Storhaugen 5A

Solgt

2 300 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Leilighet

TOTALPRIS

2 524 760

P-ROM

41

ANTALL ROM

1

Storhaugen 5A

Flott og lys leilighet ved Haukeland | Sentralt | Nye overflater i 2021 | Nydelig hage | Perfekt førstegangskjøp

Thea Vinnes Skauge

48 19 85 10

ts@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Storhaugen 5A

PRISANTYDNING

2 300 000

OMKOSTNINGER

68 592

BOLIGTYPE

Leilighet

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

3 211

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

41/41/46KVM

TOMT

Eiet tomt,2455KVM

OPPDRAGSNUMMER

60210062

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré (2,9 m²), bad/vaskerom (5 m²), soverom (11,7 m²), stue og kjøkken (17,7m²).

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en ekstern bod, boden var ikke tilgjengelig for oppmåling på befaringsdagen. .

Samlet primærareal (P-rom) = 41 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 41 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 46 m²

Standard

Kort oppsummert:
 • Moderne 2-roms selveierleilighet
 • Sentral beliggenhet
 • Nye overflater i 2021
 • Perfekt for deg som vil komme deg inn i boligmarkedet
 • Åpen stue/kjøkken-løsning
 • Luftig stue med store vinduer og dype vinduskarmer
 • Nye kjøkkenfronter i 2021
 • Varmekabler i alle gulv
 • Helfliset baderom med opplegg til vaskerom
 • Rør-i-rør system
 • Mulighet til å leie parkeringsplass
 • Kort vei til flere høyskoler og universitetet
 • Gangavstand til store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus
 • Kun 1 minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger
 • Nærhet til planlagt bybanestopp

Presentasjon | Det er med stor glede at Z Megleren ved Partner/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne moderne og gjennomførte 2-roms selveierleiligheten med en sentral beliggenhet på Årstad.

Førstegangskjøpere | For deg som er førstegangskjøper, student eller pendler er dette den perfekte leiligheten å komme seg inn på boligmarkedet på.

Planløsning | Boligen har en gjennomgående god planløsning. Leiligheten har i senere tid fått flere oppgraderinger, heriblant ny kjøkkeninnredning, nye veggplater, nye vindusforinger og listverk, nye fliser i inngangsparti og hele leiligheten malt i 2021.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene er malt i moderne duse farger, og har mye naturlig lysinnslipp. Her kan en flytte rett inn!

Muligheter | Fra leiligheten er det kort vei til Bergen sentrum, og kun 4 minutters gangavstand til bussholdeplasser med hyppige avganger inn til sentrum. Det er også gangavstand til Møllendal hvor det er dagligvarebutikk, cafe, volleyballbane og gode bademuligheter.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en moderne 2-roms selveierleilighet med mange flotte kvaliteter, diverse arbeid utført i senere tid og har en sentral beliggenhet på Årstad kort vei fra Bergen sentrum. Hjertelig velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i et etablert området på Årstad, i området finner man tilsvarende bebyggelse. Fra eiendommen er det kort avstand til blant annet Haukeland sykehus og Odontologen samt barneskole, barnehage og dagligvarebutikk. Fra boligen har man turmuligheter opp mot Ulriken eller ved Svartediket over til Rundemannen og Fløyen. Kort vei til Bergen sentrum, gode bussforbindelser like ved boligen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det opplyses om at det er et omfattende angrep av ekte hussopp i sameiet. per nå antas det at sanering må gjøres i 8-12 leiligheter, men omfanget er foreløpig usikkert. Det er ikke gjort funn av hussopp i leiligheten som selges, denne leiligheten har vært åpnet opp og undersøkt, sanert og er ferdig rennovert uten funn av hussopp. Det er likevel usikkerhet i omganget i hele bygget. Det er sendt ut e-post fra styreleder med informasjon både om kostnad og omfanget. Det oppfordres at alle interessenter leser e-posten som er vedlagt i prospektet.

Styret har allerede enstemmig vedtatt et låneopptak på 7 millioner. Selv om beløpet er betydelig, kan styret beslutte dette da dette regnes som nødvendig vedlikehold. Men det er som regel en stor fordel å fremlegge denne saken for årsmøtet.

Per i dag har sameiet et usikret lån hos Nordea på ca kr. 5.000.000,- Dette lånet ble tatt opp i forbindelse med rehabilitering av tak og fasade. Utfordringen for sameier kontra borettslag er at sameier ikke kan ta opp lån med sikkerhet. Eierne eier sine seksjoner, og styret eller banken kan da ikke ta pant i eiendommen.

BOB har allerede vært i kontakt med Nordea med en forespørsel om å øke lånerammen. Tilbakemeldingen fra dem er at vi ikke vil kunne låne mer enn ca 250.000 pr eierseksjon, som da vil utgjøre ca kr. 7.500.000,- Trekker man fra dagens lån, utgjør dette ca 2,5 millioner. Det kan vise seg å være svært utfordrende å finansiere de siste 4,5 millionene da sameiet allerede har en høy gjeldsgrad.

Per i dag kan banken gi et ekstra låneopptak på kr. 2,8 millioner.
Dette vil utgjøre en husleieøkning på kr. 572 i snitt, noen mer og noen mindre da det deles etter sameiebrøken.
Dette ble vedtatt ekstraordinær generalforsamling 14.07.21.

Økning per enhet vil være 33%. Dette er regnet fra felles husleie, finans og TV/bredbånd er holdt utenfor. Ut i fra sum.

Ved en innbetaling på kr. 4.200.000,- fra sameie, vil det være en innbetaling på kr. 138.737,- for denne leiligheten. Det ble vedtatt at laget skal innbetales i september.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

2 300 000

Omkostninger

68 592

Fellesgjeld

156164

TOTALT

2 524 760

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Eiendomsmegler

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern