Klostergaten 10

Solgt

4 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 611 690

P-rom

57 KVM

Antall rom

2 Soverom

Klostergaten 10 (Solgt)

Balkongidyll i 3. etg. | Sol til ca. kl. 23 | Flott utsikt | Nytt bad | Apotekerhagen | Nytt tak & oppgr. fasade

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Klostergaten 10 4 490 000 121 692 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
57 / 57 / 0 KVM Fellestomt, 101 KVM 60220129

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/gang (3,4 m²), bad (3,7 m²), soverom (8,9 m²), soverom 2 (7,4 m²), stue (23,6 m²) og kjøkken (7,9 m²)

Merk leiligheten har to innganger. Fra Klostergaten er ligger leiligheten en etasje opp i 2.etasje, men leiligheten er registrert som 3.etasje fra Klostergaten 10.

Privat balkong:
Med utgang fra stue er det adkomst til meget koselig balkong med masse sol og svært flott utsikt.

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod i underetasjen på 6,3 m² og en bod i loftetasjen på 8,9 m² (gulvareal: 9,9 m²). Bod i underetasjen er gitterbod som ligger i felles bodareal og er merket 3.etg .  Eksterne boder er ikke medregnet i tabell for areal.

P-rom er.
Alle innvendige rom i leiligheten.

Samlet primærareal (P-rom) = 57 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 57 m².

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGERLEN v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne attraktive 3-roms eierleiligheten sentralt på Klosteret på Nordnes.
 
En skjult perle | Dette er en god mulighet til å sikre seg en leilighet med en unik beliggenhet like ved Apotekerhagen. Fantastisk beliggenhet. Rolig, tilbaktrukket og skjermet av omkringliggende bygg mellom Baker Brun og Apotekerhagen.

Leiligheten | Leiligheten har en god planløsning med en stor og luftig stue, to soverom, bad, kjøkken og gang. Utgang til en koselig balkong fra stue hvor det er masse sol og flott utsikt. Rommene har de senere år blitt jevnlig pusset opp. Det kan nevnes blant annet følgende.
Kjerneborring for ventil på soverom og vifte på kjøkken i 2018. Sparklet vegg strietapet og tatt fram teglstein på stue. Sparklet gang i 2017. Oppussing av bad (dokumentasjon foreligger fra Bergen Gruppen AS) i 2017. Varmepumpeinstallasjon (dokumentasjon foreligger) i 2015. Byttet alle vinduer på den siden av bygget som vender mot KG8 samt alle vinduer i fellesområdet i oppgangen (dokumentasjon foreligger) i 2018. Avrettet gulv (dokumentasjon foreligger) i 2017. Lagt nytt gulv på alle rom bortsett fra hovedsoverom i 2017, kjøkken 2018 og ekstra soverom 2021. Malt alle rom bortsett fra kjøkken i 2017. Lagt inn ny kurs til induksjonstopp (dokumentasjon foreligger) i 2016. Installert fiber 2022. Montert nye røykvarslere koblet til med stikkontakt og 9v backup i 2021. Det er også utført diverse maling/sparklingsarbeid ble utført i 2018-2021. Utvendig har sameiet fått renovert tak og fasade på bygget (dokumentasjon foreligger) i 2021. Skiftet dør i inngangsparti til kjeller i 2016.

Solforhold | Det er uvanlig gode solforhold på balkongen. Selger estimerer at solen kommer på balkongen ca. 11.00 +/- og den forsvinner ikke før solen er gått ned bak Askøy når klokken er passer 23.00. Her har man orkesterplass til de vakreste solnedganger.

Airbnb | Den attraktive beliggenheten gjør det svært enkelt å leie ut leiligheten. Selger har i helger og ferier leid ut leiligheten på Airbnb med god fortjeneste. Å leie ut leiligheten mens en selv er på ferie, er en fin måte å finansiere deler av bokostnadene og potensielt også ferien!
 
Planløsning | Boligen har en god planløsning med lys og romslige rom.
 
Balkong og Apotekerhagen | Med utgang fra stuen har leiligheten en superkoselig vestvendt balkong nærmest i tretoppene med svært flott utsikt og masse sol inkl. kveldssol.  I tillegg ligger nydelige Apotekerhagen som er en kommunal hage med gressplen, sittegrupper, felles grill og lekeplass like ved siden av bygget. Hagen er skjermet og mest brukt av de lokale i nabolaget. Her kan en grille i solen, spise 17-mai frokost og feire bursdager.
 
Baker Brun som nabo | Du kan hente ferske bakevarer rett rundt hjørnet. Her i Klostergaten er alt tilrettelagt for et herlig, urbant liv - en livsstil som så mange trakter etter.
 
Sentralt | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er umiddelbar nærhet til bykjernen og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.
 
Nærmiljø | Nordneshalvøyen er uten tvil et av Bergens mest populære områder. Her blir folk boende. Nordnes har skole, restauranter, butikker, badeplasser, idrettshall, parker og fotballbane. Alt ligger til rette for en praktisk hverdag.
 
Kommunikasjon | Fra leiligheten er det kun ca. 5 minutters gange til Torgallmenningen. Det er også flere dagligvarebutikker i gangavstand på Nordnes.
 
Parkering | Det er beboerparkering på Nordnes. Denne leiligheten ligger imidlertid kun få minutter fra Klostergarasjen. Pga. leilighetens beliggenhet er adkomst med bil enkelt fordi en ikke trenger å kjøre igjennom sentrum.
 
Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.
 
Velkommen | Totalt sett en unik og særdeles lekker 3-roms leilighet. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

Nærområdet

Leiligheten og området har en høy "sjarm-faktor". Her er det smitt & smau, brosteinsbelagte gater, parker og tun. Enkel adkomst fra bygget til Apotekerhagen. En liten, skjult perle av en park med lekeplass, benker, plen, busker og trær. Det kunne nesten ikke blitt mer passende dersom kjøper har små barn. Selger har utnyttet parken til det fulle.

Beliggenheten til det lilla huset på Klosteret er utrolig koselig. Å bo på Klosteret/Nordnes er en livsstil. Området rundt Klosteret er på mange måter Nordnes sentrum. Her er Baker Brun og Spisekroken i vegg i vegg og du finner gallerier, kaffebarer og uteservering i umiddelbar nærhet. I tillegg er det italienske restauranter i Gågaten og restaurant på Verftet "rett rundt hjørnet".

Det er en rekke fordeler ved å bo på Klosteret, som for eksempel nærhet til nydelige parkområder med badeplasser inkl. utendørs basseng, minifestivaler, fotballbane, idrettshall med aktivitetstilbud, egen skole, eget buekorps, eget idrettslag, mange barnehager og utallige lekeplasser. Nordnes er kort fortalt et svært attraktivt sted å bo, med masse historie i gatene og en herlig atmosfære året rundt. Men det beste av alt er at dette er et tilbaketrukket strøk, men likevel bare få minutter unna alle byens fasiliteter og tilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2017).
En vegghengt panelovn. Type: Mill/wifi styrt (fra 2021).
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Panasonic (fra 2016)

Parkering

Soneparkering evt. Klostergarasjen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 25,2 m² iht. sameiebrøk. Tomten består hovedsakelig av eiendommens bygningsmasse.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.
 
Etasjeskillere/gulv på grunn:
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Mindre ujevnheter/skjevheter er normalt iht. byggeår/alder. Ca 05 mm - 27 mm skjevheter registrert v/kontroll. Gulv var enda skjevere før og er delvis avrettet i forbindelse med oppussing. Soverom som har de største skjevhetene er ikke avrettet. Mrk.Det er stedvis knirk i gulv.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne iht. dagens standard. I 2019 ble fasadene malt, fikset murpuss og byttet alle vinduer i fellesarealer. Arbeidet ble utført av Terjes-Vindu AS. Fasadene er sameiets felles ansvar.

Vinduer:
Isolerglass i hvite trekarmer/hvite pvc karmer. Kjøkkenvindu og soveromsvindu ble skiftet i 2019. Badevindu ble skiftet i 2017. Øvrige vinduer ble skiftet i 2005. Vinduer fra 2019 har trelags isolerglass (også vinduer i fellesarealer). Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Pulttak. Taksperrer er tekket med sutak og takpanner/takstein. Renner og nedløp i plast. Takkonstruksjon og taktekking ble renovert og etterisolert i 2021. Arbeidet ble utført av Akonsult Bygg AS. Taktekking er sameiets felles ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 01.06.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Tegninger
Det er fremlagt godkjente tegninger av leiligheten, men disse stemmer ikke overens med dagens bruk. Iht. seksjoneringstegninger er det utført endringer i leiligheten siden 1982. Det er også avvik vedr. inndeling av loftsboder på tegningene og praksis i virkeligheten.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad (3,7 m²)
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende vegger i dusjsone vender mot fellesareal og den andre delen er en yttervegg.

Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Ytterdør
Ytterdør er av eldre årgang og er ikke en brann/lyddør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Overflater
Det er fargeforskjell i parkett på ett soverom i ett lite område. Det er glip i overgang gulv - gulvlister flere steder. Det er ujevne veggoverflater/strie noen steder. Det er riss/sprekker i skjøt i himling noen steder. Flere kortskjøter på laminatgulv er skjøtet nærme hverandre. Dvs. at gulv ikke er lagt iht. bruksanvisning.
Tiltak: Generell oppgradering/ev. utbedring av nevnte forhold må påregnes for å lukke avviket

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Innvendige dører
Innerdørene bærer preg av elde/slitasje. Kjøkkendør glir igjen når den er åpen. Innerdørene har skjevheter.
Tiltak: Noen innerdører bør justeres.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (3,7 m²)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i enkelte gulvfliser, hovedsakelig v/dør. Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (3,7 m²)
Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Drenshull under vegghengt toalett er ikke lokalisert.
Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Innhent dokumentasjon om oppbyggingen av kasse til vegghengt toalett, om mulig

Kjøkken > Kjøkken overflater > Kjøkken (7,9 m²)
Det er noe gliper i laminatgulv og listverk. Det er riss/sprekk i malt mur over benkeplate.
Tiltak: Generell oppgradering/ev. utbedring av nevnte forhold må påregnes for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger (Gjelder kobberrør). Det er noe irr på vannrør inni rør i rør skap.
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger (Gjelder eldre støpejernsrør).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Varmtvannstank mangler tilkomst.
Tiltak: Det bør lages tilkomst til varmtvannstank.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, eller brann/feievesen.

Solforhold er et estimat og angitt på sommerstid.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Dette er ikke uvanlig byggeår (1890) tatt i betraktning.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 25/100

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Klostergaten 10 består av 4 selveiende boligseksjoner.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring ASA (avtalenummer: 77940243). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiet har budsjettert med et overskudd på kr. 77.000,- for 2021. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt av megler. Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.500 ,- og inkluderer: Husforsikring, vaskebyrå, strøm i fellesareal, avtale med Rentokil, medlemskap Bergen Huseierforening og avsetning vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken som for seksjon nr. 3 utgjør: 25/100

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Utleie
Leiligheten kan leies fritt ut på langtidsutleie. Det er gode leiepriser i området. I tillegg har sameiet vedtektsfestet at en kan leie ut 120 dager i året på kortidsutleie som eksempelvis Airbnb.

Dyrehold
Dyreforhold er tillatt.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Det kreves ikke styregodkjennelse.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra sameiet. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 840 863,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 027 106,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Boligen har oppnådd karakteren Oransje G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst eiendom via kommunal vei.
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger
- Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1982/17668-4/106 03.08.1982
Pantsettelseserklæring  
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Panterett For Sameiet  
Lnr: 928620
Uten opptrinnsrett etter kr. 300.000.-
Prioritet etter inntil 90% av lånetakst
Innført i grb.21/10-96 i hht. tgl.l ` 18.
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/3117-1/106 07.02.1983  
Erklæring/avtale   
SAMEIEAVTALE
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM OVERDRAGELSE
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 8250000
Plannavn: Bergenhus. Klosterkvartalet Klostergaten - Vestre Murallmenningen
Ikrafttredelsesdato: 18.09.1989
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
8250000 - Boliger (83,6 %)
8250000 - Gangvei (16,4 %)
8250000 - Offentlig friområde (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
8250000 - Fornyelsesområder (72,0 %)

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 9910101
Plannavn: Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 22.04.2002
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
9910101 - Annet trafikkområde (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (99,9 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (99,8 %)
15780000 - Friområder (0,2 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
8240000 - Bergenhus. Betlehemskvartalet, St. Hansstredet - Vestre Murallmenningen - Skottegaten - Claus Frimanns Gate - 190710720
7340000 - Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret - 190001274
4910000 - Bergenhus. Klosteret/strandgaten
10000 - Bergenhus. Brannstrøket Av 1916 - 199938316

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 490 000
Omkostninger 121 692
TOTALT 4 611 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF