for å imøtekomme dagens behov. I 2.etasje er det bad, tre gode soverom, gang og bod. I tillegg diverse garderobeløsninger. Arbeidet er utført av Sæterdal Elektro AS, Mjeldstad VVS AS og Byggmester Mads Granberg AS. Utført arbeid kan dokumenteres.

Nytt Bad/vaskerom 2021 | Helt nytt bad fra grunnen bygget av ovennevnte firma. Badet fremstår som et topp moderne og svært lekkert bad med "hotellpreg". Det er norskproduserte kvalitetsmøbler fra Linn Bad, med sorte eikespiler, dobbel vask, stort speil i 160 cm med integrert belysningsarmaturer og garnityr fra Tapwell i messig/gullutførelse som gir badet "det lille ekstra". I tillegg er det spesialbestilt glassvegger til dusj med gulldetaljer. Det er Italienske keramiske fliser med terrazzo look fra Ergon, delikat innebygd badekararmatur, også fra Tapwell i gullutførsel. Det er også etablert et praktisk vaskeromnisje med plass til vaskemaskin og tørketrommel inntrukket i veggen. Over ligger det en kompositt steinbenkeplate fra Silestone og i taket er det montert tørkesystem for klær for maksimal utnyttelse av rommet. Badet er 100% nytt med komplett rør og elektro i 2021. Nye varmekabler og ny fuktstyrt baderomsvifte. Et regelrett nydelig bad.

Hovedsoverom | På hovedsoverommet er det lagt nytt parkettgulv fra Woodlife i sort eik. Det er også tilhørende praktisk garderoberom. Det er nydelig utsikt, og god plass til blant annet en seng på 210 x 210.

Barnesoverom | Barnesoverommene er nyrenovert og ligger like ved foreldresoverom. Begge soverommene er malt i en fin fargepalett og det er nytt parkettgulv fra Woodlife i sort eik. Det ene soverommet har fantastisk utsikt over Store Lungegårsvann, mens det andre soverommet har utsikt mot hagen i bakkant.

Gang | En bred og god gang med tilgang til innvendig bod og garderobeløsninger. Myk overgang fra gang til trapperom/hall. Nytt parkettgulv fra Woodlife i sort eik likt som de tre soverommene.

KJELLER

Kjellerstue | Romslig kjellerstue med oljet eikeparkett  og lyse overflater.  Det er installert justerbare innfelte downlights og nyere el. anlegg.  I kjellerstue er det trekkerør og kabler for hjemmekino-anlegg og prosjektor. Her er det mulig å innrede arealet på andre måter.

Soverom | Nyetablert soverom med oljet eikeparkett og lyse overflater. Det er varmekabler i hele underetasjen.

Nytt kjøkken 2021 | Helt nytt Ikea kjøkkeninnredning fra 2021 med grå profilerte fronter og laminert benkeplate med planlimt kjøkkenvask i rustfritt stål. Integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin samt opplegg for kjøleskap. Avtrekk via kjøkkenventilator. Fuktsensor med magnetventil på tilførsel. Det er god plass til spisebord og stoler i kjøkkensonen.

Nytt bad 2021 | Helfliset, pent og moderne bad på vel 4 kvm. Badet inneholder veggtoalett, dusjhjørne m/hengslede glassdører, opplegg for vaskemaskin og baderominnredning med heldekkende servant, speil og belysning. Termostatstyrte varmekabler i gulv. Arbeidet er utført av Sæterdal Elektro AS, Mjeldstad VVS AS og Byggmester Mads Granberg AS.

LOFT

Muligheter | Stort og romslig loft med mye potensiale.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Årstadgeilen er en av byens mest ettertraktede gate og beste del av Årstad. Med Haukeland skole, Amalie Skram VGS,  flere barnehager, Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Alrek Helseklynge, butikker, kafeer, badeplass, sentrum og naturen i "nabolaget", ligger mye til rette for en praktisk hverdag. Nabolaget består primært av store arkitekttegnede villaeiendommer med parkmessige hager. Det er svært gode solforhold fra morgen til kveld og byens beste turterreng begynner idet en går ut døren.  Det er busstopp på toppen av bakken og det vil gå heis til nytt bybanestopp i Møllendal. Her kommer det også ny bystrand i regi av Bergen kommune. Området er barnevennlig og det lite trafikk i gaten. (Innkjøring forbudt i bunnen av bakken).

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i salget.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

12 900 000

Omkostninger

402 192

TOTALT

13 302 200

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Eiendomsmegler

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern