St. Olavs vei 57

Solgt

3 100 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 401 880

P-rom

63 KVM

Antall rom

2 Soverom

St. Olavs vei 57 (Solgt)

3-roms andelsleilighet like ved Høgskulen på Vestlandet og Brann Stadion | Kort avstand til Haukeland Sykehus | Bybane

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
St. Olavs vei 57 3 100 000 6 232 4 600
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
63 / 63 / 69 KVM Festet tomt, 2711 KVM 60220169

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang(7,4m²), bad(3,8m²), soverom(7,5m²), soverom(12,3m²), stue(22,2m²), kjøkken(9,2m²)

Balkong:
Fra stuen er det utgang til balkong på 7,9m²

Eksterne boder:
Tilhørende leiligheten er det to boder i kjelleren på henholdsvis 3,6m² og 2,6m²

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

3. etasje | 63 kvm.:
Gang(7,4m²), bad(3,8m²), soverom(7,5m²), soverom(12,3m²), stue(22,2m²), kjøkken(9,2m²)

Samlet primærareal (P-rom) = 63m²
Samlet bruksareal (BRA) = 63 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 69 m²

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang(7,4m²), bad(3,8m²), soverom(7,5m²), soverom(12,3m²), stue(22,2m²), kjøkken(9,2m²)

Balkong:
Fra stuen er det utgang til balkong på 7,9m²

Eksterne boder:
Tilhørende leiligheten er det to boder i kjelleren på henholdsvis 3,6m² og 2,6m²

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

3. etasje | 63 kvm.:
Gang(7,4m²), bad(3,8m²), soverom(7,5m²), soverom(12,3m²), stue(22,2m²), kjøkken(9,2m²)

Samlet primærareal (P-rom) = 63m²
Samlet bruksareal (BRA) = 63 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 69 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig 3-roms selveierleilighet
- Arealeffektiv planløsning
- To romslige soverom
- Tilgang til felles vaskeri
- Gangavstand til Haukeland, Haraldsplass og Odontologen
- Gangavstand til Bybanen i Inndalsveien
- Like ved Høgskulen på Vestlandet
- Kort kjøretid til sentrum og Sletten Senter
- Nærhet til flott turterreng
- Like ved Brann Stadion

Presentasjon | Det er med stor glede å presentere denne 3-roms (andelsleilighet), beliggende i populære og sentrale omgivelser. Leiligheten har en gunstig plassering med forholdsvis enkel tilkomst.

Kommunikasjon | Parkeringsplass etter annsinitet. Gode kollektivtilbud i nærområdet med nærliggende bussforbindelse. Ideelt for dem som søker en effektiv og enkel hverdag.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Besparelse | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5 % dokumentavgift til Staten.

Velkommen | Samlet sett en flott 3-roms med utmerket beliggenhet nær sentrum.

Nærområdet

Boligen ligger i et etablert området med tilsvarende bebyggelse. Det er gangavstand til byens største arbeidsplass, Haukeland Universitetssykehus, og i forlengelsen Haraldsplass, Ulriksdal og Odontologen. Den nye Høyskolen på Vestlandet ligger like ved, og med buss og Bybanestopp et par minutters gange unna. Det er dagligvarebutikker i nærområdet, og for et bredere shoppingtilbud har man Sletten Senter eller butikkene på Wergeland like i nærheten. Området har et god miljø innen breddeidrett, enten det er basketball, håndball eller fotball så er Haukelandshallen og kunstgressbanene på Nymark, Det finnes også flere treningssentre for innendørs styrketrening i nærheten. Av turmuligheter har man parkområder som for eksempel Christieparken, Leaparken og Langhaugen og Ulrikken ikke langt unna.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler på badet, renbrennendevedovn i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Laget har 7 parkeringsplasser, 5 i garasje, som tildeles etter ansiennitet. De vurderer mulighet for felles infrastruktur for elbil.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Felles og festet tomt på 2711 kvm., som er pent opparbeidet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggenes plassering på tomten.

Hjemmel til eiendomsrett:
BANE NOR EIENDOM AS

Hjemmel til festerett:
Jernbanepersonalets Borettslag 3

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller i betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 28.07.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Opplysninger fra hjemmelshaver:
- Oppgradert el.anlegget i 2006-2008.
- Fasade oppgraderes nå
- Gulvene ble lagt i 2005, på kjøkkenet i 2008 og i gangen i 2013.
- Badet ble pusset opp i 2006, servanten ble montert i 2022 men er av eldre dato enn dette.
- Kjøkkenventilator fra 2008.
- Innerdørene ble skiftet cirka i 2015, døren inn til badet ble skiftet i 2006.
- Vedovnen er fra 2017.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse kan avvike fra faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Takstmannens vurdering ved TG2:
1.1.1 Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.

1.1.2 Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

1.1.3 Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

2.1 Kjøkken Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er av eldre dato. Innredningen vil fungere slik den fremstod på befaringsdagen, modernisering bør likevel påregnes. Blandebatteriet lekker av og til. Dette skyldes trolig pakningen. Pakningen bør skiftes/utbedres.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer ikke medfølger i handelen med mindre noe annet avtales.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fem stk garasjer
Dato: 20.02.1971

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring
Dato: 26.09.2002

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installering heis/ løfteinnretning
Dato: 30.03.2004

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fem stk garasjer
Dato: 20.02.1971

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Fasadeendring
Dato: 26.09.2002

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installering heis/ løfteinnretning
Dato: 30.03.2004

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Borettslaget Jernbanepersonalets Borettslag III (org.nr. 947408119) er tilknyttet forretningsfører BOB.

Styreleder: Iselin Pedersen Kristiansen
E-post: jernbane3@gmail.com
Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret av borettslaget i If Skadeforsikring NUF (polisenr. SP0003233775). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Vedlikeholdsplan og økonomi:
Det er pågående overflatebehandling av utvendig fasade.
All informasjonen er gitt ut i fra omstendighetene per dags dato og vi tar forbehold om at ting kan oppstå og at endringer følgelig kan måtte skje.

Følgende skal gjøres:
-vask av fasade og fasadeplater
-kontrollere fasadeplater, evt feste løse plater
-utbedring av skade/sprekker i murfasade
-maling av murfasade
-reetablere toppstein på 6 piper
-montere pipebeslag på 6 piper
-heve 5 stk rør til spillvannslufting over tak
-tette gjennomføring yttertak, spillvannslufting
-skifte ødelagde takstein
-montering av utfellbare brannstiger på vestsiden (tilknytta balkonger)
-maling av utvendige trapper og støttemurer

Rørfornying:
Borettslaget har blitt pålagt å utbedre avløpsrør mot offentlig vei.
Det er bestemt på GF at i løpet av sep/okt utføres rørfornying fra kjeller og ut til offentlige rør i gaten.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4. 600,- og inkluderer; Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, strøm i fellesareal, utvendig bygningsforsikring, dugnad, festeavgift, drift og vedlikehold og TV/bredbånd.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader 4.500,-
- Dugnad 100,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Borettslaget har følgende lån:
Bank: Nordea Bank Norge Asa
Lånenr.: 60308108816
Lånebeskrivelse: Nordea, Bulettlån - Reforhandles i 2023
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 2,85%
Andel av saldo 192 942,67
Innfrielsesdato: 30.12.2045

Borettslaget har nylig tatt opp nytt lån i forbindelse med vedlikehold.
Lånet er nå på 11.826.000,- per andel blir dette: 295.650,-. Andel fellesgjeld opplyst fra forretningsfører på kr 192 942,- er ikke oppdatert.

Sikringsordning:
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
Borettslaget er med i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader. Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres intern forkjøpsrett i borettslaget. Denne avklares i etterkant av salget og det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Husdyr:
Iflg vedtekter er det ikke tillatt med husdyr.
Det kan søkes til styret om dyrehold. Per i dag er det flere beboere som har dyr.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordensregler, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn disse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 736 955,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 653 036,- for inntektsåret 2020.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 736 955,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 653 036,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Energimerke: Oransje E

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 20000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Midtre Del
Ikrafttredelsesdato: 03.07.1923
Dekningsgrad: 98,5 %

PlanID: 17190000
Plannavn: Årstad. Gnr 162 Bnr 1286, Kronstad, Høgskolen I Bergen
Ikrafttredelsesdato: 12.12.2005
Dekningsgrad: 1,5 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
17190000 - Offentlig bebyggelse (1,2 %)
17190000 - Gang-/sykkelvei (0,4 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Danmarksplass-Kronstad (0,1 %)
0 - Minde-Nymark (0,1 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (11,4 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Annen restriksjon (1,8 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70460000 - Årstad. Gnr 162 Bnr 978 Mfl., Nymark - 202220610
11450000 - Årstad. Haukelandsvannet, Haukelandsområdet
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 100 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 295 650
TOTALT 3 401 880

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF