Hans Hauges gate 39

Solgt

4 580 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 748 910

P-rom

69 KVM

Antall rom

2 Soverom

Hans Hauges gate 39 (Solgt)

Innbydende 3-roms hjørneleilighet | Privat balkong + felles bakhage | Solrikt | Fin utsikt | Meget attraktiv beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hans Hauges gate 39 4 580 000 6 232 4 815
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
69 / 69 / 75 KVM Fellestomt, 0 KVM 60220110

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold |
Gang (6,4 m²), bad (6,1 m²), to soverom (16,3m² og 12.8 m² ), stue(14,6 m²) og kjøkken(11,8 m²).

Balkong |
Fra stuen er det utgang til koselig altan på 1.8 m²

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en kjellerbod på 6.5 m²

Samlet primærareal (P-rom) = 69 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 69 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 75 m²

Standard

- Lys og luftig 3-roms hjørneleilighet
- Solrik balkong og felles bakhage
- Store vindusflater og takhøyde opp til 2.78 meter
- Helfliset bad på 6.1 m2 med innfelt downlights
- Kjøkken på 11.8 m2 med plassbygget innredning
- To soverom med god størrelse
- Lys og innbydende stue med peisovn
- Dobbeldør fra stuen ut til balkongen
- Seriekoblet brannvarslingsanlegg
- Få min. å gå til store parkanlegg og fint turterreng
- Beliggende i enden av fin miljøgate
- Parkering for bysykler i Hans Hauges gate
- Gangavstand til sjø, fjell og Bergen sentrum
- Det er ikke dokumentavgift ved kjøp av leil. i borettslag

Presentasjon |
Det er med glede ZMEGLEREN v/Dag Jonny Johannessen kan presentere denne lyse og innbydende 3-roms leiligheten med solrik balkong, i attraktive Hans Hauges gate.

Leiligheten |
Lys og tiltalende leilighet i pen klassisk bygård i Sandviken. Leiligheten har store vindusflater og god takhøyde. Rommene er malt i varme og tidsriktige farger. Inneholder bl.a. hjørnestue med peisovn og dobbeldør ut til balkong med utsikt. To store soverom med plass til gode garderobeløsninger. Romslig og innbydende kjøkken med spiseplass ved vinduet som vender mot bakgården. Kjøkkeninnredning er plassbygget (utført av Minde Snekkeri) med heltre benkeplate med ekstra god dybde samt god skap- og benkeplass. Innredningen har integrert Smeg stekeovn og steketopp, Siemens oppvaskmaskin (40 cm), kjøleskap og frys. Pent bad med fliselagt gulv og vegger, varmekabler og opplegg til vaskemaskin. Inngangspartiet til leiligheten har gang med fliselagt gulv, oppheng for yttertøy, innebygget hylleseksjon og porttelefon med aut. åpner til byggets hoveddør. Det er lagringsplass i bod i underetasjen og fellesareal i underetasjen hvor det er enkel tilkomst fra gaten for å plassere sykler, barnevogner, etc. Fra badet er det dør til baktrapp, her er også sikringsskapet plassert.

Oppgraderinger i leiligheten de siste 2 år |
Overflater er nymalt. Det er nye håndtak på innvendige dører. Ny baderomsinnredning og nye downlights på badet. Montert nye lamper i stuen som medfølger i handelen. Nytt blandebatteri til kjøkkeninnredning og nytt gulv på kjøkkenet.

Opplysning fra tidligere rapporter |
Følgende opplysninger er hentet fra tidligere takstrapporter og tidligere eiere. Vi har dog ikke grunnlag for å kontrollere disse opplysningene: Bad oppusset i 2002. Toalett skiftet i 2014 (utført av Aut. Rørleggermester E. Sjøstrøm). Kjøkken oppusset i 2007. Deler av el. anlegg oppgradert i 2006/07 (Utført av El. Ingeniør Paul Andreassen). Via borettslaget ble sikringsskapet fornyet i 2017. Peisovn installert i 2015. Nytt skifertak ble lagt i 2006 (Utført av Takringen Vest AS). Balkong ble montert i 2009 (utført av Dahle Mekaniske Verksted AS). Bakhage oppgradert i 2008.

Borettslaget |
Forretningsfører informerer om følgende: Hage i bakgård kan benyttes av alle beboerne i bygget. Det er kjøpt inn felles hagemøbler og grill. Borettslaget gjennomførte diverse oppgraderinger og utbedringer i 1985, 1992 og 2006 med bl.a. fasader, vinduer, isolering, el. anlegg, tak m.m. I 2009 ble bakgang malt og noen kjellervindu skiftet. I 2016 ble det satt inn piperør og sikringsskap fikk automatsikringer. Dørtelefon - gatedør er låst 24 timer i døgnet. Vaskemaskin kan monteres i fellesvaskerom i kjeller. Felles løsning for kabel-tv og bredbånd tilknyttet Telenor. Det er gjort avtale om installering av fiber. Det antas at dette vil være på plass til september 2022.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport.

Nærområdet

Bygget har fin beliggenhet i enden av Hans Hauges gate som er en meget attraktiv gate i Sandviken. Rolig gatetun som er pent opparbeidet med bl.a. brostein, beplantning og sittegrupper - begrenset trafikk. Leiligheten er beliggende på hjørne i byggets 2. etasje med gode lysforhold og fin utsikt.

Fra bygget er det få minutter å gå til store parkområder, bryggeanlegg med bademulighet og turterreng i byens trolig fineste turområdet. Som beboer i Hans Hauges gate kan du enkelt ta del i byens kulturliv med bl.a. få minutter å gå til byens store utendørskonsertarena ved Koengen. Det er koselige kafeer i nærområdet og kort avstand til dagligvarebutikker og nærbutikk som holder søndagsåpent. Det er også gangavstand til barnehager, flere lekeplasser og skoler. Så beliggenheten skulle dekke behovet for de fleste kjøpergrupper.

Det er få minutter på sykkel i nordlig retning til NHH og bare 10. minutters spasertur i motsatt retning til Bergen sentrum. Parkering for bysykler finner du i gaten.

Se også vedlagt nabolagsprofil med mer detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand til diverse servicetilbud.

Oppvarming

Det er varmekabler på badet. Peisovn i stuen.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Parkering langs offentlig vei i henhold til områdets bestemmelser (soneparkering).

Hans Hauges gate ligger i boligsone 8 (Sandviken). Søknad om sonekort må sendes til kommunen og det betales for tiden kr. 3.036,- per halvår for sonekortet. Det er også garasjeanlegg i nærområdet hvor det kan søkes om leie av plass.

Tomt

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten. Laget har en stor og fin bakhage med tilkomst fra kjeller.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av gråstein, murt i betong.

Fuktmåling:
Våtrom - Det er ikke påvist fuktskader.
Membran, tettesjiktet og sluk - Det er ikke påvist tegn på skadelig fukt.
Kjøkken - Det er ikke påvist fukt ved kjøleskap, vaskemaskin, varmtvannsbereder eller andre vanninstallasjoner.
Kjøkken - Det er ikke påvist fuktskjolder op gulvet.
Varmtvannsbereder - Det er ikke påvist avdrypp og fuktskjolder ved bereder.

Hulltaking:
Det ble ikke gjennomført hulltaking som følge av rommets plassering, aktuell vegg for hulltaking vender mot yttervegg.
Hulltaking er en inspeksjonsmetode hvor det borres et inspeksjonshull på 73mm fra tilstøtende rom for å undersøke for
fukt/skader. Det er imidlertid gjennomført fuktkontroll med fuktindikator, denne ga ikke utslag for unormale fuktverdier.
Hulltaking vil generelt gi en bedre fuktanalyse.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og skiferstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 03.05.2022

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Våtrom Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

1.1.2 - Våtrom Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.Det er registrert ujevnt fall mot sluk på gulvet. Badet vil fungere med dette avviket. Det er observert riss/sprekker i fugene, spesielt gjør dette seg gjeldende rundt slukristen. Dette anses som normalt men bør utbedres med nye fuger. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

1.1.3 - Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

4.1 - Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. På enkelte av vinduene er pakningene morkne.

6.1 - WC og innvendige vann- og avløpsrør
Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

6.2 - Varmtvannsbereder
Varmtvannsberederen er ikke lekkasjesikret, som et minimum bør det installeres lekkasjestopper eller tilsvarende.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10. Ettersom eier selv ikke har bodd i leiligheten skal ikke eier besvare spørsmålene i det vedlagte egenerklæringsskjema. Det oppfordres spesielt av den grunn til å undersøke leiligheten grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring - Blokk/bygård/terrassehus
Dato: 09.01.2003

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Hans Hauges gate 39 borettslag (Orgnr: 956819075). Laget består av seks 3-roms leiligheter.

Forretningsfører: Vestbo BBL.

Revisor: Ernst & Young

Styreleder i laget er  Oddrun Samdal
E-post: oddrun.samdal@uib.no

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (SP615956). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 77.455. Pr. 31/12-20 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 65.449,-.

Felleskostnad:
Felleskostnaden utgjør kr. 4.815,- per måned og inkluderer: Betjening av fellesgjeld med renter og avdrag, kommunale avgifter, bygningsforsikring, dugnad, strøm i fellesareal, forretningsførsel og avsetting til framtidig vedlikehold av fellesareal.

Betjening av fellesgjeld med renter og avdrag utgjør 19 % av sum for fellesutgifter.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Spesifikasjon av borettslagets felleslån:
Lånenummer: 34117564802, Fana Sparebank Boligkreditt
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 19.04.2022: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 114
Saldo per 19.04.2022: kr 904 139
Andel av saldo: kr 162 679
Første termin/første avdrag: 11.11.2016 ( siste termin 11.10.2031 )

På bakgrunn av fornying for noen av vinduene har borettslaget vurdert å utvide eksisterende felleslånet med ca kr 200.000,-. Dersom borettslaget beslutter å gjennomføre denne justeringen så kan det føre til en mindre økning av fellesutgiftene (pt. antas det at dette i så fall vil utgjøre en økning i månedlige utgifter på ca kr 150,- / 200,-)

Sikringsordning:
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 måneder.

Dyrehold:
Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt uten at styret i borettslaget har gitt sitt samtykke.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Frist for å melde seg på listen er den 16. juni 2022, kl 23:59.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Relevante dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, husordenssregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap samt protokoll fra generalforsamlingen.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 939 004,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 380 414,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Eiendommen grenser til offentlig gate/vei.
- Felles privat vannledning til offentlig nett
- Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5380000
Plannavn: Bergenhus. Stølen/ladegården/rothaugen
Ikrafttredelsesdato: 10.10.1983
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5380107
Plannavn: Bergenhus. Stølen-ladegården-rothaugen, Ladegårdsgaten 39B - 58 190830133
Ikrafttredelsesdato: 09.03.1989

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-eidsvågtunnelen
Saksnr: 201807497
Dekningsgrad: 83,6 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Ladegården (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65800000 - Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigatensandbrogaten - 201807496
5810001 - Bergenhus. Skuteviken, Gatetun - 190130013
5810000 - Bergenhus. Skuteviken - 190001197
5380400 - Bergenhus. Gnr 167 Bnr 424, Ladegårdsgaten 41, Nedre Del Av Professor Arentz ´Gate - 190930237
5380300 - Bergenhus. Stølen - Ladegården - Rothaugen, Kvartal 5 - 190830173
5380100 - Bergenhus. Nye Sandviksveien 69A-h - 190000834
5380100 - Bergenhus. Nye Sandviksveien 69A-h - 190000834
Andre Opplysninger:

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 4 580 000
Omkostninger 6 232
Fellesgjeld 162 678
TOTALT 4 748 910

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF