Frydenbølien 22

Solgt

2 300 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 396 100

P-rom

60 KVM

Antall rom

1 Soverom

Frydenbølien 22 (Solgt)

Stor, lekker 2-roms | Heis | Garasjeplass | Nymalt 2023 | Vvann inkl. | Nydelig utsikt | Gåavst. til sentr. | Turterreng

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Frydenbølien 22 2 300 000 6 232 4 118
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
60 / 64 / 0 KVM Fellestomt, 24660 KVM 60220290

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold
Entré/gang (8 m²), bad (5,5 m²), soverom (11,1 m²), stue/kjøkken (34,1 m) samt bod (2,3 m²) og kott (1,3 m²)

Lagringsplass
Tilhørende en bod i u-etg (u1).

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Entré/gang (8 m²), bad (5,5 m²), soverom (11,1 m²) og stue/kjøkken (34,1 m²)

S-Rom er:
Bod (2,3 m²) og kott (1,3 m²)

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 60 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 64 m²

Standard

- Velholdt og fin leilighet.
- Nydelig utsikt over by og sjø
- Privat garasjeplass (kan også leies ut)
- Det er trukket ladeanlegg frem til garasjeplass, men denne er pr- nå ikke aktivert
- God planløsning
- Kort avstand til butikker, busstopp m.m.
- Kort gåavstand til sentrum
- Turområder i umiddelbar nærhet
- Nymalt 2023
- Nye parkettgulv i 2009/2010.
- Nye gulv- og dørlister i 2009/2010.
- Skyvedører og innerdører fra 2010
- Badet og rør ble renovert i 2009/2010
- Fasadene ble malt i 2013/2014
- Innvendige fellesarealer ble oppusset i 2017.
- Ny taktekking i ca 2009.

Innledning | Det er med stor glede ZMegleren v/ Ole Kristian presenterer denne fine leiligheten beliggende i sentrumsnære omgivelser i Frydenbølien på Gyldenpris. Boligen fremstår med fine kvaliteter.

Innflytningsklar | Leiligheten er klar for overtagelse når det måtte ønskes for kjøper. Det praktiseres heller ikke forkjøpsrett i laget.

Oppgradert | Leiligheten er oppgradert opp igjennom årene. Senest i januar 2023 er leiligheten malt av maler. I tillegg var leiligheten gjenstand for oppussing i perioden 2009/2010 der følgende kan nevnes; Nytt parkettgulv, nye gulv- og dørlister, ny skyvedørsgarderobe og renovering av bad og rør utført av Rørleggermester Ø. Antonsen med samarbeidspartnere. I tillegg ble kjøkkenet noe modernisert i denne perioden og det er utført oppgradering av elektrisk anlegg som blant annet nytt sikringsskap høsten 2021. Utvendig er ble det lagt nytt tak i regi av borettslaget i 2009, fellesarealene ble pusset opp i 2017 og fasade ble malt i 2013/2014.

Inkludert | Felleskostnaden inkluderer kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld, varmtvann, dugnad, kabel-tv, gang/trappevask, vaktmester og diverse drift/vedlikehold av fellesarealer/utvendig bygningsmasse.

Omkostninger | Når man kjøper andelsbolig er det forholdsvis lave omkostninger for kjøper, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en meget tiltalende 2-roms med enkel adkomst, god planløsning og utmerket beliggenhet i et sentrumsnært område. Et stort pluss med egen garasjeplass. Denne leiligheten bør så absolutt ses - velkommen på visning!

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2009/2010).
En vegghengt panelovn.

Parkering

Én garasjeplass i felles garasjeanlegg (naboblokk). Garasje/oppstillingsplass er merket nr. 139. Garasjeplasser kan fremleies uten styrets samtykke.

Ellers er det utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser

Mulighet for montering av elbil ladestasjon v/garasjeplass (Aneo Mobility abonnement løsning).

Tomt

Tomtearealet er felles for borettslaget. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med div interne veier/lekeplasser, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Gyldenpris. Fra leiligheten er det utsikt over Møhlenpris, Dokken, Nordnes, Bergen sentrum, Fjellsiden, Sandviken, Øyjorden, Fløien, Sandviksfjellet, Byfjorden, Askøy og Meland mm. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende blokkbebyggelse. Dagligvarebutikk i Frydenbølien (Spar Karensfryd) og Michael Krohns gate (Rema 1000). Gangavstand til alle daglige servicetilbud. Kun 5-10 minutters kjøring til sentrum, gang- og sykkelavstand til både UiB og sentrum. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum. Umiddelbar adkomst til fine turområder på Løvstakken.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandssrapport.

Grunnmur
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Veggkonstruksjon
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/etasjeskillere. Ytterveggene er utført som bindingsverk. Ytterkledning av korrigerte stålplater og fasadeplater. Fasadene ble malt i 2013/2014. Innvendige fellesarealer ble oppusset i 2017. Fasadene er Brls ansvar.

Taktekking
Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Ny taktekking i ca 2009. Taktekking er Brls ansvar.

Vinduer
Isolerglass i malte trekarmer. Utv. beslag. Vinduene ble skiftet på 1990-tallet. Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Vinduer er Brls ansvar

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1978 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 24.01.2023

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Vinduer
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Eldre vinduer har normalt sett dårligere isoleringsevne og dårligere vindtetting rundt karmer enn nyere vinduer.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Ytterdør bærer preg av elde/slitasje. Eldre dører har normalt sett dårligere isoleringsevne og dårligere vindtetting rundt karmer enn nyere dører.
Dører: Fungerer med dagens tilstand.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak. Det bør gjennomføres radonmålinger.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (5,5 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under. Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (5,5 m²)
Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Innhent dokumentasjon om oppbygging av kasse bak toalett, om mulig. Det bør monteres membran i kasse bak toalett v/ en eventuell oppgradering

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken (34,1 m²)
Kjøkkenet bærer preg av elde/slitasje. Det er noe svelling i skapbunn i kjøkkenskap under vask.
Tiltak: Generell oppgradering på påregnes hvis man ønsker dagens standard

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (34,1 m²)
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer med unntak av komfyr medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg
Dato: 09.12.1980

Borettslag/boliglag

Om boliglaget
Münsterbekken Borettslag (org.nr: 953 715 279) har engasjert AS Eiendomsforvaltning som forretningsfører

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige (polisenr. 82161960). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 636.217,-

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.118,-. Fellesutgiftene inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld, varmtvann, dugnad, kabel-tv, gang/trappevask, vaktmester og div drift/vedlikehold av fellesarealer/utvendig bygningsmasse.

Felleskostnadene er vedtatt endret fra 01.06.2023 til kr 4.399,- pr. mnd. 

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Fellesgjeld:
Bank: Nordea
Opprinnelig lån: Kr. 39.000.000,-
Fellesgjeld pr. 31/12: Kr. 26.527.500,-
Denne leilighetens andel av fellesgjeld: Kr. 89.867,-
Type lån: Serie
Rentesats: 3,290% flytende
Nedbetalt: 2035.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Relevante dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 679 330,- for inntektsåret 2021.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 445 587,- for inntektsåret 2021.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei
Adkomst til eiendom direkte fra kommunal vei.

Tilknytning vann
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger.

Tilknytning avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (3380000). Formål: Bolig.
Planid: 3380000.
Planens navn: LAKSEVÅG/ÅRSTAD. KARENSFRYD-FRYDENBØ-GYLDENPRIS.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 22.01.1974.

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 300 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 89 867
TOTALT 2 396 100

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF