Elvenesvegen 2

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

3 180 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 438 360

P-rom

92 KVM

Antall rom

2 Soverom

Elvenesvegen 2

Nesttun | Nyoppusset og lekker 3-roms med god størrelse og solrik terrasse. Sentralvarme/varmtvann/bredbånd m.m. inkl.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Elvenesvegen 2 3 180 000 17 151 7 531
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
92 / 95 / 0 KVM Fellestomt, 23540 KVM 60230054

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Stue med åpen kjøkkenløsning.

Innhold | 2. etasje:
Gang med interntrapp til 1. etasje, innvendig bod, toalettrom, helfliset bad og 2 soverom.

Vestvendt altan:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt terrasse med god størrelse (areal 17,3 m² og fra hovedsoverommet i 2. etasje er det utgangsdør til en vestvendt altan på 7 m².

Felles vaskeri:
Borettslaget har et felles vaskeri, som kan benyttes av andelseierne. Her er det 2 vaskemaskiner, sentrifuge, 1 tørketrommel og 2 tørkerom. Man kjøper poletter av borettslaget, som benyttes når man vasker.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 52 m²
Stue og kjøkken (51,6 m²).

2. etasje | 40 m²
Gang (13,8 m²), toalett (0,9 m²), bad (2,5 m²), soverom (11,7 m²), soverom (8,4 m²).

S-ROM:
2. etasje: Bod (3 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet. 

Samlet primærareal (P-rom) = 92 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 95 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker 3-roms leilighet over 2-plan
- Oppusset, stilrent og moderne
- Vestvendt altan med god størrelse
- Sentralvarme, varmtvann og kabel-TV/bredbånd inkl.
- Ikke 2,5% dokumentavgift for kjøper
- Populært og barnevennlig område
- Gåavstand til skole og barnehage
- Nært Bybanen og Lagunen Storsenter
- Flotte turmuligheter i rimelig nærhet
- Kort kjøretid til Sandsli, Kokstad og sentrum

Presentasjon | Det er med glede ZMegleren presenterer denne lekre 3-roms andelsleiligheten over 2-plan, med utmerket beliggenhet i barnevennlige og populære omgivelser på Elvenesneset.

Oppgradert | Boligen har god romløsning og fremstår som meget innbydende. Hele leiligheten er oppusset og har gjennomgående fine kvaliteter på utstyr og innredning. Her kan man flytte direkte inn uten ytterligere tiltak.

Vestvendt altan | Tilknyttet leiligheten er det 2 vestvendte altaner med sjenerøs størrelse og god plass til utemøblement. Avstressende og deilige utesoner, som kan nytes til fulle på varme soldager. Terrassen med utgang fra stuen har et areal på hele 17 m².

Inkludert | Felleskostnaden inkluderer blant annet sentralvarme med radiator i stue, forbruk av varmtvann og kabel-TV/bredbånd m.m., som gir en bedre forutsigbarhet i forhold til personlig økonomi etc.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er gåavstand til Bybanen i Fanavegen, Skjold barneskole, flere barnehager, bussforbindelse, Rema 1000 og Lagunen Storsenter med et bredt utvalg av butikker og servicetilbud. Alt innenfor en rimelig radius fra borettslagets område.

Omkostninger | Kjøper betaler ikke 2,5% i dokumentavgift til staten. Dokumentavgift ved kjøp til prisantydning ville utgjort kr. 79.500,-. Omkostninger for kjøper er følgelig forholdsvis lave.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en meget tiltalende og innholdsrik 3-roms andelsleilighet med populær beliggenhet i et barnevennlig område. Hjertelig velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Sentralvarme med radiator i stue

Både sentralvarme og forbruk av varmtvann er inkludert i månedlig felleskostnad.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Borettslaget disponerer 43 parkeringsplasser. Søknad om fast parkeringsplass må sendes til styret og fordeles iht. ansiennitet. Andelseier som får tildelt parkeringsplass må disponere bil og bo i laget. Dersom den som har fått tildelt parkeringsplass flytter eller selger bilen etc., vil plassen gå tilbake til borettslaget. Det er etablert felles infrastuktur for lading av elbil. Det er "eier" av parkeringsplassen som må bekoste selve ladeboksen. Strømforbruk avregnes etter faktisk forbruk hver måned med fakturering hver fjerde måned.

I tillegg er det en stor fellesparkering/gjesteparkering på nedsiden av blokken (på andre side av veien).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet tomt på 23.540 m², som eies av borettslaget. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og blokkens plassering på tomten.

Beliggenhet

Elvenesvegen 2 har en sentral og populær beliggenhet på Elveneset i Fana bydel.

Like nedenfor blokken er det busstopp som tar deg til Bergen sentrum på 18 minutter. Bussen går ca. hvert 10 minutt i rushtiden og ellers ofte utover dagen og kvelden/(natten i helgene). Ca. 10 minutt gåavstand til Nesttun sentrum og rundt 5 minutters kjøretid til Lagunen storsenter. Ca. 10 minutters gangavstand til Bybanestopp i Fanavegen.

Elveneset er et populært boligområde. Her får man varierte turmuligheter med blant annet Smøråsfjellet og Totlandsfjellet som byr på gode tur- og treningsmuligheter - sommer som vinter.

Fra boligen er det nærhet til både barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Av aktiviteter på Slåtthaug kan nevnes isbane, fotballbane, svømmehall og idrettshall. Sats treningssenter ligger kun få minutter fra borettslagets område. Av dagligvarebutikker kan nevnes Rema 1000 på Elveneset og Kiwi ved Skjoldsskiftet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter i betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

Oppvarming: Varmekabler på bad, radiator i stue. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

El. anlegg: Sikringsskapet er montert i fellesgang og inneholder automatsikringer. Sikringsskapet er ikke videre undersøkt da dette krever
spesialkompetanse.

VVS: Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet kobberrør til vannforsyningsrør. VVS anlegget er ikke nærmere
kontrollert da dette krever spesialkompetanse.

Beskrivelse av innvendige overflater (vegger, tak og gulv):
Gulv: Badet og toalett har flislagte gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv og laminatgulv.

Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater, tapet og innslag av spilevegger.

Tak: Malte flater.

Endringer etter byggeår (opplysninger fra andelseier)
Leiligheten ble pusset opp i 2022 med blant annet:
- Pusset opp badet
- Pusset opp toalettrom
- Montert nytt kjøkken
- Montert ny trapp med glassrekkverk
- Lagt nye gulver
- Oppgradert veggflater
- Montert spotter i himlingene i stuen og på badet

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig/takstmann Mats Hansen den 02.06.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Takstmannens vurdering ved TG2:

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Stedvis er det motfall. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

4.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på vinduene og altandører bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov.

6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Vannforsyningsrør er av eldre dato. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vannforsyningsrørene. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Felleskostnad kr 7.531,-/mnd. = Kr 90.372,- per år
Strømforbruk 2022 = 2.782 kWh

Oppgitt strømforbruk er basert på nåværende eiers eget forbruk. Det gjøres oppmerksom på at dette vil variere fra en husstand til en annen.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas av kjøper på denne bakgrunn. Ingen andre hvitevarer følger med.

Annen relevant informasjon:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.
 
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Oppført nybygg
Dato: 24.04.1970

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring blokk
Dato: 12.08.2008

Ovennevnte attester følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon:
Selger opplyser at tidligere bod tilknyttet kjøkkenet i 1. etasje er fjernet og innlemmet som en del av den åpne stue-/kjøkkenløsningen. Denne endringen fra tilleggsdel til hoveddel er ikke omsøkt og derved ikke godkjent av kommunen. Boligen overtas på bakgrunn av denne situasjonen for kjøpers regning og risiko.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Øvsttun borettslag (org.nr: 948 882 450) er tilknyttet forretningsfører BOB. Borettslaget består av 3 blokker med totalt 106 andelsleiligheter.

Styreleder i laget er: Einar Hope
E-post: ovsttun.brl@gmail.com

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring NUF (polisenummer: SP0003197606). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et negativt resultat pålydende - kr. 795.594,-. Per 31.12.2021 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 566.307,-. Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital, dvs. at eiendelenes balanseførte verdi er lavere enn verdi av gjelden. Dette skyldes at regnskapsloven forutsett at verdiene skal fastsettes på basis av historiks kost. Dermed gjenspeiler verdiene i balansen ikke den reelle verdien av eiendelene. Erfaring med omsetning av enkeltleiligheter viser at den totale verdien av lagets eiendommer er høyere enn den balanseførte verdien. Styret vuderer derfor at borettslagets faktiske egenkapital er positiv. Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2022 er ikke mottatt.

Andel fellesgjeld/fellesformue:
Fellesgjeld per 31.12.2022 = kr 241.209,45
Fellesformue per 31.12.2022 = kr 9.959,43
Ajourført andel fellesgjeld per 11.04.2023 = kr 241.209,47

Spesifikasjon av lån:
Bank: Handelsbanken
Lånenr.: 9521.75.13414
Lånebeskrivelse: Handelsbanken, Refinansiering, flytende rente
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 4,45%
Andel av saldo: Kr 241 209,46
Innfrielsesdato: 30.06.2038

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr 7.531,- og inkluderer; Andel kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, sentralvarme, forbruk av varmtvann, kabel-TV og bredbånd (basispakke), strøm i fellesareal, renhold, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Gangvask kr 114,-
- TV og internettt kr 469,-
- Felleskostnader kr 5.487,-
- Brensel kr 1.461,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Rørfornying:
Det er besluttet å fornye rørene i borettslaget. Laget skal låne kr 7.000.000,- ifm. denne oppgraderingen. Dersom man tar denne summen og fordeler kostnaden likt på antall enheter i borettslaget utgjør lånebeløpet et gjennomsnitt pålydende kr 66.037,-. Det gjøres oppmerksom på at beløpet kan avvike fra dette estimatet, dvs. at andel fellesgjeld kan bli høyere enn denne summen. Styrets leder har foreslått at man forlenger nedbetalingsplanen på lån, slik at felleskostnaden ikke blir økt. Kjøper må imidlertid ta høyde for at felleskostnaden kan bli økt som en følge av rørfornyingsjobben.

Sikringsordning:
Borettslaget har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene. Det foreligger imidlertid ikke avtale om sikringsordning ifølge forretningsfører. Dette betyr at andelseierne kan holdes økonomisk ansvarlig dersom en eller flere andeleseiere ikke betaler sin felleskostnad. I denne forbindelse vises også til punktet under "Legalpant".

Dyrehold:
Det må søkes styret om dyrehold. Det vises for øvrig til lagets husordensregler pkt. 7 angående husdyr.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst av selger via forretningsfører, med frist for å melde sin interesse innen 27.07.2023 kl. 10:00. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Når du kjøper andel i et borettslag:
Kjøper du en andel i et borettslag blir du eier av en andel som gir deg enerett til å bruke en bestemt bolig i borettslaget. Borettslaget eier eiendommen og tomten. Du eier altså ikke boligen direkte, men indirekte gjennom at du eier en andel som gir bruksrett til boligen. Når du kjøper en andel i et borettslag må du forholde deg til borettslagets sine vedtekter og husordensregler.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Relevante dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordenssregler, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2022 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 550 609,- for inntektsåret 2021.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 982 191,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød F

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen til borettslaget er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1955/304065-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 24.05.1955 
Bestemmelser ang. anlegg av kabelgrøft for Televerket

1966/305584-2/106 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 01.09.1966 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
 
1971/303458-1/106 
Best. om vann/kloakkledning
Tinglyst 04.05.1971 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/23152-1/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 27.10.1977 
 
2007/149520-1/200 
Bestemmelse om deleforbud  
Tinglyst 23.01.2007 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Org.nr: 964338531
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/401523-2/200 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 03.06.2010 
Rettighetshaver:  Knr:4601 Gnr: 44 Bnr: 71
Rettighetshaver:  Knr:4601 Gnr: 44 Bnr: 519
Rettighetshaver:  Knr:4601 Gnr: 44 Bnr: 520
Forpliktelse til å kjøpe varme og varmt vann fra Elvenes fyrsentral.
Med flere bestemmelser
 
2020/2987183-1/200 
Bestemmelse om vannledning  
Tinglyst 08.09.2020 21:00 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Org.nr: 964338531
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg

Det gjøres oppmerksom på at ansvarlig megler har ikke rekvirert tinglyste erklæringer av Kartverket.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 3100100
Plannavn: Fana. Gnr 44 Del Av 732 m.fl., Øvsttun
Ikrafttredelsesdato: 11.08.1978
Dekningsgrad: 21,6 %

PlanID: 31840000
Plannavn: Fana. Gnr 44 Bnr 71, Elveneset
Ikrafttredelsesdato: 08.03.1967
Dekningsgrad: 6,5 %

PlanID: 7700000
Plannavn: Fana. Rv 14 Osvegen, Parsell Elvenesvegen - Vallahøgda
Ikrafttredelsesdato: 10.09.1990
Dekningsgrad: 2,0 %

PlanID: 30260000
Plannavn: Fana. Gnr 44 Bnr 22, Øvsttun, Bjørkåsen
Ikrafttredelsesdato: 25.01.1956
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7700000 - Annen veigrunn (2,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - 200-års flom med klimapåslag, Nesttunvassdraget (13,4 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (65,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (25,5 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70870000 - Fana. Gnr 44 Bnr 572 m.fl. Slåtthaug Skole - 202220705
30170001 - Fana. Gnr 44 Bnr 273, Øvsttun, Delingstillatelse for 3bBoligtomter, mindre vesentlig reguleringsendring av plan - 200504307
30170000 - Fana. Slåtthaugen og omkringliggende vegsystem
30170000 - Fana. Slåtthaugen og omkringliggende vegsystem
30170000 - Fana. Slåtthaugen og omkringliggende vegsystem
30170000 - Fana. Slåtthaugen og omkringliggende vegsystem
19170000 - Fana/Ytrebygda. Bybane i Bergen og fremkommelighetstiltak for buss på strekningen Nesttun - Rådal - 200610701
15670000 - Fana. Del av gnr 42, 43 Og 44, Nesttun Sør, Midtun Og Øvsttun - 199708651

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 180 000
Omkostninger 17 151
Fellesgjeld 241 209
TOTALT 3 438 360

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF