Haugeveien 34

Solgt

15 000 000

PRISANTYDNING

BOLIGTYPE

Tomannsbolig

TOTALPRIS

15 403 700

P-ROM

298

ANTALL ROM

6

Haugeveien 34

BUD MOTTATT | Klassisk Townhouse anno 1922 | "Ambassade-preg" | Grenser mot Nordnesparken | Renovering

Ole Kristian Pahr Alvheim

47 67 08 70

oka@zmegleren.no

Nøkkelinformasjon

ADRESSE

Haugeveien 34

PRISANTYDNING

15 000 000

OMKOSTNINGER

403 692

BOLIGTYPE

Tomannsbolig

EIERFORM

Selveier

FELLESUTGIFTER

0

AREAL (P-ROM / BRA / BTA)

298/410/450KVM

TOMT

Eiet tomt,559KVM

OPPDRAGSNUMMER

60200216

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje
Entré (3,9 m²), hall/trapperom (21,4 m²), to mellomganger (1,7 m² og 3,2 m²), bad (3,5 m²), toalettrom (1,6 m²), to soverom (7,6 m² og 10 m²), biinngang/bitrapp (5,4 m²), gang (6,8 m²), vaskerom/vaskekjeller (11,1 m²), to boder (2,8 m² og 6,5 m²), kott under trapp (1,6 m²) og kjellerrom (16,3 m²).

Innhold | 1.etasje:
Gang/trapperom (12,1 m²), bitrapp (2,6 m²), mellomgang (7,1 m²), bad (4,9 m²), soverom (13,9 m²), stue (28,1 m²), spisestue (24,3 m²) og kjøkken (8,7 m²).

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (12,4 m²), to mellomganger (3,5 m² og 4,5 m²), bad (7 m²), tre soverom (12,3 m², 12,8 m² og 14,5 m²), stue (22,3 m²) og kjøkken (7,3 m²).

Innhold | Loft
Uinnredet loftsdel/trapperom (47 m²) og to boder (4,5 m² og 8,8 m²).

Takhøyden i loftsetasje varierer fra 0,15 meter - 4,46 meter. Takhøyden til underside av hanebjelke i hoveddel er 2,03 meter.

Uteplasser:
Nord/vestvendt terrasse på 34 m² med utgang fra bitrapp i 1.etasje og nord/vestvendt altan på 28,6 m² med utgang fra stue i 2.etasje. I tillegg er det hage i front av boligen.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 85 kvm.:
Entré, hall/trapperom, to mellomganger, bad, toalettrom, to soverom, biinngang/bitrapp, gang og vaskerom/vaskekjeller

1.etasje | 109 kvm. :
Gang/trapperom, bitrapp, mellomgang, bad , soverom, stue, spisestue og kjøkken

2.etasje | 104 kvm. :
Gang/trapperom, to mellomganger, bad, tre soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) bolig = 298 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) bolig og garasje = 410 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) bolig og garasje = 450 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Mektig tomt på om lag 559 m² v/ Nordnesparken.
- Respektabel adresse i et historisk strøk.
- Raus på areal og rom. Totalt 410 m2 bruksareal for bolig og garasje.
- Stort loft med potensiale.
- Romfølelse, karakter og særpreg
- Luftig takhøyde og rosetter i himling
- Vakre fasader fra 1922 med flere originale detaljer
- Behov for renovering
- Solrike uteplasser, balkonger og privat hage.
- Garasje integrert i boligen
- Flott utsikt og gode solforhold på eiendommen
- Trygt og godt nabolag
- Få minutter til barneskole, barnehager, butikker og offentlige tilbud.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne innholdsrike og praktfulle sentrumseiendommen i fasjonable Haugeveien. Eiendommen har vært i familiens eie siste 21 år og er en av få privatboliger som grenser til Nordnesparken.

Arkitekten | Bygningen ble oppført i 1922 som et vertikaltdelt boligbygg. Boligen ble oppført for Statsfysikus Geirsvoll og Boligarkitekt Jon Knudsen hvor sistnevnte også tegnet huset i 1921. Knudsen var boligarkitekt for Bergen kommune og tegnet blant annet selvbyggerkolonien i Nyhavn som stod ferdig i 1923 og hadde 26 boliger. Haugeveien 34 er oppført i mur på 3 etasjer og et romslig uinnredet loft. Loftet har et areal på 61 kvm. i målbart areal. Det er pr. i dag registrert 2 boenheter i bygget H0101 og H0201.

"One of a kind" | Dette er en mulighet som sjelden, om noen gang, kommer igjen på Nordnes. Bygget er oppført i 1922 og rent arkitektonisk fremstår bygget som et prakteksemplar av den gamle klassiske murbebyggelsen fra tidlig 1900-tallet. Fasaden er godt bevart og ved inngangspartiet er det utsmykkinger fra datidens stilperiode. Dette er en av byens "sjeldne perler" hvor den vakre fasaden ofte får velfortjent oppmerksomhet fra forbipasserende.

Detaljer | Takhøyde og originale detaljer fra bygårdens byggeperiode er bevart og skaper det klassiske uttrykket som ofte er forbundet med vakre murgårder fra denne tidsepoken. I tillegg er det en nydelig trapp, massive dører og rosetter i taket.

Skap ditt nye drømmehjem | Boligen fremstår i dag som klar for totalrenovering og har dermed et potensiale til å bli en av sentrums flotteste privatboliger. Det er også potensiale på loftet (krever bruksendring/godkjenning av kommunen ved omgjøring til bolig)  På loftet er det varierende takhøyde, men hele 4,46 meter på høyeste punkt. Takhøyden til underside av hanebjelke i hoveddel er 2,03 meter. Det kan nevnes at det i 2014 ble skiftet taktekking på boligen. Arbeidet ble utført av Taktekker Frantzen AS. (Nytt veluxvindu i 2014). I tillegg ble sikringsskap oppgradert i 2014 av Knut Knutsen AS. (Foruten sikringsskap er el.anlegg hovedsakelig av eldre årgang.) Ny strømmåler i 2018. Ny påstøp på toppen av garasjetak i 2015. Arbeidet ble utført av Os Båt & Industriservice. I tillegg informerer selger om at  det ble gjort total utskiftning av rør fra hus til kommunale rør i gaten etter pålegg fra kommunen. Dette ble utført av Anders Kjellberg Olimb Rørfornying AS.

Tomten | Uvanlig stor sentrumstomt i grensen mot Nordnesparken. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, plen, hekk og murer. Beliggenheten ytterst på Nordnes med sjøen på alle kanter anses som helst spesiell.

I byen med barn I Med barneskole, fotballbane, ballbinge, godt aktivitetstilbud, svømmebasseng, utallige barnehager, lekeplasser og de flotteste parker rett utenfor boligen, ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte.

Nordnesparken | Nordnesparken er en fantastisk park ytterst på Nordnes på ca. 32,7 daa. Parken ble anlagt i 1888-89, etter initiativ av Edvard Germanius Johannessen (1848-1922). Nordnesparken har et øvre nivå omkring Nordnes skole og et lavere større område nede mot Puddefjorden / Byfjorden. 

Graveklubben - Miljø i sentrum Nordnes del 2 | Det er pågående arbeid i Haugeveien. Arbeidet pågår nå like ved eiendommen. Infrastrukturen som skal rustes opp ligger på strekningen Nordnesbakken - Haugeveien med sidegater.

- Vann- og avløpsetaten skal oppgradere eksisterende ledninger/rør
- BIR Nett skal etablere bossnett i deler av gatene
- BKK Varme skal legge fjernvarmeledninger i deler av gatene
- BKK Nett skal oppgradere eksisterende kabelanlegg
- Statens vegvesen skal oppgradere overflatene på veier og fortau
- Bergen Fiber skal etablere bredbåndsnett

Nordnes skole og området rundt | Hele skolen er under rehabilitering innvendig og skoleplassen skal oppgraderes. Det åpnes også en helt ny barnehage, som ligger tett inntil skolen. Og vest for skolen, på toppen av bakken "døden", er det bygget ny kunstgressbane/ballbinge. Mot Haugeveien blir det oppgradert med nytt bredt fortau på to meter som går helt til Festningen. All parkering langs skolen forsvinner og her kommer det bossnettstasjon. Hele området skal etter planen bli belyst og det blir enda triveligere langs Haugeveien. De store vakre trærne rundt skolen skal i hovedsak stå, ettersom de er verneverdige. Langs skolen mot vest skal det lages 60-meter løpebane i gangveien. Selve skolen blir ikke lyssatt utenfra, men det blir lyst opp mot trærne, noe som skal gjøre det lysere og triveligere rundt skolen. Også inne på skoleplassen blir det lys om kvelden. Inne i skolegården blir alt pusset opp. Det kommer nye lekeapparater og et nytt leskur.

Velkommen | Denne eiendommen må betegnes som en sjelden "godbit". Her kjøper en ikke kun en bolig, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Kom på visning, føl den gode atmosfæren og nyt omgivelsene!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema hvor nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer.

Nærområdet

Haugeveien er en velkjent adresse på Nordnes og består primært av klassiske bygårder fra slutten av 1800- tallet. Nordnes er et lite lokalsamfunn i "hjertet" av Bergen, med blant annet lokale restauranter, kaféer, baker, kaffebarer og nydelige parkområder. Kun få minutters gange unna ligger Nordnes sjøbad med badeplass, stupebrett og utendørs basseng. For barnefamilier som ønsker å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket, er området "prima". Nabolaget er barnevennlig med gode oppvekstkår og foreldre vil spare mye tid ved å ha "alt" rundt seg i nabolaget. I nabolaget ligger bla. Klosteret barnehage, Nykirken barnehage og Haugeveien barnehage like ved. I tillegg ligger Nordnes skole få minutter unna. Av fritidstilbud er det aktiviteter i Nordneshallen, Nordnesbanen eller dansing/konserter på Verftet. Videre er det til tider utekino på Klosteret, kjekke nabofester, 17-mai tog, kirke, eget buekorps, idrettslag, lokalavis, Akvariet samt flere lekeplasser i nærmeste omkrets. I nærområdet finner man også flere dagligvareforretninger som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris (søndagsåpen) innen et par minutters radius. Fra sentrumskjernen er hjemveien kort, og busslinje nr. 11 stopper like utenfor huset. Bussen går til Starefossen og det er gåavstand til Haukeland sykehus fra stoppet i Svartediksveien. Kort oppsummert er Haugeveien å anse som en av byens mest attraktive gate med masse historie og god atmosfære - året rundt!

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring ifbm. salget. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Selger har bodd i boligen i ca 15 år i forskjellige tidsperioder. Selger har besvart egenerklæringsskjemaet etter beste evne, men selger har ingen/begrenset kunnskap om eiendommens tilstand/beskaffenhet utover det som tilstandsrapporten sier.

Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Gi bud

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under,eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Økonomi

Prisantydning

15 000 000

Omkostninger

403 692

TOTALT

15 403 700

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Footer

© 2023 Alle rettigheter reservert

Personvern