Fanahammeren 24

Visning

3 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 584 880

P-rom

62 KVM

Antall rom

1 Soverom

Fanahammeren 24

Sol, sjø & glede | Lekker leilighet i 5.etg. med altan | Sjøutsikt | Meget flott standard | Heis | Parkering | Båtplass

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fanahammeren 24 3 490 000 13 876 3 626
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
62 / 62 / 0 KVM Fellestomt, 5500 KVM 60220131

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 5. etasje:
Entré/gang (5,2 m²), bad (4,5 m²), vaskerom (2,7 m²), soverom (17,5 m²) og stue/kjøkken (29 m²

Uteplass:
Vestvendt altan på 8,2 m² med utgang fra stue og soverom. Altanen er overbygd.

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod i 1.etasje på 5,5 m² (ikke medregnet i tabell for areal) Boden er en gitterbod som ligger i et felles areal og er merket nr. 42.

Primærareal:
Alle innvendige rom inngår i P-rom.

Samlet primærareal (P-rom) = 62 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 62 kvm.

Standard

Presentasjon | ZMEGLEREN v/ Ole Kristian Pahr Alvheim ønsker velkommen til Fanahammeren 24 og det attraktive leilighetskomplekset Stend Mølle. Her vil du bo i et rolig og godt etablert boligområde med nærhet til alt du trenger i hverdagen - pluss litt til. Her får du en idyllisk beliggenhet, nærhet til flotte friluftsaktiviteter og et yrende maritimt miljø. Her kan du nyte gode dager i et rolig område med båten din lett tilgjengelig og sjøen som nærmeste nabo.

Leiligheten | Leiligheten har moderne fasiliteter og en arealeffektiv planløsning i 5.etasje. Adkomst via velstelte fellesarealer og heis. Leiligheten fremstår som svært lekker og har gjennomgående fine brukskvaliteter som blant annet et eksklusivt parkettgulv, lekker LED belysning, og helsparklede og malte overflater. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Det er ingenting som trengs å gjøres før innflytning. Leiligheten fremstår som svært flott.

Balkong, sol og utsikt | Med utgang fra stuen har man en altan på 8,2 kvm. En avstressende sone der man kan nyte solen og den flotte sjøutsikten. Det er uttak for gasspeis som kan kobles direkte i gassgrill. Nye terrassebord ble montert i 2019 i regi av eier

Båtplass | Denne leiligheten har også en båtplass. Ideelt for dem som verdsetter båtlivets gleder med sjøen og båten tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Selger har hatt to båter og to båtplasser. Det kan være mulig gitt at det er kapasitet.

Maritimt miljø | Et urbant bomiljø i sjøkanten på Fanahammeren kan friste de fleste. Her kommer ny eier til duk og dekket bord. Borettslaget har også en gjesteleilighet til disposisjon for beboerne.

Internbeliggenhet | Nærmere sjøen er vanskelig å komme. Leiligheten har en skjermet plassering med fin sjøutsikt fra balkongen.

Lave omkostninger | Det er lave omkostninger ved kjøp av denne andelsboligen, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i ett etablert boligområde på Fanahammeren. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde, Stendaholmen og Melkeviken. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger. Det er nydelig å spasere rundt på fellesområdet, langs bryggen eller på de grusbelagte stiene. Alle leilighetene har også en fast båtplass i lagets marina som gjør det enkelt å komme seg ut i Fanafjorden og skjærgården for øvrig. Ved bryggeanlegget er det også lett å bade sommer som vinter, men det er også kort avstand til badeplass i Melkeviken og Sageneset Leiligheten har en flott plassering i bygget. Nærområdet byr også på flere aktiviteter og like ved siden av Stend Mølle ligger Fana Kajakk klubb. Gangavstand til dagligvarebutikk i Krokeidevegen. Man har også kort kjøretid til Fana Golfbane og Fana Golfklubb. En kort tur unna ligger Hordnesskogen med flere turløyper, velegnet til trening eller rekreasjon. Det er få minutters kjøretid til Lagunen Storsenter og stoppested for Bybanen. Fana Kirke ligger ikke langt unna.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2006).
En vegghengt panelovn (fra 2020).

Parkering

En reservert biloppstillingsplass på fellesområdet. Ellers er det gjesteparkering på fellesområde. Garasjeplass tildeles etter ansiennitet. Det er muligheter for ladestasjon.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomtearealet er felles for borettslaget.

Eiendommen består av gnr. 97 og bnr. 13 og 84.
- Bnr. 13 er eiet og har et areal på 4457,3 m².
- Bnr. 84 er eiet og har et areal på 1044,3 m².
Tomtearealet er til sammen på 5501,6 m².

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med kaianlegg, interne veier, grøntarealer og div prydbusker/beplantning. Det er gjestebrygge i Brl. Leiligheten har egen båtplass i båtmarina.

Matrikkel/adresse:
Borettslaget tilhører gnr. 97 og bnr. 13, 84 og har følgende adresser:
- Fanahammeren 24.
- Fanahammeren 24 a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man mot Lagunen. Etter passering Lagunen tas andre rundkjøring til venstre mot Stend. Følg veien til du kommer til skilt merket "Fanahammeren" på høyre hånd. Følg veien nedover og ta deretter inn til høyre i bunnen av bakken. Følg veien videre og man finner boligkomplekset lett synlig i front. Følg husnummer til Fanahammeren 24, som ligger lett tilgjengelig i front. Den aktuelle leiligheten ligger i 5.etasje i hovedbygget hvor det er heisadkomst.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Gulv mot grunn i betong.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner/teglstein, pusset og malt.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Flat takkonstruksjon. Tekket er tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Taktekking er fra 2006. Taktekking er Brls ansvar

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 01.06.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom (2,7 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegg v/vanninstallasjoner vender mot nabo.

Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad (4,5 m²)
Det er noe slitasje/porer i noen fuger mellom veggfliser i dusjsone.
Tiltak: Overvåk tilstanden.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (4,5 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Enkelte gulvfliser v/dør virker å ha delvis løsnet fra underlaget. Det er sprekk i en gulvflis v/dør.
Tiltak: Overvåk tilstanden, foreta utbedringer v/ behov.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (4,5 m²)
Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Drenshull under vegghengt toalett er ikke lokalisert. Det er sannsynligvis ikke membran i kasse bak vegghengt toalett.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom (2,7 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Bom registrert i flere gulvfliser. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak:  Våtrommet fungerer med dette avviket.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom (2,7 m²)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Bunn i rør i rør skap er ikke tett. Dvs. at lekkasje eller kondens i rør i rør skap kan føre til fukt i vegg.
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Bunn i rør i rør skap bør utbedres/tettes med membran eller lignende.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. På soverom er det kun lufting v/åpning av altandør.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Ventil i yttervegg på soverom bør monteres om mulig.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det har ikke vært utført BKK el-kontroll de senere årene. Forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg anbefaler at det blir foretatt regelmessig ettersyn av det elektriske anlegget hvert tiende år. På bakgrunn av overnevnte forhold anbefaler jeg en gjennomgang av det elektriske anlegget.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg etc.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 12.07.2007
Gjelder: Nybygg bolig

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Borettslaget Stend Mølle (Orgnr: 987091452) er et tilknyttet borettslag som har engasjert OBOS som forretningsfører. Borettslaget Stend Mølle består av tilsammen 49 leiligheter. En av beboerne er ansatt som vaktmester.
For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: http://www.stendmolle.no

Båtplass
Ved salg av en andel følger en båtplass i båtmarina med. Samtlige andelseiere blir belastet med kr 750,- for båthavn i januar. I juli blir de som faktisk har båt i havnen, belastet for ytterligere kr 750. Kontakt styret for å undersøke muligheten for å leie en ekstra båtplass om ønskelig.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i Tryg forsikring. Polisenummer 7145105. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Resultat for 2021 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 102 377 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 3 626,- pr. mnd. og inkluderer forsikring av bygg, strøm fellesarealer, A konto gass, kapitalkostnader, tv-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, eiendomsskatt, energi osv.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:

Felleskostnader kr. 2.643,-
Tv-anlegg kr. 549,-
Kapitalkostnad lån 2 Nordea kr. 409,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Fellesgjeld
Lån 1:
Nordea Bank
Lånenummer: NORDEA- 60098005512
Restsaldo: Kr. 1 275 863,-
Restløpetid: 8 år og 11 mnd.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet: Nei
Rente: Flytende rente på 2,75%

Lån 2:
Nordea Bank
Lånenummer: NORDE1-65248102203
Restsaldo: Kr. 2 430 863,-
Restløpetid: 19 år og 2 mnd.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet: Nei
Rente: Flytende rente på 2,75%

Lån 3:
Nordea Bank
Lånenummer: NORDE2-65248102998
Restsaldo: Kr. 250 000
Restløpetid: 5 år og 2 mnd.
Terminer pr. år: 4
Avdragsfrihet til og med 01.07.2022
Rente: Flytende rente på 2,25%

Andel av fellesgjeld
Denne andelen har en andel av lån 2 og 3 på totalt kr. 81.000,- pr. 01.10.2021. Når avdragene begynner å løpe på lån 3 den 01.07.2022 estimeres det en økning på ca kr. 60,- pr. mnd. 

IN-ordning
Borettslaget har IN avtale - avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. Det kan innbetales 30.03, 30.06, 30.09 og 30.12. Dersom slik nedbetaling er aktuelt, må andelseier ta kontakt med forretningsfører OBOS.

Sikringsordning
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger. E-post stendmolle@styrerommet.no

Generelt
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2021 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 674 372,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 427 737,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom via privat stikkvei fra kommunal vei.
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer på denne aktuelle andelen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (16825001). Formål: Bolig.
Planid: 16825001.
Saksnr: 200309848.
Planens navn: FANA. GNR 97 BNR 13, 53 OG 84, STEND MØLLE, ENDRING AV BEBYGGELSESPLAN.
Type plan: Mindre reguleringsendring (31).
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 07.11.2003.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 490 000
Omkostninger 13 876
Fellesgjeld 81 000
TOTALT 3 584 880

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

DJ_storfil

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik_storfil

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF
OleK_storfil

Ole Kristian P. Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde_storfil

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder
Erlend_storfil

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler
Joakim Ellingsen Bøkenes (1)

Joakim Ellingsen Bøkenes

Eiendomsmegler MNEF