Lappen 30

Solgt

5 990 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 204 680

P-rom

70 KVM

Antall rom

2 Soverom

Lappen 30 (Solgt)

Eierleilighet i Townhouse på 70 kvm. | Loft på 62 kvm. m/rammetillatelse | 47 kvm. solrik terrasse | Nydelig nabolag

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Lappen 30 5 990 000 155 892 2 225
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
70 / 132 / 0 KVM Fellestomt, 1382 KVM 60220049

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje | primærareal (P-rom)
Entré/gang (10,5 m²), bad (6,1 m²), soverom (9,5 m²), soverom 2 (8,4 m²) og stue/kjøkken (32 m²

Innhold | loftsetasje | sekundærareal (S-rom)
Loftsrom (9,5 m²), loftsrom 2 (8,9 m²), loftsrom 3 (8,8 m²) og uinnredet loft (20,7 m²)

Uteplass:
Gedigen, vestvendt terrasse på 46,6 m² med utgang fra stue/kjøkken

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 2,2 m² (gulvareal: 5,3 m²). I underetasjen er det også egen vaskemaskin. (Det er mulig å få vaskemaskin på bad)

P-rom er:
Alle rom i 2.etasje

Samlet primærareal (P-rom) = 70 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 132 m².

Standard

- Attraktiv eierleilighet i ark. tegnet Townhouse i Årstad bydel
- Stort (gulvareal 88,5 kvm) loft er godkjent for å innlemme med leiligheten
- Leiligheten i 2.etasje ble grundig pusset opp i 2019/2020
- Meget stor og solrik (vestvendt) terrasse på hele 47 kvm.!
- Sameiet disponerer 3 parkeringsplasser, èn plass til dette bygget. Første mann til møllen.
- Felles, inngjerdet hage med plen og uteplasser
- Ny taktekking i 2010
- Nytt rør i rør system og nyere elektrisk anlegg.
- Flere nyere vinduer
- Særdeles trivelig nabolag like ved Pilaren park på Storhaugen
- Haukeland skole, Haraldsplass og Haukeland sykehus i nabolaget
- Barnevennlig og rolig boligstrøk
- Ca. 170 meter til Haukeland skole med trygg skolevei
- Kunstgressbane, trampolinepark, basketbane etc. i nabolaget
- Byfjellene i umiddelbar nærhet
- Skiløyper i nærområdene på vinteren
- Gangavstand til sentrum via Kalfaret.
- Kort vei til busstopp i Årstadveien med hyppige avganger
- Bybanetrasé bygges i området. (Haraldsplass/Haukeland)
- Kort vei til Møllendal med bryggeanlegg, restauranter og kommende bystrand! 
- Minutter å gå til Sammen Årstad, treningssenter.

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne attraktive eierleiligheten ved Svartediket. Leiligheten ligger 1 kilometer fra Haukeland sykehus ved foten av Ulriken og ca. 5 minutter fra sentrum med buss. (Ca. 2 km. til sentrum). For en barnefamilie eksempelvis vil det være en drøm å ha Haukeland skole i nabolaget.

Arkitekten | Townhousene med adresse Nordbø, Lappen og Stemmeveien ble tegnet av arkitekt Olaf Jahnsen. Omkring 1920 var Jahnsen byens mest benyttede arkitekt for sosial boligbygging og arbeidet bl.a. med videre planer for en "hageby" med egne butikker i området Lappen/Bjørndalen. I Lappen ble dette realisert, men nedgangstider og omstendighetene ellers satte etter hvert stopper for hans større prosjekter. Arkitekten har i høyeste grad satt sitt preg på nærområdet ved Svartediket, samt en rekke villaer på Kalfaret, Kalvedalsveien og Fløen. Han er også kjent for Trikkebyen på Møhlenpris og Typebyen i Gutenbergsvei. Kilde: "En bygd i byen" utarbeidet av Svartediket Vel i samarbeid med Bergenhus, Årstad kulturkontor og Byantikvaren.

Leiligheten | Leiligheten fremstår som velholdt og med liten bruksslitasje byggets alder tatt i betraktning. Leiligheten har i perioden 2019/2020 vært gjenstand for oppussingsarbeid og resultatet er svært bra. Her er det moderne overflater, et pent kjøkken med myk overgang til stuen, store vinduer som slipper lyset inn, to soverom, bad og utgang til en gedigen, privat terrasse på 47 kvm som er en drøm på vår og sommer.

Integrasjon av loftet med interntrapp | Det foreligger rammetillatelse, datert 12.01.2022, hvor det er vedtatt at det er gis tillatelse til sammenføyning av ny boenhet i 3.etasje (loft) med eksisterende boenhet i 2.etasje med totalt 130 kvm. BRA samt ombygging ved oppføring av interntrapp mellom 2.-og 3.etasje. Dersom tiltaket utføres vil en få en uvanlig stor leilighet som kan eksempelvis kan inneholde blant annet 4 soverom og 2 bad.

Felleshage og parkeringplass | Det er en felles hage for bygget. Her er det tilrettelagt med plen, uteplasser osv. Veldig kjekt for både store og små. I tillegg disponerer dette bygget én parkeringsplass på tomten. Førstemann til mølla. Det er ellers soneparkering i gaten og en finner parkeringsplass ved bygget uten problemer.

Nabolaget | Området består primært av eneboliger og Townhouse, flotte hekker, stakittgjerder og hager. Det er masse barn i strøket i de fleste alderstrinn, parker, lekeplasser, snarveier til byfjellene og kjekke områder å utforske. Kort sagt meget gode oppvekstvillkår for barn og unge. At populære Haukeland skole ligger "et steinkast" fra boligen løser logistikken ved skolestart og skoleslutt. Her kan barna gå hjem fra skolen på få minutter.

Påbegynte planer | Dette er et område hvor det er iverksatt storstilte endringer med særdeles positivt fortegn. Alrek Helseklynge og området betegnes av mediene som Norges mest komplette Helseklynge og et kraftsentrum innen helseforskning, utdanning og behandling. I området ligger Haukeland Universitetssykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, fakulteter fra Universitetet i Bergen, Odontologen m.m. I området er bygging av ny bybanetrasé godt i gang. Det er kort gåavstand til bybanestoppet ved Haukeland Universitetssykehus. Parallelt med dette har kommunen kommet i gang (i forbindelse med bybanebygging) med planene rundt Store Lungegårdsvann. Her skal bygges det bystrand og ny park(!). Den planlagte bystranden ligger ca. 1 kilometer fra leiligheten hvor en spankulerer via Blaauws vei og Nubbebakken.

Stor kjøpergruppe | Leiligheten passer utmerket for personer som ønsker en urban livsstil med nærhet til de meste. Dersom en velger å benytte seg av rammetillatelsen som foreligger vil leiligheten bli uvanlig stor og en ypperlig familieleilighet.
 
Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en attraktiv eierleilighet i et sentralt og attraktivt boligområde på Årstad. Velkommen til visning!

Nærområdet

Området ansees som et av byens aller triveligste nærmiljøer og et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. I området er det primært arkitekttegnede villaer og ark. tegnende Townhouse hvor flere er delt opp som leilighetsbygg. Det er kort og trygg gangavstand til Haukeland skole ca. 150-200 meter fra leiligheten hvor det også er busstopp i Årstadveien. Her er det også kunstgressbane, ballbinge etc. og mye aktivitet på ettermiddagen. Store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen, Alrek Helseklynge ligger en liten rusletur unna. (ca. 1 km.) Det kan også nevnes at bygging av bybanetrasé med stopp i området rundt Haraldsplass Diakonale Sykehus og Haukeland sykehus er under bygging. For de turglade er strøket et eldorado og et perfekt utgangspunkt for søndagsturen. Turveien innover Isdalen mot Fløyen og Vidden ligger "rett utenfor døren". I tillegg er det turvei fra Bjørndalen opp Ulriken for de sprekeste. Badevann og kanoutleie i Skomakerdiket eller en spasertur i Fjellveien er også populære søndagsturer. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det. Like ved leiligheten på Storhaugen er det en park, kalt Pilaren hvor det blant annet blir arrangert St.hans feiring etc. i regi av nabolaget og Svartediket Vel.

Det vises forøvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler på bad i 2.etasje.

Det er mulighet for å montere vedovn i stuen.

Forøvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Biloppstillingsplass til én bil på tomten fordelt på 3 leiligheter. (første mann til mølla prinsippet).

Ellers er det soneparkering med god parkeringdekning rett utenfor huset.

Tomt

Pent opparbeidet felles tomt med plen, uteplasser, busker og bed.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

Adkomst til Lappen 30 via Svartediksveien eller ved avkjørsel fra Årstadveien ved Haukeland skole og Stemmeveien.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundamenter i murkonstruksjoner.

Drenering:
I bygninger av denne alder må det påregnes fare for fuktvandring i mur/gulv pga. at det ikke var vanlig byggeskikk i aktuell tidsperiode å sikre mur/såle på samme metode som dagens skikk, samt drenering har generelt sett begrenset levetid fra byggedato på mellom 20 til 60 år avhengig av grunnforhold. Sameiet vurderer prosjekt for drenering av grunnmur.

Fuktmåling:
Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt.
Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt.
Relativ luftfuktighet mellom 75-85 % anses å være fuktig.
Relativ luftfuktighet mellom 86,5-100 % anses å være meget fuktig.
Relativ luftfuktighet på 100% anses å være vått.

Takkonstruksjon/Loft
Det er registrert eldre fuktmerker flere steder. Det er eldre råteskade i sutak enkelte steder. Det er begrenset med ventilering/lufting på loft. Det ble observert mithull i trevirke flere steder. Dvs. at det kan være mit i trevirke. Det er viktig å holde lavt fuktnivå og ha god lufting på koffertloft for å forebygge skader. Det er ikke unormalt med mit i takkonstruksjon i bygninger fra denne tiden på Vestlandet

Tilliggende konstruksjoner
Hulltaking er foretatt i entré/gang, uten å påvise unormale forhold. Relativ luftfuktighet ble målt med lang probe. Den viste relativ luftfuktighet på 38,6 % ved en temperatur på 20,7 grader.

Rør i rør skap
Ingen tegn til fukt/kondens

Etasjeskillere
Trebjelkelag.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk og platekledning. Nye påforede vegger på innside av murvegger i leiligheten i 2019/2020.

Vinduer:
Isolerglass i hvite trekarmer. Fire Velux takvinduer. Soveromsvinduer ble skiftet i 2007. Øvrige vinduer i leiligheten ble skiftet i 2019/2020. To vinduer i loft-etg ble skiftet i 2011. Takvindu i loft-etg ble skiftet i 2019/2020.Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak m/valmet hjørne mot vest. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort aluminium. Ny taktekking på bygningen i 2010. Taktekking er sameiets felles ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 18.03.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg.

Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og et punkt har fått tilstandsgrad 3:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Avvik: Det er registrert eldre fuktmerker flere steder. Det er eldre råteskade i sutak enkelte steder. Det er begrenset med ventilering/lufting på loft. Det ble observert mithull i trevirke flere steder. Dvs. at det kan være mit i trevirke. Det er viktig å holde lavt fuktnivå og ha god lufting på koffertloft for å forebygge skader. Det er ikke unormalt med mit i takkonstruksjon i bygninger fra denne tiden på Vestlandet.
Tiltak: Overvåk tilstanden. Det bør foretas utbedringer og tillages lufting i takkonstruksjonen v/ en eventuell innredning av loft.

Utvendig > Eldre vinduer i loft-etg
Avvik: To vinduer i loft-etg ble skiftet i 1997. Vinduene har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak: Fungerer med dagens tilstand.

Innvendig > Radon
Avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Leiligheten ligger i 2-etg, dvs at det er 1 boligetasje + u-etg under leiligheten. Sannsynligheten for høye radonverdier er liten.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

Våtrom > Overflater Gulv > Bad (6,1 m²)
Avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom registrert i de fleste gulvfliser. Noen gulvfliser virker å ha delvis løsnet fra underlaget. Kostnadsestimat gjelder lokal utbedring av badegulv/gulvfliser som er delvis løsnet fra underlaget.
Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det må påregnes lokal utbedring av badegulv/gulvfliser.
Kostnadsestimat : kr. 10 000 - 50 000,-

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (6,1 m²)
Avvik: Det er manglende drenering fra innebygget sisterne. Smøremembran med ukjent utførelse. Ingen dokumentasjon/bilder av membran.
Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig, dvs. bilder av membran i sluk og bilder av membran på gulv/vegger og rundt gjennomføringer.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (32 m²)
Avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres noen ventiler i yttervegger for å få bedre ventilering.

Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:

Innvendig > Etasjeskille uinnredet loft (TG3)
Avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Kostnadsestimat gjelder avretting av gulv i loft-etg.
Kostnadsestimat: kr.10 000 - 50 000,-

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Loftet blir ikke utvasket, men overlevert som det står.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installering av dusj
Dato: 20.06.1961

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Oppføring av tilbygg
Dato: 12.12.1966

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Innredning av dusjbad
Dato: 01.12.1971

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Terrasse
Dato: 03.07.1990

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Endring
Dato: 06.08.1997

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 78/783

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Ulriken består av 10 selveiende boligseksjoner fordelt på 3 sammenhengende bygg.

Styreleder i sameiet er Christina Moseng Telnes og kasserer er Bjørn Inge Tjøtta.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige forsikring (avtalenummer: 56674500). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Iht. regnskap for 2021 har sameiet Ulriken (Lappen 26. 28 og 30) kl. 216.000,- på brukskonto hos DNB.

Fellesgjeld
Långiver: DNB
Lånenummer: 212 12 37375
Lånets totale saldo: Kr. 590.151,44,- pr. 01.01.2022
Seksjonens andel av fellesgjeld: Kr. 58.789,-
Lånetype: Annuitet
Årlig rente: 5,35%
Antall terminer: 12
Dato siste termin: 01.07.2016

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 2.225 ,- per måned og inkluderer andel felles bygningsforsikring, betjening av andel fellesgjeld samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Re-seksjonering
Lappen 26-30 er nylig re-seksjonert. Det foreligger "Melding om godkjent reseksjonering" fra kommunen datert, 24.03.2022. Vedtaket er et enkeltvedtak som kan påklages etter Forvaltningslovens regler til Statsforvalteren i Vestland. Klagefristen er tre - 3 - uker fra denne dato (24.03.2022). Dokumentene sender Bergen kommune til tinglysing herfra når klagefristen er utgått. Det tas forbehold om at re-seksjoneringen blir endelig godkjent etter at klagefristen er utgått og tinglyst hos Statens Kartverk. Vedtaket er vedlegg til salgsoppgaven.

Rammetillatelse
Det foreligger rammetillatelse til endring, datert 12.01.2022, hvor det er vedtatt at det er gis tillatelse til sammenføyning av ny boenhet i 3.etasje (loft) med eksisterende boenhet i 2.etasje med totalt 130 kvm. BRA samt ombygging ved oppføring av interntrapp mellom 2.-og 3.etasje. Rammetillatelsen er vedlegg til salgsoppgaven.

Dersom loftet til seksjon 11 gjøres om til boligareal og innlemmes i seksjon 11 skal utbygger(eier) gjennomføre en ny reseksjonering av sameiet slik at sameiebrøken endres, nevner økes med økt boligareal på 55 kvm. Sameiebrøken for hver seksjon endres tilsvarende. Kostnadene ved reseksjonering betales av utbygger(eier). Felleskostnader fordeles etter den enhver tid gjeldende sameiebrøk. Felleskostnadene vil begynne å løpe fra det foreligger midlertidig brukstillatelse for det nye boligarealet, eller fra dato for ferdigstillelse av byggeprosjektet, eller fra det tidspunkt arealet tas i bruk, avhengig av hvilket kriterium som inntreffer først.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Krever styregodkjenning i sameiet.

Drenering
Det vurderes i sameie å utføre drenering ved grunnmur. Det er ikke vedtatt.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, ordensregler, regnskap 2021 og svarbrev fra sameiet. Vedtektene og regnskap følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 964 754,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 473 114,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1917/910285-1/106 16.03.1917  
Bestemmelse om veg  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-163/338/0/10
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Fjellsiden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Boligområder (99,9 %)
15590000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
9120001 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 304, Nordbø, Hansamarken, Landås, Endret utnyttelse og plassering - 199614341
9120000 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 304, Nordbø, Hansamarken, Landås - 190930214

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres til å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 5 990 000
Omkostninger 155 892
Fellesgjeld 58 789
TOTALT 6 204 680

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF