Vilhelm Bjerknes' vei 46

Solgt

5 350 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 502 560

P-rom

75 KVM

Antall rom

2 Soverom

Vilhelm Bjerknes' vei 46 (Solgt)

Nyere og lekker 3-roms eierleilighet | Vestvendt terrasse | Heis og garasjeplass | Nært Bybanen | Populært område!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Vilhelm Bjerknes' vei 46 5 350 000 152 562 2 406
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
75 / 84 / 90 KVM Eiet tomt, 8530 KVM 60220229

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré med speilgarderobe, gang, innvendig bod, helfliset bad/wc/vaskerom, 2 soverom, walk-in-closet og stue med åpen kjøkkenløsning.

Vestvendt terrasse:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt terrasse på 14,3 m2. Det er gode solforhold på terrassen og fri utsikt.

Parkering:
Tilhørende leiligheten er det garasjeplass lukket garasjeanlegg (merket nr. 7). Det er trappefri adkomst fra garasjeanlegget via heis til leilighetens etasjeplan.

Lagringsplass:
Foruten en innvendig bod på hele 8,5 m2, medfølger det også en ekstern sportsbod tilknyttet fellesrom i garasjeanlegget (nettingboden er merket nr. 9 og har et areal på ca. 5 m2).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje | 75 kvm.:
Entré (2,7 m²), gang (5,7 m²), bad/vaskerom (6,7 m²), soverom (11,8 m²), soverom (9,4 m²), omkledningsrom (4,3 m²), stue og kjøkken (31,4 m²).

S-ROM:
Innvendig bod (8,5 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 75 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 84 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 90 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Nyere og moderne 3-roms eierleilighet
- Lavenergibolig oppført i 2015/16
- Vestvendt terrasse med god størrelse
- Heis og fast garasjeplass
- Lekkert Norema kjøkken med integrerte hvitevarer
- Mastersoverom med walk-in-closet
- Helfliset og stilrent bad med rør-i-rør system
- Innbydende 1-stavs eikeparkettgulv
- Innfelte downlights i flere rom
- Kabel-TV og bredbånd via Telenor
- Innlagt fiberkabel, fjernvarme og balansert ventilasjon
- Gåavstand til barnehage og Slettebakken skole
- Kort avstand til bybanestopp og bussforbindelse
- Få minutter til Sletten Senter
- Nærhet til varierte turområder

Presentasjon | Det er med stor glede ZMegleren presenterer denne lekre selveierleiligheten, med utmerket beliggenhet i Vilhelm Bjerknes vei 46 på Slettebakken (Sameiet Bjerknes Park). Dette er en lavenergibolig som ble oppført i 2015/16. Det følger med fast garasjeplass med trappefri adkomst via heis fra garasjeanlegget til leilighetens etasjeplan.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2016 og leiligheten har moderne fasiliteter og tidsriktige kvaliteter. Lekkert Norema kjøkken med integrerte hvitevarer, helfliset baderom med innredning fra Norema og master-soverom med walk-in-closet m.m. Innlagt fiberkabel, fjernvarme fra Eviny AS, balansert ventilasjonsanlegg og rør-i-rør system.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en vestvendt terrasse på 14,3 m2 med glassrekkverk, der sol og utsikt kan nytes til fulle.. Det er god plass til utemøblement og solseng m.m. Det er også installert elektrisk solskjerming over/foran stuevinduet.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en smidig og effektiv hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til bybanens stoppested på Slettebakken, bussforbindelse, barnehage, Slettebakken skole og Sletten Senter m.m. Alt innenfor en kort radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne og innholdsrik selveierleilighet med gjennomgående fine kvaliteter, solrik terrasse, fast garasjeplass samt flott beliggenhet i et populært og sentrumsnært område. Leiligheten bør seés og oppleves - velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Sameiet Bjerknes Park har en god og tilbaketrukket beliggenhet på Slettebakken. Den aktuelle leiligheten ligger gunstig plassert i byggets 2. etasje med adkomst via heis eller trapp. Tilhørende, vestvendt terrasse med glassrekkverk og fri utsikt mot Løvstakken samt tilliggende område.

Få minutters gåavstand til bybanestopp og bussforbindelse samt rimelig gange til Sletten Senter med flerfoldige butikker og forskjellige servicetilbud.

I området finner man flere barnehager (herunder Bjerknesparken barnehage 0-6 år) samt Slettebakken skole (1-7 kl.) og Bjørgvin Montessoriskole (1-10 kl.).

Ellers er det rundt fem minutters gåavstand til diverse fritidsaktiviteter på Slettebakken (fotballbaner, skøytehall, tennishall, turnkassen og Fysak aktivitetshus).

Rimelig avstand til Haukeland universitetssykehus, Odontologen og ypperlig turterreng rundt Tveitevannet eller på byfjellene. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum og Nesttun med bil, utgjør rundt 10 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Vannbåren gulvvarme på bad
- Vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinningsfunksjon

Det er innlagt fjernvarme i bygget. Fjernvarme er et oppvarmingssystem der energi fra en fjernvarmesentral overføres i form av varmt vann i isolerte rør. Forbruk av varmtvann og vannbåren gulvvarme m.m., faktureres direkte fra BKK Varme AS til seksjonseier iht. forbruk/måler.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Egen garasjeplass (merket nr. 7)

Det er innkjøring til garasjeanlegget like ved inngangspartiet (automatisk fjernkontroll medfølger).

Sameiet disponerer også flere gjesteplasser under tak i tilstøtende blokk (Vilhelm Bjerknes vei 48).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Pent opparbeidet tomt på 8.530 m2, som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie. Taket er ikke besiktiget.

Beskrivelse av innvendige overflater (vegger, tak og gulv):
Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv.
Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater.
Tak: Malte flater.

Overordnet faglig vurdering av boligen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten og dennes tilleggsdel (boder/kott/altan eller lignende).

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 24.10.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår :
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i selgers egenerklæringsskjema og vedlagte tilstandsrapport.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader:
Strømforbruk 2021 = 4.370 kWh
Fjernvarme BKK Varme AS 2021 = kr. 3.837,-
Felleskostnad kr. 2.406,-/mnd. = Kr. 28.872,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 15.222,-
Innboforsikring = Kr. 1.750,-

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er bruk (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Kombinert tørk-/vaskemaskin på badet kan følge med etter nærmere avtale med selger.

Annen relevant informasjon:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attest:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 16.08.2018

Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 7/1000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Bjerknes Park (org.nr. 917 277 567) ble bygget i perioden 2015-2018 og består av fire frittstående blokker med til sammen 133 selveiende boligseksjoner. Husene er bygget som passivhus. Alle leilighetene har innendørs garasjeplass. Vestbo er engasjert som sameiets forretningsfører.

Sameiets kontaktperson:
Styreleder: Elisabeth J. Erve Heimset
E-post: styret@bjerknespark.com

For ytterligere informasjon om sameiet vises til deres hjemmeside: www.bjerknespark.com

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenummer: SP0001162617). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Årsregnskapet for 2021 er gjort opp med et positivt resultat pålydende 50.071,-. Per 31.12.2021 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 1.230.053,-. Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.406,- og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kabel-tv/bredbånd (basispakke) via Telenor, strøm i fellesareal, vaktmestertjeneste, noe løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Sameieavgift kr. 1.907,-
- Kabel-TV kr. 499,-

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 9 utgjør: 7/1000

På generelt grunnlagt forutsettes det at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av styret eller sameiets generalforsamling.

Endring av felleskostnad:
Ifølge styrets leder vil felleskostnaden bli justert med ca. 10 til 15% fra 01.01.2023. Endringen skyldes generell prisøkning hos sameiets leverandører, justering av kostnad til Telenor for kabel-TV/bredbåndsavtale samt innføring av årlig service av rørfordelingsskap og service på ventilasjonsanlegg.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold (kilde: forretningsfører).

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Sameiet har ikke krav til styregodkjenning, men styret skal informeres om bruksoverlating ifølge Vestbo.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra forretningsfører, sameiets vedtekter, innkalling til årsmøte med regnskap for 2021 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1.081.025,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3.891.689,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger." I henhold til sameiets vedtekter er det ikke tillatt med korttidsutleie av boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig.

Energimerking

I henhold til tidligere salgsprospekt har boligen energikarakter: Lysegrønn A.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2015/777499-1/200 
Bestemmelse om vannledning
Tinglyst 27.08.2015 
Rettighetshaver: Bergen kommune
Org.nr: 964 338 531
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 4601-160/1070
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/809954-1/200 
Bestemmelse om vannledning  
Tinglyst 04.09.2015 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 160 Bnr: 1069  
Bestemmelse om spillvannsledning og overvannsledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 4601-160/1070
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/809954-2/200 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 04.09.2015 
Bestemmelse om solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av fellesledninger
Overført fra: 4601-160/1070
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10520603
Plannavn: Årstad. Gnr 160, bnr 938, 976 m.fl., Slettebakken Sør
Ikrafttredelsesdato: 18.02.2016
Dekningsgrad: 99,9 %

PlanID: 10520600
Plannavn: Årstad. Gnr 160, bnr 938 og 967 m.fl., Slettebakken Sør
Ikrafttredelsesdato: 25.10.2010
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Årstad. Gnr 160, bnr 977 m.fl., Vilhelm Bjerknes ´ vei
Ikrafttredelsesdato: 19.11.2015
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Årstad. Slettebakken, Idrettsområde
Ikrafttredelsesdato: 01.03.1963
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
10520603 - Boligbeb. - blokkbebyggelse (99,7 %)
10520603 - Friområde (0,2 %)
10520600 - Almennyttig formål - forsamlingslokale (0,1 %)
0 - Barnehage (0,1 %)
0 - Park (0,1 %)
0 - Offentlig friområde (0,1 %)
0 - Kjøreveg (0,1 %)

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 66340000
Plannavn: Årstad. Gnr 160, bnr 184 m.fl., Områdereguleringsplan Slettebakken
Saksnr: 202220540
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (99,8 %)
65270000 - Grønnstruktur G (0,2 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (11,9 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Byggeområde (75,4 %)
9730000 - Park/turvei (24,6 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
9730000 - Krav om reguleringsplan (75,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
30740000 - Årstad. Gnr 11 Bnr 5, Øvre Nattland
30550000 - Årstad. Nattland, Krysset Sædalsvegen - Birkelundsbakken
16990001 - Årstad. Bybane I Bergen, Strekningen Wergeland - Hopsbroen - 200713704
16990001 - Årstad. Bybane I Bergen, Strekningen Wergeland - Hopsbroen - 200713704
16990000 - Årstad/fana. Bybane I Bergen, Delstrekning 4 - Wergeland - Hopsbroen - 200208976
10950000 - Årstad. Gnr 15 Bnr 2, Del Av Landåsveien 101X, 111X, 121X Og 131H Samt Øvre Slettebakken
10900000 - Årstad. Slettebakken Søndre
10520601 - Årstad. Gnr 160 Bnr 897 Mfl., Slettebakken Sør - 201203685

Sanering av bossdeponiet på Slettebakken:
Bymiljøetaten starter arbeidet med sanering av avfallsdeponiet på Slettebakken i august 2022. Det nedlagte avfallsdeponiet på Slettebakken ble brukt av Bergen kommune fra 1940 til 1961. For å hindre forurensning til omgivelsen har bystyret vedtatt at avfallsdeponiet skal fjernes og saneres. For ytterligere informasjon om saken henvises til kommunens hjemmeside: https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/vi-bygger-bergen/renovasjon/nedlagte-avfallsdeponier/skal-sanere-slettebakken-avfallsdeponi

Andre opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

I henhold til sameiets vedtekter kan ikke dennes seksjonen eies av juridiske personer, dvs. et selskap kan ikke kjøpe denne boligen.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 350 000
Omkostninger 152 562
TOTALT 5 502 560

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF