Bøjarnesveien 13A

Solgt

10 900 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

11 177 900

P-rom

149 KVM

Antall rom

4 Soverom

Bøjarnesveien 13A (Solgt)

Stilfull enebolig med tomt på 2.6 mål | Solrikt og praktfull utsikt | Garasje | Lekkert kjøkken og bad | Omf. oppgradert

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bøjarnesveien 13A 10 900 000 277 892 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
149 / 231 / 256 KVM Eiet tomt, 2631 KVM 60220227

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Kjelleretasje:
Kjellergang, vaskekjeller og fire boder.

Innhold | 1. etasje:
Hall, mellomgang og trappegang, bad / wc, soverom, stue og kjøkken.

Innhold | 2. etasje:
Gang, bad / wc / vaskerom, tre soverom og bod.

Garasje |
Garasjen er målt til 17 m².

Terrasse:
Fra kjøkkenet er det utgang til terrasse på 11.5 m². Fra ett av soverommene i 2. etasje er det utgang til altan på 3.7 m².

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 97 m²
Entré/trapperom (14,9 m²), gang (2,3 m²), trappegang (2,2 m²), bad (6,3 m²), soverom (16,1 m²), stue (29,1 m²), kjøkken (22,4 m²).

2. etasje | 52 m²
Gang(10m²), bad/vaskerom (7,5 m²), soverom (10,4 m²), soverom (10,7 m²), soverom (9m²).

Sekundærrom
Følgende rom inngår i boligens sekundærrom (S-rom):

Kjelleretasje | 70 m²
Kjellergang (7m²), vaskekjeller (10,4 m²), bod (14,6 m²), bod (9,2 m²), bod (18 m²), bod (5,8 m²).

2. etasje | 11 m²
Bod (11,2 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 149 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 231 m²
Samlet bruttoareal (BRT) = 256 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Stilsikker bolig tegnet av arkitekt Hals Frølich.
- Boligen er betydelig oppgradert det siste året
- Lekre detaljer og gjennomtenkte løsninger
- To romslige bad, nytt bad i 2. etasje
- Lekkert kjøkken fra 2018 på hele 21 m2
- Stue på ca 30 m2 med peis og god takhøyde
- Master bedroom på 17 m2
- Takfornying gjennomført i 2021
- 11 nye vinduer montert i perioden 2018-2021
- Ny altandør kjøkken i 2018
- Innlagt Fiber fra Telenor
- Gåavstand til Bønes skole
- Nært busstopp, turterreng og Kyrkjetangen badeplass
- Få min. til dagligvare på Fjøsanger
- Kort kjøretid til sentrum og Sandsli/Kokstad

Presentasjon |
Det er med stor glede ZMegleren v/Dag Jonny Johannessen presenterer denne stilfulle eneboligen med nydelig beliggenhet i Bøjarnesveien på Bønes.

Boligen |
Bøjarnesveien 13A er tegnet av arkitekt T. Hals Frølich og ble oppført i 1938. Det har vært gjennomført en betydelig oppgradering av hus og hage de senere år. Husets opprinnelige stil er godt ivaretatt i kombinasjon med oppgradert standard for mer tidsriktige og funksjonelle løsninger. I forbindelse med oppgraderingen er det også vektlagt energisparende tiltak.

Boligen inneholder en stor og luftig hall hvor det er fliselagt gulv med varmekabler og egen nisje for garderobeløsninger. Videre har huset fire soverom med bl.a. master bedroom på hele 17 m2 med lyst tregulv, lekker takkonstruksjon og gode garderobeløsninger. De øvrige soverom er plassert i husets 2. etasje. Her har alle soverommene vært gjennom en omfattende oppgradering i 2022 med nylagte gulv, vegger og tak. Et av soverommene har utgang til altan med overbygg. Huset har to bad på hhv. 7.5 m2 og 6.3 m2. Badet i 2. etasje ble bygget i 2022/23 og framstår som et meget eksklusivt baderom med lekre detaljer og funksjonelle løsninger. Dette badet har også opplegg til vaskemaskin i tillegg til husets vaskerom i kjelleretasjen. Badet i 1. etasje ble oppusset i 2013 med bl.a. fine fliser, varmekabler og downlightsbelysning, stort badekar og innredning med god skapplass. Huset har et lekkert kjøkken som ble omfattende oppgradert i 2018. Spesialdesignet innredning fra Schmidt med lekker design og brukervennlige løsninger. Eksklusive hvitevarer som induksjonstopp med nedsenket bordvifte, stekeovn, oppvaskmaskin og ekstra stort kjøleskap med frysedel samt vann- og ismaskin. Innredningen har rikelig med skap- og benkeplass og kjøkkenet har godt med areal til spisebord og utgang til terrasse. Det er bevart en del av den originale innredningen som er plassert ved spiseplassen. Lys og luftig stue med god takhøyde, hjørnepeis og stort vindu med praktfull utsikt. Det er nyere gulv i stue og kjøkken med fine tregulv og gulvvarme. Med unntak av boden så har alle rom i 2. etasje nylagt gulv samt at gulvet er avrettet for å oppnå samme høyde og flytende gulv fra rom til rom. Dette gulvet er lagt med heltre furuplank som er behandlet.

Med dagens løsning har huset en kjelleretasje med bruksareal på hele 70 m2. Fra 1. etasje er det interntrapp til kjeller i tillegg er det dør dirkete fra et av kjellerrommene til nedre del av hagen. Her er det et mulig potensial for videre utvikling av arealet.

Eiendommen |
Ved utskilling ble denne eiendommen tilgitt navnet "Bella Vista" som på Italiensk betyr - Fin utsikt. Dette var nok ikke tilfeldig. Fra både huset og hagen får du en storslått utsikt over bl.a. deler av Nordåsvannet og videre mot deler av Fana. Hagen er pent opparbeidet og har uvanlig god størrelse (2.631 m2). Eiendommen har gode solforhold som kan nytes sommerstid i usjenerte omgivelser. Herlig utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og hygge for familien og gjester. Gangavstand til bl.a. Fagernes Yachtclub og Kyrkjetangen badeplass.

Oppgraderinger i 2022 - 2023 |
Dagens eier har i løpet av det siste året gjennomført en omfattende oppgradering av huset innvendig. Primært har dette vært av hallen, husets inngangsparti og hele 2. etasjen (med unntak av boden). Det har her vært brukt tid på å finne den optimale rominndelingen for deretter å finne helhetlig løsning som gir samme eksklusive stilart i hele etasjen. Gulvet i 2. etasje er avrettet for å få samme høydenivå fra rom til rom slik at det er "flytende" gulv i hele etasjen. Overflater på gulv, vegger og tak er fornyet. Det er her gjennomtenkte valg på farger og utførelse på materiale til gulv, vegger, lister, dører og tak. Det er i gangen og et av soverommene fin brytning hvor deler av veggen er kledd med naturstein og overlys fra LED-list. Det er kraftig profilert listverk mot gulvet og noe smalere lister mot taket, men i samme stil og utførelse mot gulv. Alle innvendige dører er skiftet som å treffe den gjennomførte stilen. Badet i 2. etasje er utvidet og bygget opp på nytt. Her er det brukt høy kvalitet av fliser og innredninger. Alle rom har lys som kan styres via bevegelsessensor. I gangen er det glassrekkverk ved trappesatsen. Hallen i 1. etasje er ombygget ved at arealet er åpnet opp og det er laget nisje for garderobeløsninger og trappesatsen til 2. etasjen er oppgradert. Det er også byttet innvendige dører i 1. etasjen. El. punkt og lysbrytere er i sort utførelse og det har vært en oppgradering på deler av det elektriske anlegget. Hoveddøren er fornyet og det er montert kodelås til hoveddør og dør fra bod/bakgang i 1. etasje.

Det er installert en smarthjem løsning som kan overtas etter avtale med dagens eier. Smarthjemmet er bygget med fokus på automatisering av sikkerhet, lys, lyd og varme. Løsningen er skreddersydd for Bella Vista over en periode på 1 år.

Oppgraderinger i 2018 - 2021 |
- I 2021 ble skifer tatt av taket for å legge på vanntet duk, skifte lekter og legge på skiferstein igjen
- I 2021 ble det lagt nytt tak på hovedbolig samt beslag, renner og nedløp
- Ytterkledningen ble behandlet i 2021 med tjæremaling
- Flislagt gulvet i hallen og varmekabler ble lagt i 2020
- Kjøkkenet ble montert i 2018. I forbindelse med montering av ny kjøkkeninnredning ble det elektriske samt vannrør oppgradert.
- Vegger på kjøkkenet som vender mot yttervegg ble etterisolert i 2018.
- Lagt nytt gulv på kjøkkenet i 2018 med gulvvarme. En yttervegg ble etterisolert
- Varmepumpen ble installert i 2018
- Lagt nytt gulv i stuen i 2017 med gulvvarme.
- Lagt nytt gulv på master bedroom
- Etterisolert store deler av bjelkelaget i 1.etasje
- Vegg og himlingsflatene i boligen ble malt i perioden 2017 - 2021
- I perioden 2018 - 2021 er det skiftet 11 stk. vinduer i boligen
- Altandøren på kjøkkenet ble skiftet i 2018 (3-lags glass)

Informasjon om SMARTHJEM LØSNING |
Huset har en smarthjem løsning som er bygget med Athom Homey Pro. Homey har syv forskjellige trådløse teknologier: Zigbee, Z-Wave, WiFi, Bluetooth, infrarød og radiofrekvenser på 433 MHz og 868 MHz. Takket være dette utvalget av innebygde tilkoblingsantenner kan Homey støtte over 50 000 enheter fra ulike merker.
 
Smarthjemmet er bygget med fokus på automatisering av sikkerhet, lys, lyd og varme. Løsningen er skreddersydd for Bella Vista over en periode på 1 år.
Start dagen med vekking til lyden av været mens belysningen i soverommet dimmes forsiktig opp.
Alarmsystemet skrur seg av automatisk når førstemann våkner og varmen i huset justerer seg litt opp.
Belysningen i huset er behagelig dempet og skrur seg på automatisk da du går inn på kjøkkenet for å lage morgenkaffen.
Når sistemann forlater Bella Vista stiller huset seg i borte modus, låser døren, skrur på alarmsystemet, slår av TV, musikk/radio, justerer ned varmen og slår av alt lys. Dersom en dør er åpen vil du få melding om dette.
Når førstemann kommer hjem igjen stiller huset seg tilbake til normal modus, låser opp døren, skrur av alarmsystemet og justerer opp varmen. Huset velger en lys scene som passer til lyset ute for å få den riktige stemningen inne.
Når sistemann legger seg startes en sikkerhetsrutine som blant annet gir deg beskjed om en dør står åpen. Alarmsystemet skrur seg på, TV, musikk/radio slår seg av, varmen justerer seg ned og alt lys blir slått av.
Smarthjemmet har en rekke andre funksjoner for sikkerhet, komfort og ikke minst strømsparing dersom du vil vite mer om dette.
 
Alle lamper i huset er byttet ut for å passe den rustikke og røffe stilen som er gjennomgående i alle rom. Alle lamper har smart lysstyring.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |
Totalt sett en meget flott enebolig med innholdsrik romløsning, eminent beliggenhet i barnevennlig område samt flott opparbeidet tomt med vidunderlig sjøutsikt og særs gode solforhold. Eiendommen bør oppleves - velkommen på visning!

Oppvarming

- Gulvvarme i hall og entrè
- Gulvvarme på begge baderommene
- Varmefolie i stue og kjøkken
- Nye panelovner til alle soverom i 2. etasje
- Varmepumpe på kjøkken (luft-til-luft)
- Ildsted i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Garasje på egen tomt. Det er i tillegg plass til flere biler i front av garasjen og ved husets inngangsparti.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet tomt på 2.631,6 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, biloppstillingsplass, belegningsstein, plen, og diverse beplantninger. Det er fine natursteinsmurere og adskilte soner som gjør eiendommen brukervennlig for store og små. Det er også en betydelig andel av tomtens areal som er bestående av naturtomt.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Beliggenhet

Dette er en av områdets største tomter og trolig en av de best beliggende tomtene. Enkel tilkomst til eiendommen som ligger på en høyde i terrenget. Det er en storslått utsikt fra både hus og hage. Det er usjenert hageareal i front av huset som også er den solrike delen av eiendommen og der hvor utsikten kan nytes.

Eiendommen har ellers en meget fin beliggenhet på Bønes hvor du får gangavstand til offentlig grøntareal og badeplassen ved Kyrkjetangen, Fagernes Yacht Club samt fint turterreng i umiddelbar nærhet.  Meget barnevennlig med gangavstand til Bønes skole og flere barnehager. Via Knappetunellen er det ca 10 minutters kjøretid til store arbeidsplasser på Kokstad og Sandsli. Det er ca 15. minutters kjøretid fra eiendommen til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Om byggemetoden:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning. Vinduer med isolerglass og enkle koblete glass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein, en del har skiferstein.

Overordnet faglig vurdering av eiendommen:
Avvik som er funnet på befaringsdagen står nærmere beskrevet under de aktuelle bygningsdelene. Ved avhending av eiendommen gjøres det oppmerksom på selgers opplysningsplikt og kjøpers undersøkelses plikt iht. Lov om avhending. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler. En må være klar over at boligen opprinnelig er fra 1936 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 09.03.2023.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra bygningssakkyndig der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i vedlagte tilstandsrapport samt selgers egenerklæringsskjema.

Grunn og fundamenter
TG 2 1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Byggegrunn er ikke kjent.
Det er ikke påvist synlige skader eller skjevheter på fundamentet.
Det er ikke påvist avskallet puss som fører til at isolasjonen har blitt eksponert.
Det er ikke påvist skader slik at drenering og annen sikring mot vann og fuktighet er utett.

Det ble observert sprekk/riss/avskalling enkelte steder på grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer
ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige.
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot
grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig
der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er
nødvendig er vanskelig å si. TG 2 1.2 Krypekjeller
Det er ikke påvist sopp, råteskader og/eller muggvekst på overflater.
Det er ikke påvist råteskader på undersiden av bjelkelaget, bunnsvillen og/eller andre skadeutsatte steder.

Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig
klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen.
Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt.
Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt.
I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik
kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens
bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring.

2. Yttervegger
TG 2 2.1 Yttervegger
Det er ikke påvist deformasjoner og/eller fuktskader i ytterveggens konstruksjoner.
Det er ikke påvist avvik på vannbord over og under vindu, eller i overgangen mellom grunnmur og fasade og i
etasjeskillere.
Det er utført stikktaking på typiske skadesteder, slik som i nedkanten av panelet og i områdene rundt vinduene

Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og
kledningsbord bør skiftes ved behov.
Som følge av alder på kledningen er det viktig med jevnlig vedlikehold av kledningsbordene

3. Vinduer og ytterdører
TG 2 3.1 Vinduer og ytterdører
Det er ikke påvist punkterte glass.
Det er ikke påvist avvik ved beslag, vannbord, omramming, karm eller ytre tetting.
Dører og vinduer vurderes som sikre mot vanninntrengning i konstruksjonen.

Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i
karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes
ved behov.
Vinduer med enkle glass bør vurderes skiftet.
Takvinduet i boden/uinnredet loft er av eldre dato. Takvinduet har en del slitasje, vedlikehold bør som et
minimum påregnes, som følge av alder bør utskiftning vurderes.

4. Tak
TG 2 4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Det er ikke påvist svanker/svai i mønet.
Det er ikke påvist nevneverdige fuktskjolder.
Det er ikke påvist råteskade eller skadedyr. Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen
vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte

7. Våtrom
7.1 Bad 1. etasje
TG 2 7.1.1 Overflate vegger og himling
Det er ikke påvist riss og sprekker.
Det er ikke påvist sprekker i fuger.
Det er ikke påvist bom (hulrom) under fliser.
Det er ikke påvist fuktskader, spor etter skadedyr. Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på
befaringsdagen

TG 2 7.1.2 Overflate gulv
Det er ikke påvist riss og sprekker.
Det er ikke påvist sprekker i fuger.
Det er ikke påvist bom (hulrom) under fliser.
Det er ikke påvist spor etter råteskade, muggvekst eller skadedyr.
Terskel er vurdert som tilfredsstillende.
Det er ikke påvist knirk i gulvet.

Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på
befaringsdagen

9. Rom under terreng
10. VVS
TG 2 10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Materiale, sammenkoblingspunkter, kondensisolasjon og termisk isolasjon vurderes som tilfredsstillende.
Lekkasjevann fordelerskap ledes til sluk.
Avløpskapasiteten vurderes som tilfredsstillende.
Lukt fra avløpssystemet vurderes som tilfredsstillende.
Det er WC med innebygget sisterne.
Det er ikke spalte på innebygget sisterne for WC.

På vegghengttoalett i 1.etasje var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne
oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning. På toalettet i 2.etasje
er det etablert drensåpning.
Avløpsrør og sluk i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten
av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
Fordelerskapet til rørsystemet som er plassert i kjelleren ledes ikke til sluk, som et minimum bør det installeres
lekkasjestopper. Skapet er plassert i kjelleren med begrenset skaderisiko om lekkasjen blir oppdaget innen rimelig
tid.

TG 2 10.2 Varmtvannsbereder
Varmtvannsbereder er fra 2013
Det er ikke påvist avdrypp og fuktskjolder ved bereder.
Berederens plassering er tilfredsstillende.

Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig
stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Nabotomt:
På tomten som er beliggende bak denne eiendommen (gnr. 21, bnr. 1742 - Bøjarnesveien 13B) har arbeidet startet med oppføring av bolighus, det forventes at huset er ferdig oppført desember 2023, dog under forutsetning av at framdrift går som planlagt. Denne boligen vil framstå som en lekker og eksklusiv bolig. Det er tinglyst avtale om at gnr. 21, bnr. 1742 har rett til å bruke deler av eksisterende vei som går over over nedre del av denne eiendommen, som tilkomst til sin kommende bolig samt rett til påkobling til privat del av vann- og avløpsnett.  Konferer megler dersom du har spørsmål i denne anledning.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det har tidligere vært benyttet oppvarming i huset via oljetank. Denne er nå ikke i bruk. Det orienteres at ny eier må sikre denne tanken etter nye forskrifter. Konferer megler dersom du har spørsmål om omkostninger i denne forbindelse.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Garasje
Dato: 03. desember 1970

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1.236.693,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4.452.094,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som fritt kan leies ut etter normalregler til dette formålet.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Til salgsoppgaven følger det energiattest for denne boligen som ble utarbeidet i 2021 med karakter Gul G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1937/304689-3/106 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST
08.11.1937 Gjelder denne registerenheten med flere

1998/25821-1/106 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. TINGLYST
07.10.1998 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere

2018/670133-1/200 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
19.04.2018 21:00 Knr:4601 Gnr:21 Bnr:1742

2018/670133-2/200 BESTEMMELSE OM VANNLEDNING TINGLYST
19.04.2018 21:00  :Knr:4601 Gnr:21 Bnr:1742

2018/670133-3/200 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING TINGLYST
19.04.2018 21:00  :Knr:4601 Gnr:21 Bnr:1742

2022/568223-1/200 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKK TINGLYST
27.05.2022 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531 Knr:4601 Gnr:21 Bnr:1742
Kan ikke endres uten samtykke fra kommunen

2022/568223-2/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
27.05.2022 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om solidaransvar vedrørende vedlikehold
Kan ikke endres uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg og panteretten går foran alle andre heftelser.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7180000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 20, Bønes, Torvdalen
Ikrafttredelsesdato: 22.02.1988
Dekningsgrad: 1,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7180000 - Boliger (1,0 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 3200002
Plannavn: Fyllingsdalen. Rv 556 Straumevegen, Endring
Ikrafttredelsesdato: 27.06.1980

PlanID: 5990002
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 632, 1360, Straume 190510403
Ikrafttredelsesdato: 25.09.1985

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Faresone ras (8,4 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (34,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (42,8 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64980000 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 118 Mfl., Ene- Og Tomannsboliger, Va°kleivbakken - 201533415
60790000 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 286, Bønesstranden - 200816325
60790000 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 286, Bønesstranden - 200816325
7180101 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 118, Bønes, Torvdalen 19, Deling - 199810828
7180001 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 118 Og 474, Torvdalsveien 19 - 200015244
5990000 - Fyllingsdalen. Gnr 21 Bnr 1098 Mfl., Bønes Planomra°de 8 - 190000425
3200000 - Fyllingsdalen. Rv 556 Straumevegen

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 21/255
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 14.05.2018

Eiendom: 21/407
Bygningstype: Pa°bygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 23.05.2019

Eiendom: 21/441
Bygningstype: - Tilbygg Enebolig m/hybel/sokkelleiliget
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 30.12.2021
Saksnr: 202119647

Eiendom: 21/1742
Bygningstype: 300875327- Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato:08.07.2022
Saksnr. 2022/18035

Eiendom:21/1742
Bygningstype:  300875327 - Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato:   08.07.2022
Saksnr: 202102444
   
Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune kan fås oversendt ved forespørsel til ansvarlig megler.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMegleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Rett til å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, herunder tilbud om lån eller andre banktjenester. Dette vil si at en bank kan ikke kreve at en eiendomsmegler i den samme banken, må selge din bolig for at du som kunde skal få lån i banken, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til 45 MNOK. Enkeltsaker er forsikret for inntil 15 MNOK. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 MNOK, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke kostnaden forbundet med dette.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMegleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMegleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 10 900 000
Omkostninger 277 892
TOTALT 11 177 900

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF