Tjødnlie 520

Solgt

3 375 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 473 440

P-rom

60 KVM

Antall rom

2 Soverom

Tjødnlie 520 (Solgt)

Lekker 3-roms fritidsleilighet | Garasjeplass | Ypperlig beliggenhet på Kikut | Umiddelbar nærhet til skiløyper!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Tjødnlie 520 3 375 000 98 442 1 740
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
60 / 63 / 0 KVM Eiet tomt, 2720 KVM 60220066

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang med plassbygget garderobeskap, helfliset bad/wc/vaskerom, innvendig bod/teknisk rom, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue/kjøkken er det adkomst til en koselig og overbygget uteplass med belegningsstein.

Parkering:
Tilhørende seksjonen er det fast garasjeplass i lukket anlegg.

Lagringsplass:
I bakkant av garasjeplassen er det en medfølgende sportsbod/nettingbod på 5 kvm.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 60 kvm.:
Gang, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

Sekundærareal (S-rom):
Innvendig bod 3 kvm.

Samlet primærareal (P-rom) = 60 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 63 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker eierleilighet med funksjonell planløsning
- Moderne innredning med en hyttekoselig atmosfære
- Delikat Drømmekjøkken med Miele hvitevarer
- To lyse soverom med god størrelse
- Plassbygde senger med totalt 6 sengeplasser
- Lys 1-stavs eikeparkettgulv
- Heis i bygget og fast garasjeplass
- Egen sportsbod bak garasjeplassen
- Ski-inn / ski-ut til Kikut/Vestlia
- Kikutkroa (restaurant og skiutleie) like ved
- Variert løypenett rett utenfor døren
- Skibuss fra Vestlia til Geilo sentrum
- Nydelige turområder sommer som vinter

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne koselige fritidsleiligheten med populær beliggenhet i sameiet Kikut Panorama. Leiligheten har enkel adkomst i 1. etasje med tilhørende uteplass. Tilknyttet leiligheten er det også fast garasjeplass i lukket anlegg med egen sportsbod/nettingbod på 5 kvm. i forkant av biloppstillingsplassen.

Moderne | Leiligheten ble bygget i 2015 og leiligheten har moderne fasiliteter og en hyttekoselig atmosfære. Her er det lett å finne seg til rette etter hektiske arbeidsdager. En dempet fargeskala er gjennomgående i hele leiligheten og den fremstår som tidsriktig innredet. Lekkert kjøkken fra Drømmekjøkken med tilhørende hvitevarer fra Miele. Det er tilrettelagt med plassbygde senger på soverommene (totalt 6 sengeplasser).

Muligheter | Beliggenheten på Kikut anses som svært god. Her er det ski-inn / ski-ut til preparerte langrennsløyper og alpintrekk (SkiGeilo) i umiddelbar nærhet. Her kan både store og små boltre seg i naturskjønne omgivelser - sommer som vinter. Et eldorado for dem som ønsker å lade batteriene etter en hektisk arbeidsuke. Det er enkel tilkomst med tog til Geilo stasjon fra både øst og vest, samt buss som tar deg og dine videre til Kikut på en trygg måte.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en flott fritidsleilighet med gjennomgående fine kvaliteter, koselig uteplass, fast garasjeplass og umiddelbar tilgang på utallige skiløyper og nydelig turterreng. Leiligheten må oppleves - velkommen til visning!

Nærområdet

Velkommen til Kikut Panorama - et etablert og meget populært område beliggende i naturskjønne omgivelser på Kikut. Et fantastisk fjelleldorado med ypperligere turmuligheter sommer som vinter.

Leiligheten ligger flott til med ski-inn / ski-ut fasiliteter til varierte alpin- og langrennsløyper. Her kan man boltre seg i over 500 km preparerte langrennsløyper som er tilpasset alle aldersgrupper. Her finner både store og små seg vel til rette. Geilo og Hol Kommune er blant de beste områdene i Norge for langrennski og har løyper både i dalene og på fjellplatåene. Sesongen starter i oktober/november og varer helt til mai. De mest ivrige langrennsløperne kan gå på ski i de høyere fjellområdene helt til juni. Langrennsløypene opprettholdes etter en høy standard gjennom hele vinteren. De er gratis å bruke og det finnes et bredt spekter av nivåer på løypene - alt fra korte, flate områder for nybegynnere til mer utfordrende løyper langs fjelltoppene.

Geilo er også omkranset av 21 heiser og 45 alpinløyper fra barneområder til terrengparker og svarte bakker. Du kan bruke samme skipass i alle heiser. Skibussen tar deg enkelt fra den ene siden av dalen til den andre, slik at alle løyper er lett tilgjengelige. Tilknyttet skianleggene er det også ulike serveringssteder med et bredt utvalg av mat og drikke. Kikutkroa finner man like i nærheten. Et populært spisested med smakfulle retter og en koselig atmosfære.

Geilo byr på mange muligheter som innebærer gode turmuligheter i vakkert landskap - både sommmer og vinter. Her kan man utfolde seg hele året, som gir stedet en høy bruksverdi.

Det er få minutters kjøretid til Geilo sentrum med dagligvare, flere butikker og restauranter m.m. Her finner man også tilbud som after-ski der man ta seg noe leskende å drikke i festlig lag.

Det er enkel tilkomst med tog - både fra øst og vest. Fra Geilo stasjon kan man ta Kikutbussen opp til Kikut torsdag eller fredag med retur påfølgende søndag. Stort enklere blir det ikke.

For ytterligere informasjon henvises til: www.geilo.no

Oppvarming

- Gulvvarme i gang
- Gulvvarme på bad
- Gasspeis i stue

Det er felles gasstank i sameiet. Det er separat måler til hver seksjon som måler forbruk av gass. Faktisk forbruk faktureres direkte fra leverandør til hver seksjonseier 1 gang per år.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket anlegg (merket nr. 114)

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet fellestomt på 2.720 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggeår:
Leilighetsbygget er satt opp av Hallingdal Hytteservice. Hovedbygget antas satt opp ca. i 2010-2012. Leiligheten er gjort ferdig i 2015 iflg. eier. Bygningen består av flere leiligheter over flere etasjer. I underetasje er det parkeringsplass for bil i felles garasjeanlegg, samt låsbar bod i fellesareal i samme etasje. Det er mulig å kjøre heis fra garasjen og til felles gang med adkomst til leiligheten i 1. etasje. Bygget er følgelig oppført i perioden 2010-2012, men leiligheten ble innredet og ferdigstilt i 2015.

Utvendig:
Vinduer med isolerglass. Branndør B30 ut til felles gang, terrassedør isolerglass. Delvis overbygd uteplass med belegningstein. Utvendig trapp med strekkmetalltrinn.

Innvendig:
Vegger er kledd med panel, himling er kledd med panel og gulvene har eikeparkett og skiferflis. Etasjeskiller er 225 mm hulldekke, betongelement fra Loe. Det er ingen opplysninger om radonsperre og ingen opplysninger om radonmåling. Felles gassanlegg. Gasspeis tekket med fasadestein. Det er montert malte trefyllingsdører.

Tomteforhold:
Byggegrunn antas å være sprengtsteinsfylling. Begge soverommene har gulv som ligger under utvendig terreng. Hvor høyt terrenget er fyllt mot grunnmur kan ikke måles på grunn av mye snø. Dette bør sjekkes nærmere når snøen har gått.

Tekniske installasjoner:
Vannrør i plast, rør-i-rør fordelerskap i bod. Stoppekran i rør-i-rør fordelerskap. Avløpsrør i plast/pvc. Lufteventiler i vegg i soverommene, avtrekk i
taket på badet og ventilasjonsvifte i kjøkken. Varmtvannstank på 200 l som antas å være fra byggeår. Automatsikringer i sikringsskap. Felles brannvarslingsanlegg for hele leilighetskomplekset.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av Geilo Takst AS v/takstmann/bygningssakkyndig Magne Sæther  den 23.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Sanitærutstyr og innredning - TG2:
Det er servantskap med heldekkende vaskeservant, overskap med speile og lyslist, dusjnisje med glassdører, toalett, opplegg for vaskemaskin.

Vurdering av avvik:
Plugg for stenging av vann i servant er skadet.

Tiltak:
Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må monteres ny stengeplugg.

Ventilasjon - TG2:
Lufteventiler i vegg i soverommene, avtrekk i taket på badet og ventilasjonsvifte i kjøkken.

Vurdering av avvik:
Det er ikke lufteventil i bod.

Tiltak:
Det bør etableres lufting utover luftespalte i dør.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Innboforsikring: Kr. 2.392,- per år
Strømforbruk fra juli 2021 til mars 2022 = 3.736 kWh
Felleskostnad: Kr. 1.740,- per måned = kr. 20.880,- per år
Kostnad til felles vedlikehold av veinett på Kikut = kr. 3.249,- per år
Kommunale avgifter: Kr. 13.656,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers eget strømforbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen andre hvitevarer følger med i handelen.

Annet:
Plassbygde senger med skuffer i underkant samt garderobeskap medfølger i handelen ifølge selger.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Hol kommune har utstedt følgende attest:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Stort frittliggende boligbygg på 3. og 4. etg.
Dato: 01.03.2021

Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 67/3583

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Kikut Panoram (org.nr. 918 611 533)  består av 25 selveiende bolig-/fritidsseksjoner og 1 næringssekjon (garasje og kjeller).

Næringsseksjonen (seksjon nr. 26) består av 38 parkeringsplasser, 25 sportsboder, felles skismørebod og wc samt gang- og kjøreareal m.v.

Kontaktperson i sameiet er Bjørn Rugland.

Eget parkeringssameie:
Seksjon 26 er et eget fritt sameie (Parkeringssameiet). Eier av den enkelte Eierseksjon har rett til bruk av en parkeringsplass i Næringsseksjonen.
Parkeringsplassen gis samme nummer som eierseksjon. Hver Eierseksjon har en sportsbod som tilhører Eierseksjonen uavhengig av om Eierseksjonen eier en eller flere garasjeplasser.

Særskilt om Parkeringssameiet i Næringsseksjonen (vedtekter):
Parkeringssameiet består av 38 andeler. Den enkelte sameiers eierbrøk følger av antall andeler vedkommende eier. Hvilke rettigheter som tilligger den enkelte andel, er beskrevet i vedtektenes punkt 2.

Alle kostnader forbundet med Næringsseksjonen skal anses som felleskostnader, og felleskostnadene skal fordeles på de enkelte sameierne i Næringsseksjonen etter næringsseksjonens eierbrøk.
 
Dersom en sameier misligholder betaling av felleskostnader, kan øvrige sameiere beslutte at sameieren ikke skal få benytte sin parkeringsplass inntil felleskostnader med tillegg av lovens forsinkelsesrente blir betalt. Øvrige sameiere har også anledning til å leie ut en misligholdende sameiers parkeringsplass inntil Parkeringssameiet har fått dekning for det misligholdte beløp med tillegg av forsinkelsesrente.

Det skal ikke velges eget styre for Parkeringssameiet. Styret for Sameiet skal også være styre for Parkeringssameiet. Videre skal Parkeringssameiet ha samme forretningsfører og revisor som Sameiet.

Lov om eierseksjoner kommer til anvendelse på forhold som ikke er dekket i dette punkt 11. 

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenr. 87410363). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet oppnådde et positivt resultat pålydende kr. 247.073,- i regnskapsåret 2020. I balansen per 31.12.2020 hadde sameiet sum eiendeler pålydende kr. 303.274,- (bankinnskudd/kundefordringer/forskuddsbetalinger etc.). Regnskapet for 2020 og budsjett for 2021 følger som vedlegg til salgsoppgaven. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.740,- til sameiet.

Månedlig felleskostnad inkluderer:
Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, trappevask, snøbrøyting, vaktmestertjeneste, noe løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 4 utgjør: 67/3583

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Utvendig maling / vedlikehold:
Sameiet vurderer å male bygget utvendig. Sameiet har ikke mottatt et kostnadsestimat på denne oppgraderingen og det er heller ikke besluttet/vedtatt noe per dags dato ifølge selger.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Ifølge mottatt skriv fra sameiet kreves det ikke godkjenning av ny eier.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, regnskap for 2020 med budsjett for 2021 samt protokoll fra ordinært årsmøte den 22.04.2021. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2020 = Kr. 891.000,-.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til fritidsformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. I henhold til sameiets vedtekter §5 står eier fritt til selv å leie ut eierseksjonen, herunder den ene tilhørende
parkeringsplassen og sportsbod for sin eiertid. Den ene tilhørende parkeringsplassen og sportsbod kan ikke overdras/leies ut uavhengig av seksjonen.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne leiligheten har fått energikarakter: Rød D

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Felles vedlikehold av veinett på Kikut:
Ifølge selger betales det en årlig kostnad for felles vedlikehold av veinettet på Kikut. Den siste årsfakturaen utgjorde kr. 3.249,- for seksjonen som selges.

Tinglyste erklæringer

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på seksjonen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område

Reguleringsformål: Område for fritidsbebyggelse
Plannavn: Bebyggelsesplan for felt 2.1 Kikut-Vestlia

Selger har mottatt nabovarsel om nytt byggeprosjekt i nærområdet (Kikut Alpin Lodge). Kjøper må være innforstått med at oppføring av det nye prosjektet vil få betydning for utsiktsforhold m.m. Situasjonsplan for Kikut Alpin Lodge følger som vedlegg til salgsoppgaven. Konferer eventuelt ansvarlig megler for ytterligere informasjon.

Reguleringssvar fra Hol kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 375 000
Omkostninger 98 442
TOTALT 3 473 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF