Apeltunhaugene 120

Solgt

3 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 588 940

P-rom

69 KVM

Antall rom

2 Soverom

Apeltunhaugene 120 (Solgt)

Frontleil. | Nytt 2013 | Drøy utsikt | Vestvendt altan | Masse sol | Garasje | Heis | Barnevennl. | Lagunen | Turområde

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Apeltunhaugene 120 3 490 000 98 942 2 433
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
69 / 73 / 80 KVM Eiet tomt, 5768 KVM 60210248

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré (5,9 m²), gang (6,4 m²), bad (6,2 m²), to soverom (8,7 m² og 15,2 m²), stue/kjøkken (24,5 m²) og bod/teknisk rom (3,5 m²).

P-rom
P-rom er alle rom med unntak av bod/teknisk rom som er S-rom.

Uteplass:
Vestvendt altan på 13,7 m² med utgang fra stue/kjøkken. Altanen er overbygd. Meget solrikt og fantastisk utsikt!

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i 1.etasje på 4,9 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Bod ligger i nabobygning.

Samlet primærareal (P-rom) = 69 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 73 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 80 m².

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim kan presenterer denne særdeles attraktive frontleiligheten på Apeltunhaugane.

Panoramautsikt | Leiligheten har en særdeles flott internbeliggenhet i front. Fra leiligheten er det utsikt over Krohnåsen, Søråshøgda, Bønes/Kråkenes, Skjold, Løvstakken og videre mot Sotra/Lifjellet mm. Må sees!

Altan | Leiligheten har egen vestvendt altan på 13,7 m² med utgang fra stue/kjøkken. Her er det god plass til møblement, grill osv. En avstressende sone med masse sol. Inkl. kveldssol.

God teknisk standard | Bygget er oppført i 2013 og innehar derfor en god infrastruktur og god teknisk standard. Det er oppdatert elektrisk anlegg, rør i rør vannforsyningssystem, balansert ventilasjonssystem osv.  

Garasje | Det er fast garasjeplass tilhørende leiligheten. Her er det mulighet for ladestasjon. En går tørrskodd direkte fra garasjen til leiligheten. Easy living!

Muligheter | Leiligheten har en sentral beliggenhet med kort vei til Lagunen storsenter. I området er det tilgang til gode bussforbindelser, turmuligheter og dagligvarebutikker. Det går også en snarvei fra Apeltunhaugane til Laguneparken.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 3-roms selveierleilighet med god størrelse, fine brukskvaliteter og kort vei til Lagunen Storsenter og Nesttun Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud inkl. bybane. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Apeltun. Fra leiligheten er det utsikt over Krohnåsen, Søråshøgda, Bønes/Kråkenes, Skjold, Løvstakken og videre mot Sotra/Lifjellet mm. Området er hovedsakelig bebygd med blokkbebyggelse, rekkehus og eneboliger. Kort vei til Lagunen Storsenter og Nesttun Sentrum med alle fasiliteter/servicetilbud, samt flere dagligvarebutikker i nærområde. Flere idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Slåtthaug Idrettsanlegg, Apeltunhallen og Nesttun Idrettspark i området, samt skoler som Smørås Skole, Apeltun Skole, Steinerskolen, Midtun Skole,Slåtthaug ungdomsskole og Slåtthaug Videregående skole. Gode bussforbindelser til Bergen Sentrum og øvrige bydeler. Det er gangvei mellom Apeltun og Krohnåsen slik at det er gangavstand til Lagunen Storsenter og bybanestopp. Det er kunstgress fotballbane i nærområde.

Oppvarming

Oppvarming | 2. etasje:
Varmekabler på bad. Folie gulvvarme i entré. To vegghengte panelovner.

Ventilasjon:
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten. Luftbehandlingsaggregat er plassert i bod/teknisk rom. Type: Flexit Spirit Uni 2 Rer Ec.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg (nr 9). Mulighet for montering av elbil ladestasjon v/garasjeplass. Ellers er det utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser. Felles innendørs sykkelparkering i sameiet.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 165,6 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, lekeplass, grøntarealer, murer/bed og div prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av stående trekledning og fasadeplater (fra byggeår). Ytterkledning på utvendig fasade ble malt i 2019.

Takkonstruksjon/taktekking:
Pulttak. Tekket med takbelegg (fra byggeår). Taket er ikke besiktiget. Det skal monteres permanent sikringssystem på takene, slik at de kan inspiseres. Tiltak vil ikke føre til endring i fellesutgiftene. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Utv. beslag.
Altandør: Dørblad i isolerglass, hvite trekarmer. Utv. beslag.
Ytterdør: Malt dørblad i B-30 kvalitet. Kikkhull. Dørtelefon i entre/gang.
Innerdører: Hvite profilerte tredører. En skyvedør.
Vinduer og dører er fra byggeår. Vinduer og altandør har trelags isolerglass.
Det er spesialtilpassede plisségardiner v/vinduer og altandør (lystette på soverommene).

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 10.11.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

På generelt grunnlag oppfordres det til at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres likevel på generelt grunnlag å sette seg grundig inn i tilstandsrapporten.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg etc.

Knaggrekken (solsystemet) som henger i gangen følger ikke med videre.
De pendellampene på kjøkken og hovedsoverom følger ikke med.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 26.09.2013.
Gjelder: Nybygg blokk/bygård/terrassehus

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 73/2543

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Trapez består av til sammen 28 leiligheter fordelt på tre bygninger. Adkomst leiligheter via heis/trappeoppgang. Utvendige svalganger i hver etasje. Felles sprinkleranlegg i sameiet. Felles innendørs sykkelparkering i sameiet. Bygningene ble oppført av Erstad & Lekven Utbygging AS.

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenummer: SP0002630183). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Årsresultatet for år 2020 er gjort opp med et positivt resultat på kr. 180.102,-

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 2 433,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, energikostnad, forretningsfører, kabel tv/bredbånd tilknyttet Telenor og vedlikehold.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold.

Legalpant
Eierseksjonssameier har legalpanterett for krav etter boforholdet begrenset til 2 G. For øvrige panteheftelser vises det til Grunnboken og tinglyste heftelser hos Statens kartverk.

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, svarbrev fra forretningsfører, innkalling til ordinært årsmøte, protokoll fra ordninært årsmøte, regnskap etc. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for oversending av ørige dokumenter.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 835 744,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 008 677,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger energiattest for denne boligen med karakter Rød C.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger. Adkomst eiendom via kommunal vei.

Tinglyste erklæringer

2006/393516-2/200 22.08.2006  
Bestemmelse iflg. skjøte  
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-87/174
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/393516-3/200 22.08.2006  
Bestemmelse iflg. skjøte  
Rettighetshaver:BERGEN TOMTESELSKAP AS  
Org.nr: 928655547
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-87/174
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/393516-4/200 22.08.2006   
Bestemmelse iflg. skjøte  
Rettighetshaver:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver:BERGEN TOMTESELSKAP AS  
Org.nr: 928655547
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Rett til å plassere hydranter og sluk
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-87/174
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (15170008). Formål: Bolig.
Planid: 15170008.
Saksnr: 200506709.
Planens navn: FANA. GNR 87 BNR 120, APELTUN BOLIGOMRÅDE.
Type plan: Mindre reguleringsendring.
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 05.10.2005.

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 15170008
Plantype: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 120, APELTUN BOLIGOMRÅDE
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 05.10.2005
Saksnr: 200506709
Dekningsgrad: 99,9 %

PlanID: 15170000
Plantype: 30
Plannavn: FANA. DEL AV GNR 84 APELTUN OG GNR 120 SMØRÅS, APELTUN BOLIGOMRÅDE
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 20.09.1999
Saksnr: 199614807
Dekningsgrad: 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 15170008
Reguleringsformål: 112 - Konsentrert småhusbebyggelse
Dekningsgrad: 99,6 %

PlanID: 15170008
Reguleringsformål: 710 - Felles avkjørsel
Dekningsgrad: 0,2 %

PlanID: 15170000
Reguleringsformål: 459 - Annet friområde
Dekningsgrad: 0,1 %

PlanID: 15170008
Reguleringsformål: 322 - Gangvei
Dekningsgrad: < 0,1 % (2,9 m²)

PlanID: 15170008
Reguleringsformål: 310 - Kjørevei
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1 m²)

PlanID: 15170008
Reguleringsformål: 780 - Felles grøntareal
Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 15170001
Plantype: 31
Plannavn: FANA. DEL AV GNR 87 OG GNR 120, APELTUN BOLIGOMRÅDE
Saksnr: 200201495
Ikrafttrådt: 16.09.2002

Kommuneplan:
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Områdenavn: Y
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 3001 - Grønnstruktur
Beskrivelse: Grønnstruktur
Områdenavn: G
Dekningsgrad: < 0,1 % (1,0 m²)

Temakart blågrønne strukturer
PlanID: 15170066
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 2, APELTUN BOLIGOMRÅDE FELT B-15, PLAN FOR UTBYGGING
Saksnr: 200308334

PlanID: 15170009
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 175, 176 MFL., APELTUN BOLIGOMRÅDE
Saksnr: 200710736

PlanID: 15170005
Type: 31
Plannavn: FANA. GNR 87 BNR 1, APELTUN BOLIGOMRÅDE
Saksnr: 200308105

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 87/172
Bygningsnr: 300309489
Endring: -
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 18.07.2012
Saksnr: 201211886

Eiendom: 87/173
Bygningsnr: 23656272-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Ferdigattest
Dato: 18.10.2012
Saksnr: 201123876

Eiendom: 87/173
Bygningsnr: 23656302-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Ferdigattest
Dato: 27.01.2017
Saksnr: 201505517

Eiendom: 87/173
Bygningsnr: 23656310-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Enebolig
Status: Meldingssak tiltak fullført
Dato: 10.09.2013
Saksnr: 201123897

Eiendom: 87/177
Bygningsnr: 23672170-1
Endring: Påbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.12.2016
Saksnr: 201637079

Det er noen ubebygde tomter rundt sameiet. Gnr 87 bnr 175, 182, 184, 176 og 1. Det kan være det kan bli bygget på en eller flere av disse tomtene i fremtiden. Selger har mottatt nabovarsel i forbindelse med mulig utbygning av tomt i bakkant av sameiet ned mot fotballbanen. Selger skriver i egenerklæringsskjema at det vil ha liten eller ingen påvirkning på denne aktuelle leiligheten.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 490 000
Omkostninger 98 942
TOTALT 3 588 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF