Øvre Lyngbø 19

Solgt

2 980 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

3 070 690

P-rom

108 KVM

Antall rom

2 Soverom

Øvre Lyngbø 19 (Solgt)

Selveiende rekkehus i barnevennlig område | Separat utleiehybel (ikke godkjent) | Uinnredet loft og nytt yttertak i 2016

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Lyngbø 19 2 980 000 90 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
108 / 119 / 139 KVM Eiet tomt, 472 KVM 60220007

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold: Utleiehybel | Underetasje:
Entré, stue/kjøkken/soverom, innvendig kott og helfliset bad/wc.

Innhold: Hoveddel | 1. etasje:
Entré, kjøkken og stue.

Innhold: Hoveddel | 2. etasje:
Mellomgang, bad/wc og 2 soverom.

Innhold: Hoveddel | Loftsetasje:
Stort åpent loftsrom med nyere Velux-vindu.

Felles vaskekjeller:
I kjelleren er det et felles vaskerom.

Uteplass:
Utenfor huset er det en uvanlig stor og østvendt markterrasse med generøs størrelse (areal på hele 75 kvm.). Det er god plass til sittegruppe og grill m.m.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

Underetasje | 34 kvm.:
Gang/trapperom (4,5m²), vaskekjeller (5,4m²), entré (1,7m²), mellomgang (1,1m²), bad (2,6m²), stue og kjøkken (12,2m²). 

1. etasje | 37 kvm.:
Entré (2,7m²), gang (2,3m²), trappegang (2,5m²), stue (20,4m²), kjøkken (8,2m²).

2. etasje | 37 kvm.:
Gang/trapperom (7m²), bad (4,9m²), soverom (11,9m²), soverom (11,6m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 108 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 119 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 139 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Selveiende rekkehus i barnevennlig område
- Nytt yttertak og Velux-vindu i 2016
- Sikringsskapet ble oppgradert cirka i 2011
- Terrassen på fremsiden ble oppført i 2015
- Utvendig vannledning frem til stoppekran ble skiftet i 2017
- Ytterkledningen ble malt i 2019
- Innlagt fiberkabel via Altibox / Bergen Fiber
- Hybelen i underetasjen ble pusset opp for cirka 10 år siden (ikke godkjent)
- Gedigen markterrasse med god plass til utemøblement
- Noe modernisering må påregnes
- Innredet utleiedel i sokkeletasjen (ikke godkjent)
- Gåavstand til Nygårdslien skole (1-7 kl.)
- Gangavstand til Solgløtt barnehage (0-6 år)
- Kort avstand til bussforbindelse
- Nærhet til Tennebekktjørna badeplass og Kanadaskogen
- Kort kjøretid til Laksevåg Senter og Vestkanten Storsenter
- Kort kjøretid via Damsgårdstunnelen til sentrum

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer dette koselige rekkehuset (selveiende), beliggende i et etablert og barnevennlig boligområde uten gjennomgangstrafikk i Øvre Lyngbø/Nipedalen.

Innholdsrik | Boligen fremstår som innholdsrik. Det er blant annet et stort uinnredet loft samt en separat utleiehybel i underetasjen (denne er ikke godkjent). Noe modernisering må påregnes.

Oppgradert | Nytt yttertak ble lagt av Tak & Pris AS i 2016. I denne forbindelse ble takvinduet også skiftet. Nytt sikringsskap og nye inntakssikringer ble montert av Laksevåg Elektro AS i ca. 2011. I tillegg ble ytterkledningen nymalt i 2019. Foruten disse oppgraderingene ble ny utvendig vannledning frem til stoppekran utført av Black Gold AS i 2017.

Beliggenhet | Boligen ligger i et populært og barnevennlig område med nærhet til skole, og nydelig turterreng i Kanadaskogen. Tilknyttet boligen er det en uvanlig stor markterrasse med et areal på hele 75 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og lekeutstyr. En herlig uteplass rigget for sosiale sammenkomster.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Kort fortalt et koselig rekkehus med utviklingspotensial i et barnevennlig og sentrumsnært område. Velkommen til visning!

Nærområdet

Boligen ligger i et etablert og barnevennlig område på Øvre Lyngø. Videre opp i Nipedalen finner man bydelens mest populære badeplass Tennebekktjørna. Dette er et større badeområde med to flotte sandstrender. Her finner man også toalett og lekeplass. Det er flott og variert turterreng i Kanadaskogen, både til trening og rekreasjon. Videre er det kort gåavstand til nærliggende busstopp med linjene 44 og 49. Gangavstand til Nygårdslien skole (1-7 kl.) og Solgløtt barnehage (0-6 år). Få minutters kjøretid til Laksevåg Senter og Vestkanten Storsenter, der man finner flerfoldige butikker og ulike servicetilbud. For øvrig er det kort kjøretid til Bergen sentrum via Damsgårdstunnelen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på begge bad
- Vegghengt varmepumpe i 1. etasje (luft-til-luft)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

- Gateparkering langs veien i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet tomt på 471,7 kvm., som er felles for sameiet. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Huset står på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Videre grunnforhold er ikke kjent. Fundament, søyler og pilarer under terreng var ikke tilgjengelige for inspeksjon.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmuren er oppført i mur- og betongkonstruksjoner. Fuktvandring i grunnmurer (fuktoppsug via kapillærer i betongen) av denne alder og typen anses normalt

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjonene over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner.

Vinduer:
Vinduene er underetasjen har ikke datostempling men er av eldre dato. Vinduene i 1.etasje er fra 1996. Vinduene i 2. etasje er fra 1977 og 2009.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjon er utført som saltakkonstruksjon av tresperrer.

Generell bygningsbeskrivelse:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller i trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 21.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Viktig informasjon om boligen:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at utleiedelen i underetasjen er ikke godkjent av Bergen kommune. I henhold til approberte bygningstegninger datert september 1951 er underetasjen godkjent med følgende rom: Gang, vaskerom, vedbod og matbod. I etterkant er deler av underetasjen innredet til beboelse (varig oppholdsrom). Denne bruksendringen er ikke omsøkt og følgelig ikke godkjent av kommunen. Boligen overtas på bakgrunn av denne situasjonen for kjøpers egen regning og risiko. Godkjente bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Leietaker av sokkelleiligheten har underrettet selger om at det er en jordfeil i forbindelse med det elektriske anlegget. Feilen er tilknyttet bad/dusj i kjeller ifølge leietaker. Dette må sjekkes og håndteres videre av kjøper for egen regning og risiko.

Leietaker har observert skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Det var mistanke om mus i vegg mot nabo (seksjon 1) i april 2019. Befaring ble utført av forsikringsselskap og det ble murt igjen en glipe hvor mus kunne ha kommet inn - ref. selgers egenerklæringsskjema.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger har ikke bebodd boligen og har derfor svært begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Det ble observert sprekk/riss enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Det ble observert saltutslag i murene i underetasjen. Saltutslag forekommer som følge av for høy fuktighet i murene. Saltutslag i murer av denne alderen anses som normalt. Det anbefales bedre ventilering av vaskekjelleren, luftfuktigheten i rommet vil tidvis være for høy og påvirker murene.

2.1 Yttervegger
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på den kledningen, over halve forventete levetid er overskredet. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Det ble ikke målt tilstrekkelig lufting bak kledningen. Ved utskiftning av kledningen bør veggene lektes ut for
bedre lufting på baksiden av kledningsbordene. Ved for lite lufting risikerer man råteskader i kledningsbordene.

3.1 Vinduer og ytterdører
Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Kjøkkenvinduet har store utvendige råteskader, både på karm og belistning. For utbedring av vinduet må hele vinduet med belistning skiftes. Stuevinduet i underetasjen har en del slitasje på karmene.

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte.

7.1.1 Overflate vegger og himling
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.

7.1.2 Overflate gulv
Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter på badet i underetasjen. Badet vil fungere med dette avviket.

7.1.3 Membran, tettesjiktet og sluk
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

8.1 Vannforsyningsrør kjøkken
Over halve forventete levetid på vannforsyningsrør er overskredet. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Sluk og avløpsrør er av eldre dato og bør jevnlig kontrolleres og rengjøres.

10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukene t skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas av kjøper på denne bakgrunn..

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Bygningstegninger (datert september 1951) som er oversendt fra kommunen, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/2

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Øvre Lyngbø 19-21, består av 2 selveiende boligseksjoner.

Sameiet har begrenset organisering.

Egen bygningsforsikring og ansvar for vedlikehold:
Hver enkelt seksjon tegner og betaler for sin egen bygningsforsikring og er selv ansvarlig for all vedlikehold av sin egen seksjon. Selger av Øvre Lyngbø 19 har tegnet egen bygningsforsikring i Tryg Forsikring.

Det betales derfor ikke månedlig felleskostnad til sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 1/2 (tilsvarende 50%)

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Vedtekter:
I henhold til eierseksjonslovens § 27 skal alle sameier ha vedtekter. Vedtektene skal minst angi eiendommens grunnboksbetegnelse og hvor mange medlemmer styret skal ha. Det foreligger imidlertid ikke vedtekter for dette sameiet. Dette strider mot eierseksjonslovens bestemmelser.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har ikke mottatt vedtekter eller regnskap etc. for sameiet.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 846 888,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 048 795,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Oransje F

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 148, bnr. 120, snr. 2 i Bergen kommune:

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40130000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 148 Bnr 1 Og 13 Mfl., Regulering Av Søndre Og Nordre Lyngbø
Ikrafttredelsesdato: 24.04.1961
Dekningsgrad: 91,6 %

PlanID: 40400000
Plannavn: Laksevåg. Øvre Lyngbø, Hovedføring Mv
Ikrafttredelsesdato: 04.03.1969
Dekningsgrad: 8,4 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64090000 - Kommunedelplan For Kollektivsystemet Fra Bergen Sentrum Til Bergen Vest - 201427487
40440000 - Laksevåg. Lyngbødalen
40400101 - Laksevåg. Gnr 148 Bnr 1, 2, 109, 117, 230 m.fl., Lyngbø - 200414680

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr. 148, bnr. 730. Tomannsbolig vertikaldelt. Status: Igangsettingstillatelse. Dato: 25.05.2021. Saksnr.: 202010990

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 980 000
Omkostninger 90 692
TOTALT 3 070 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF