Leitet 11B

Solgt

7 300 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

7 529 440

P-rom

107 KVM

Antall rom

2 Soverom

Leitet 11B (Solgt)

Topp/hjørneleilighet | Stor altan | Eventyrlig utsikt og de beste solforhold | Hovedetasje pusset opp i 2020 | Tre stuer

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Leitet 11B 7 300 000 229 442 620
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
107 / 112 / 0 KVM Fellestomt, 192 KVM 60210261

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré (4 m²), trapperom (2,5 m²), wc-rom (3,7 m²), soverom (9,7 m²), garderobe (5,1 m²),  stue (20,1 m²), spisestue (17,5 m²) og kjøkken (7,2 m²)

Innhold | Loftsetasje:
Loftstue/trapperom (21 m²), bad (4,6 m²) og soverom (11,3 m²)

Altan:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt altan på 7,8 kvm med de beste sol og utsiktsforhold.

Lagringsplass:
Det er en medfølgende bod på 6,3 kvm. med lagringsmuligheter. Boden er et frittliggende bodbygg ved inngangspartiet.

P-rom:
Samlet primærareal (P-rom) = 107 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 112 kvm.

Alle rom i leiligheten med unntak av garderoberom/bod er P-rom.

Standard

Kort oppsummert:
- Attraktiv og innholdsrik toppleilighet i fjellsiden
- Fantastisk, vestvendt beliggenhet helt "på pynten"
- Egen altan (godkjent) med optimale solforhold
- Suveren 180 graders panoramautsikt
- God planløsning med bruksareal på 112 kvm.
- Leiligheten fremstår som tidsriktig innredet
- Tre stuer (Spisestue, dagligstue og loftstue)
- To soverom hvorav et med eget garderoberom
- Egen avdeling i loftsetasjen med soverom, loftstue og bad.
- Kort gåavstand til sentrum, turterreng og Haukeland sykehus mm

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte toppleiligheten i fjellsiden i Bergen. Leiligheten går over to etasjer hvor hovedetasjen ble pusset opp i 2020. Leiligheten har en praktfull beliggenhet med de beste sol og utsiktsforhold.

Moderne | En dempet fargeskala er gjennomgående i hele leiligheten og rommene fremstår som tidsriktig innredet. På gulvene er det primært enstavs eikeparkett. I leiligheten er det mange vinduer som slipper inn masse lys.

Altan, sol og utsikt | Beliggenhet er som oftest helt avgjørende ved kjøp av ny bolig. Her vil man bo i et av byens mest attraktive strøk, "bade" i sol på altanen og ha "hele byen for sine føtter".

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og andre relevante vedlegg.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en flott toppleilighet med utmerket beliggenhet i fjellsiden. Velkommen til visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde i fjellsiden/Bergen sentrum. Fra leiligheten er det utsikt over Bergen sentrum, Bergensdalen, Solheimslien, Laksevåg, Nattlandsfjellet, Løvstakken, Askøy, Damsgårdsfjellet, Vågen, Byfjorden mm. Området er hovedsaklig bebygd med bolighus og eneboliger. Alle byens fasiliteter/servicetilbud innen kort gåavstand. Kort vei til barnehager og skoler i alle alderstrinn samt byens studiesteder. Gåavstand til Helse Bergen (Haukeland sykehus, Haraldsplass, Odontologen etc.) Kort vei til parkområder, Akvariet og Nordnes Sjøbad. Meget gode turmuligheter idet en går ut døren.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 2. etasje:
- Varmekabler i entré, bad, wc-rom, stue, spisestue og soverom i 2.etasje
- To vegghengte panelovner.
- Ildsted i spisestue med åpen peis.
- Ildsted i stue med nyere peisinnsats.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Merk. Det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune. Flammene i peisen i spisestuen er kun en illustrasjon laget av fotograf. For at denne peisen kan brukes må en sette inn en rentbrennende peisinnsats iht. kommunens krav.

Parkering

Det er gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. (Soneparkering).

Tomt

Meget flott utsiktstomt helt på pynten. Tomten er 192 m² og felles for snr. 1 og 2. Andel fellesareal: 92,5 m² iht. sameiebrøk. Tomten består hovedsakelig av eiendommens bygningsmasse og utvendig trapp.

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og byggets plassering på tomten.

Adkomst

Kjøer opp i Leitet eksempelvis via Skansen eller gå opp til topp av Skivebakken.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt. Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og under terreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstandsvurdert.

Etasjeskillere:
Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Gulv i kjøkkendel er hevet 17 cm i forhold til resten av gulv i spisestue. Gulv i 2-etg ble avrettet i 2020 av Byggmester Syversen AS. Mindre ujevnheter/skjevheter er normalt iht. byggeår/alder. Ca 05 mm - 12 mm skjevheter registrert v/kontroll i 2-etg.

Drenering:
Det er ikke tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmuren. Aktuell leilighet har ikke rom under terreng.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Noe kledning i bakgård er skiftet av Byggmester Syversen i tidsperioden 2013-2016. Mrk. Ytterkledning er hovedsakelig av eldre årgang. Lokal råte ble observert i enkelte kledningsbord v/inngangsparti. Flere steder bør fasadene rengjøres og vedlikeholdes.

Vinduer:
Isolerglass i hvite trekarmer. Syv Velux takvinduer. Vinduer er hovedsakelig fra 2002. Velux takvinduer mot sentrum ble skiftet i 2016. Vinduer har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Mrk. Det er noe malingsflass i takvindu på bad. Bør vedlikeholdes/males
 
Takkonstruksjon:
Valmtak. Konstruksjon av taksperrer.

Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og skiferstein. Renner og nedløp i aluminium. Beslag, snøfangere og takhetter i aluminium/stål.

Info om arbeid på tak, fra Byggmester Syversen:
Arbeidet med tak ble utført i vårpart 2016 og er over 5 år siden, av den grunn er det begrenset med informasjon. Det som ble utført er følgende:
- Demontert skiferstein.
- Opp lekting/ lufting over eksisterende rupanel med ny undertaks duk.
- Montering av nye lekter.
- Re-montering av gammel skifer.
- Montering av nye Velux vinduer mot sentrum.

Arbeidet ble utført på fremside mot sentrum. På bakside ble kun 1 side tekket (langside). Kortside over bad mot bakgård 2.etasje ble ikke tekket, her ble heller ikke veluxvindu byttet. Her hadde taket og veluxvindu blitt byttet tidligere av annen byggmester.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig den 17.12.2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Bygningssakkyndig vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Viktig informasjon om boligen:
Representant for Festpillene i Bergen har aldri bodd i leiligheten og har derfor ikke noe spesifikk kunnskap om leiligheten eller byggets beskaffenhet og tilstand utover det som er beskrevet i tilstandsrapporten som er fremskaffet ifbm. salget. Det kan i denne sammenheng være feil og skader ved eiendommen som ikke er opplyst. Vi oppfordrer kjøper til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig, før bud blir inngitt.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) og 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 eller 3:

Takkonstruksjon TG2
Vurdering av avvik:  Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. Det er spotlights fra begynnelsen på 2000-tallet i deler av loftetasje. Erfaringsmessig er det punktert dampsperre rundt spotlights fra denne tidsperioden og det øker faren for kondens på vinterstid. Pga. takets alder bør det ev. sjekkes og det bør tillages loftluke om det er mulig.

Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig.

Vekkonstruksjon TG2
Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Det er påvist andre avvik: Ytterkledning er hovedsakelig av eldre årgang. Lokal råte ble observert i enkelte kledningsbord v/inngangsparti. Flere steder bør fasadene rengjøres og vedlikeholdes.

Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket

Balkonger, terrasser og rom under balkong og terrasser TG2

Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er stedvis malingsflass på rekkverk og rustmerker på utside av levegg. Bør vedlikeholdes/males.

Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Radon TG2
Det er ikke gitt opplysninger på om det er utført radonmåling i leiligheten.

Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted TG2
Vurdering av avvik: Åpen peis i spisestue er ikke rentbrennende. Det er riss/sprekk i brannmur og løs skifer v/åpen peis. Det mangler ubrennbar plate på gulv v/ ildsted i spisestuedel.

Tiltak: Montere rentbrennende peisinnsats. Sjekke riss/sprekk i brannmur og ev. utbedre

Innvendige trapper TG2
Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Det er påvist andre avvik: Åpning i rekkverk over 10 cm gjelder i trapp i fellesarealer. Det er ikke sikkerhetsglass i vindu i trapperom.

Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres på vegg. Det bør monteres sikkerhetsglass i vindu i trapperom

Overflater Gulv TG2
Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Bom registrert i noen gulvfliser.

Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
 
Sluk, membran og tettesjikt TG2
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Sanitærutstyr og innredning TG2
Det er påvist andre avvik: Det er rustgjennomslag i nedre del av speil.

Tiltak: Speil bør skiftes

Ventilasjon TG2
Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er benyttet standard dørterskel på bad. På bad skal det benyttes flat dørterskel for å få tilluft slik at ventilering av badet fungerer.

Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Overflater og konstruksjon TG2
Det er påvist andre avvik: Noen fliser har bom (hulrom under). Det er benyttet vaskemaskin på toalettrom. Det er ikke tegn til tettesjikt/membran i rommet. En eventuell lekkasje fra vaskemaskin vil føre til fukt i tilstøtende rom.

Tiltak
Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dersom vaskemaskin skal benyttes bør rommet tillages som våtrom. Ev. bør det det lages opplegg for vaskemaskin på bad i loftsetasje.

Vannledninger TG2
Vurdering av avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

Ventilasjon TG2
Vurdering av avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

Tiltak: Bedre ventilering må etableres

Varmtvannstank TG2
Vurdering av avvik: Varmtvannstank har vanskelig tilkomst.

Tiltak: Det bør lages tilfredsstillende tilkomst til varmtvannsbereder.

Drenering TG2
Generelt: I bygninger av denne alder må det påregnes fare for fuktvandring i mur/gulv pga. at det ikke var vanlig byggeskikk i aktuell tidsperiode å sikre mur/såle på samme metode som dagens skikk, samt drenering har generelt sett begrenset levetid fra byggedato på mellom 20 til 60 år avhengig av grunnforhold.

Det er ikke tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmuren. Aktuell leilighet har ikke rom under terreng.

Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetasje/kjeller vil og være avgjørende.

Utvendige vann- og avløpsledninger TG2
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut i fra at anlegget fungerer i dag, men ut i fra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Etasjeskiller/gulv loftsetasjeTG3
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må skjevheter rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Generelt
Byggmester Syversen har justert balkongdøren i desember 2021. Byggmesteren sier at den kan holde noe tid, men kjøper må ta høyde for at balkongdør/vindusfelt bør byttes ut etter hvert.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Bygningsforsikring for hele huset totalt. kr. 14.874,- (Denne seksjonen betaler 50%)

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring Bolig
Dato: 06.01.2003

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Påbygg-Fasadeendring-Bolig (Godkjenning av to balkonger)
Dato: 17.01.2003

Type: Attest
Tiltakets art: Innredet bad i kjelleren
Dato: 03.09.1935

Byggetegninger fra ombygging i 2002 stemmer i all hovedsak. Men det er laget nisje for vaskemaskin/tørketrommel på wc-rom og bod/garderobe er noe utvidet i forhold til plantegning

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 118/245

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Det er to leiligheter i sameiet og sameiet har begrenset organisering.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret hos Gjensidige forsikring med forsikringsnummer 80800708.

Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Sameiet har ikke regnskap.

Felleskostnad:
Det betales ingen månedlige felleskostnader i sameiet. Forsikringspremie betales èn gang i året og den er betalt for år 2022. (kr. 14.845,- totalt / kr. 7422,- pr. seksjon).

Alle utgifter som har vedrørt det som har vært felles, har blitt delt i to med like deler på seksjon 1 og seksjon 2.

Dyrehold:
Megler har ingen informasjon om at det ikke er tillatt med dyrehold.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp.

Dokumenter:
Sameiet er enkelt organisert og det er kun to leiligheter. Det foreligger derfor ingen vedtekter, ordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning etc.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 263 037,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 546 934,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Sameiet har ingen bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen.

For kortidsutleie gjelder Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Adkomst via kommunal vei.
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Tinglyste erklæringer

1900/903650-1/106 06.03.1900
BEST. OM ADKOMSTRETT
OVERFØRT FRA: 4601-166/1012
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1936/9487-1/106 10.12.1936
BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDN
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 4601-166/1012
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2003/1203-3/106 15.01.2003
ERKLÆRING/AVTALE
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15780000). Formål: Bolig.
Planid: 15780000.
Saksnr: 199703814.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SENTRUM.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 10.12.2001.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 7 300 000
Omkostninger 229 442
TOTALT 7 529 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF