Sollien 15

Visning

4 790 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 920 340

P-rom

88 KVM

Antall rom

2 Soverom

Sollien 15

3-roms eierleilighet | Felles garasje | Stor privat terrasse | Meget solrikt | Praktfull utsikt | Attraktivt boligområde

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sollien 15 4 790 000 130 342 470
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
88 / 88 / 0 KVM Eiet tomt, 482 KVM 60230090

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold leilighet |
Gang, bad/wc, to soverom, stue og kjøkken.

Terrasse |
Fra stuen er det utgang til terrasse på 30 m².

Ekstern bod |
På sørsiden av huset ved fellesterrasse er det ekstern bod til leiligheten.

Garasjeplass |
Det er dobbelgarasje på eiendommen hvor denne leiligheten disponerer den ene halvdelen.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom)  88 m²
Entré/gang (8,8 m²), Bad (6,4 m²), To soverom (hhv. 14,9 m² og 9,9 m²) og stue/kjøkken (45,0 m²)

Det er ingen sekundærrom inne i leiligheten.

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 88 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 88 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Privat altan på hele 30 m²
- Enkel tilgang til felles hage
- To soverom med god størrelse
- Stue med nyere varmepumpe
- Mulighet for ilsted
- Fliselagt bad fra 2005
- Kjøkken fra 2005 med int. hvitevarer
- Vegger er etterisolert
- Dobbelgipsing og lydbøyler i taket
- Vinduer fra 2005

Leiligheten |
I forbindelse med byggets reseksjonering ble leiligheten omfattende oppgradert i perioden 2004-05. Da ble bl.a. overflater og innredninger, røropplegg og el. anlegg fornyet. Innvendig tak ble lagt med lydbøyler og dobbel gips. I tillegg ble vinduer skiftet og alle vegger som vender mot yttervegg ble etterisolert fra innsiden. Utvendig sørvegg ble fornyet i 2018. Garasjen ble bygget i år 2000 og har senere fornyet rulleporten som har automatisk portåpner. I 2022 fikk leiligheten installert Toshiba varmepumpe som gir god oppvarming og reduserer energiforbruket. 

Leiligheten framstår som lys og innbydende med arealeffektive løsninger. Inneholder gang med innfelt downlightsbelysning og plass til gode garderobeløsninger. Baderom med fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innredning med god skapplass. Badet har egen sone med opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Leiligheten har en romslig stue med store vindusflater som gir gode lysforhold og gjør den praktfulle utsikten lett tilgjengelig. Fra stuen er det utgang til leilighetens private terrasse med overbygg. Stuen har en form og størrelse som gir mulighet for stor sittegruppe i tillegg til  plass for spisebord ved overgang til kjøkken. Det er en meget god løsning mellom stue og kjøkken, dette gir optimal lysforhold og romfølelse samt fleksibilitet for plassering av møbler. Begge soverommene har god størrelse med plass til garderobeløsninger og en praktfull utsikt.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler på baderomsgulvet. Varmepumpe i stuen ble installert i 2022. Huset har pipeløp.

i 2022 var det årlige forbruket 8 034 Kwh for denne leiligheten.

Parkering

I hht. internavtale i sameiet så diponerer denne leiligheten den ene halvdelen av dobbelgarasje på eiendommen.

Når garasjen ble bygget i år 2000 så var huset bestående av to seksjoner (leiligheten som nå selges og toppleiligheten). Det var disse to seksjonene som fikk bygget og godkjent garasjen. Det er videre disse to seksjonene som har dekke omkostninger for bygningsforsikring og vedlikehold av garasjen samt disponert hver sin plass i garasjen. Det er pt. ikke laget skriftlig avtale om dette.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser hvor området inngår i byens soneparkering.

Tomt

Tomten har nivåmurer med planert areal i front av huset. Terrassen med uteboddene på sørsiden av huset er definert som fellesareal.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Leiligheten har en nydelig beliggenhet i husets 2. etasje. Her får rommene gode lysforhold og en praktfull utsikt. Utsikten kan også nytes fra leilighetens private terrasse. Her får du sol fra tidlig formiddag til sent på kveld. Husets plassering i terrenget gjør også at du får et usjenert uteareal.

Sollien er en meget attraktiv adresse på fjellsiden av Landås. Her er det åpent og luftig med enkel tilkomst. Du får den unike kombinasjonen av kort avstand til servicetilbud, noe som kan gjøre hverdagen mer effektiv, samt at du har nærhet og enkle tilgang til et eldorado av turterreng og fritidsaktiviteter for store og små i familien. Fra eiendommen er det kort vei opp til Montana hvor stiene opp til Ulrikens topp starter . Dette er også et nydelig utgangspunkt for turer videre over Vidden eller Landåsfjellet. Bergen sentrum ligger knappe 6 km. unna med alt av butikker, restauranter og kulturscener.

Det er bare få minutters gangavstand til Bunnpris dagligvarebutikk. Fra leiligheten kan man spasere ned til Landåstorget på ca. 20 minutter - Her finner du bl.a. søndagsåpen dagligvarebutikk, tannlege og pizzeria.

For ytterligere servicetilbud og fasiliteter ligger Sletten senter en kjøretur på ca. 5 minutter unna. Her er tilgang på et bredt utvalg av butikker, vinmonopol, apotek, kafeer, bybanestopp m.m.

Bussrute 12 stopper rett utenfor leiligheten. Herfra kan du ta bussen forbi Haukeland sykehus og videre til sentrum, Sandviken og Ytre Sandviken, eller sørover mot Birkelundsbakken, Helldalsåsen og Nesttun.

Flere store arbeidsplasser i fin gang-/sykkelavstand. Bl. a. Haukeland sykehus, Haraldsplass, Alrek helseklynge og Høgskulen på Vestlandet. 

Kort gangavstand til både den Internasjonale barnehage (Sollien 129) og Sollien barnehage (Sollien 36). Også nærhet til Nye Landås Skole i Landåsveien.

Den omfattende renoveringen av gamle Lærerhøyskolen (ligger med kort avstand fra Sollien) er inne i sluttfasen. Skolen skal forvandles til Bergen inkluderingssenter. Her blir det stort bibliotek og gymsal, renovering av Bauebanen som ligger like ved skolen, byggets basseng renoveres for bruk av elever ved skolen og medlemmene i idrettslagene i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Om byggemetoden:
Taktekking:
Saltak tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

Takkonstruksjon/loft:
Takkonstruksjon av tresperrer.

Nedløp og beslag:
Takrenner, nedløp og skvettbeslag i plast.

Veggkonstruksjon:
Isolert trekonstruksjon med liggende, enkeltfalset kledning.

Vinduer:
Fabrikkmalte vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produksjonsår: 2005.

Dører:
Ytterdør med huntonitt dørblad og 2-lags cotswold glass.

Balkongdør:
Fabrikkmalt balkongdør med 2-lags isolerglassfelt i trekarmer.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1952 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Patrick Bang datert den 06.06.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Tilstandsgrad 2 (TG2):
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: - Stedvis værslitt kledning

Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik:
- Vinduer på begge soverom og på bad er noe trege.
- Stedvis noe værslitasje.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er påvist andre avvik:
- Noe løst rekkverk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Vurdering gjelder for stue/kjøkken.
- Stedvis noe knirk.

- Stedvis noe knirk.
Innvendig >
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist andre avvik:
- Skjevhet på dør til begge soverom.
- Noe elde/slitasje

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (6,4 kvm)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (6,4 kvm)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad (6,4 kvm)
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon > Bad (6,4 kvm)
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist andre avvik:
- Det er ikke stoppekran på vanninntaket i leiligheten.
Stoppekran er plassert i leilighet i underetasje.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
ELEKTRISK ANLEGG
El. anlegg fra 2005.
Sikringsskap er plassert i fellesgang.
Hovedsikring på 32 ampere.
BELYSNING
Vanlig belysning.
OPPVARMING
Elektrisk oppvarming.
Varmekabler i gulv på bad.
Mulighet for ildsted.

Tomteforhold > Drenering
Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
- Symptomer på fuktgjennomtregning i murvegg i underetasjen.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik:
- Det ble registrert oppsprukket puss/maling på overflater

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer og kjøleskap med vann/- og ismaskin på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Disponering av fellesgarasje:
Når garasjen ble bygget i år 2000 så var huset bestående av to seksjoner (leiligheten som nå selges og toppleiligheten). Det var disse to seksjonene som fikk bygget og godkjent garasjen. Det er videre disse to seksjonene som har dekke omkostninger for bygningsforsikring og vedlikehold av garasjen samt disponert hver sin plass i garasjen. Det er pt. ikke laget skriftlig avtale om dette.

Boligkjøperpakke:
Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Stoppekran og varmtvannsbereder er plassert i leiligheten i byggets underetasje.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Dato: 06.03.1954

Type: Ferdigattest
Bygningens art: Boligbygg
Arbeidets art: Endring
Dato: 20.05.1986

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg/garasje/carport
Dato: 10.10.2000

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring-Bolig
Dato: 13.06.2005

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 277 / 1000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Sameiet Sollien 15 består av tre selveiende boligseksjoner med tilhørende fellesareal. Den første seksjoneringsbegjæring ble tinglyst 19.01.1987 og senere reseksjonert den 11.11.2005.

Kontaktpersonen i sameiet er:
Navn: Rolf Olsen
Mob: 9050 6938

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 87330756). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Det betales ikke inn faste mnd. fellesutgifter. Sum for byggningsforsikring deles etter sameiebrøk. Denne summen utgjorde ca kr 470,- pr. ved siste innbetaling. Vedlikehold betales etter behov og fordeles ut i fra sameiebrøk. Sameiet har ikke fellesgjeld.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 277 / 1000

Dyrehold
Sameiet har ingen spesielle regler utover normalregler i lovverket i forhold til husdyrhold.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Sameiet har ingen bestemmelser i forhold til styregodkjennelse.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 611 256,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 200 521,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Side 1 i energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.
Leiligheten har oppnådd energikarakter: Oransje G.

Vei, vann og avløp

- Grenser til offentlig vei
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

2005/38876-3/106  Erklæring/avtale   11.11.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10500000
Plannavn: Årstad. Landåsveien 12X Og Tilliggende Eiendommer
Ikrafttredelsesdato: 11.05.1950
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 10500002
Plannavn: Årstad. Gnr 61 Bnr 190, Sollien 7, Endring Av Arealbruk 190430106
Ikrafttredelsesdato: 30.08.1994
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan nr 65270000 er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (89,1 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (10,9 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (100,0 %)
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (74,8 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (25,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)
9730000 - Friområder (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
9730000 - Område unntatt fra rettsvirkning (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
40000 - Årstad. Bergensdalens Østlige Del - 202223826

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas åvære berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 790 000
Omkostninger 130 342
TOTALT 4 920 340

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF