Lappen 19

Solgt

3 850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 959 690

P-rom

64 KVM

Antall rom

2 Soverom

Lappen 19 (Solgt)

Nydelig 3-roms | Praktfullt, renovert murbygg | Nabolagsidyll | Felles hage | Sentralt | Natur | Helse Brg. | Park

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Lappen 19 3 850 000 109 692 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
64 / 64 / 70 KVM Eiet tomt, 448 KVM 60210207

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 1.etasje
Entré/gang (9,5 m²), bad (5,2 m²), vaskerom (3,2 m²), to soverom (8,4 m² og 10,6 m²) og stue/kjøkken (24 m²).

Lagringsplass
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 5,2 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Boden er en gitterbod som ligger i et felles bodareal.

Følgende rom inngår i boligens primærareal:
Alle rom inngår i P-rom

Samlet primærareal (P-rom) = 64 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 64 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 70 m²

Standard

- Flott eierleilighet i et nydelig murbygg fra 1919
- Særdeles trivelig nabolag med "hageby-preg"
- Bygget ble renovert ute og inne i 2011/2012
- Alle bygningsdeler av fått tilstandsgrad 1 (TG1) av takstmann
- God planløsning bla. med eget vaskerom
- Tomt på et høydedrag - Ingen innsyn i leiligheten
- Fin felles hage og velstelte uteplasser
- Et veldrevet sameie med høy trivselsfaktor
- Gåavstand til sentrum.
- Haukeland skole, Haraldsplass, Odontologen og Haukeland sykehus i nabolaget
- Skiløyper i nærområdene på vinteren
- Gangavstand til sentrum via Kalfaret.
- Få minutter til busstopp og kommende bybanestopp
- Kort vei til Møllendal

KORT OM BYGGET
Murgården er tegnet av arkitekt Olaf Jahnsen (1878-1960) som var en sentral arkitekt i Bergen i tiden omkring 1.verdenskrig. Bygget ble oppført 1919 og ble renovert i 2011/2012. Bolighuset består av 6 eierseksjoner med felles hage. Bygget har et arkitektonisk flott uttrykk med balkonger, vinkler, karnapper, sprosser og et flott inngangsparti. Kombinasjonen med lyse overflater, led spotlights, gjennomgående eikeparkett og kvaliteter som balansert ventilasjon og sprinkleranlegg, gjør dette til en topp moderne leilighet hvor det nye møter det gamle på en elegant og stilsikker måte. Hele huset ble i perioden 2011/2012 revet ned innvendig og bygget opp igjen til dagens byggestandard med bla. nytt elektrisk anlegg, rør opplegg (rør-i-rør) mm. Utvendig er det samme tid byttet bla. ny taktekking, nye vinduer og nymalt fasade. Det er også foretatt ny drenering og ny platon grunnmursplate. Etasjeskillere er oppgradert med hensyn til lyd og brann.

Presentasjon av leiligheten |  Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Lappen - like ved Svartediket i Årstad bydel.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid med blant annet nytt kjøkken, bad, vaskerom, elektrisk anlegg og rør-i-rør system.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående fine kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i lyse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant annet nærhet til byens sentralpuls, "hele" Helse Bergen i nabolaget og det beste turterreng "rett utenfor døren". En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 3-roms selveierleilighet med god planløsning, fin størrelse, flotte kvaliteter og meget sentral beliggenhet i Årstad bydel. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

Nærområdet

Området ansees som et av byens aller triveligste nærmiljøer og et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. Det er kort og trygg gangavstand til Haukeland skole og god off. kommunikasjon med busstopp i Årstadveien. Store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen ligger en liten rusletur unna. (ca. 1 km.) Det kan også nevnes at det planlegges bybane med stopp i området rundt Haraldsplass Diakonale Sykehus og Haukeland sykehus med tiden. For de turglade er strøket et eldorado og et perfekt utgangspunkt for søndagsturen. Turveien innover Isdalen mot Fløyen og Vidden ligger "rett utenfor døren". I tillegg er det turvei fra Bjørndalen opp Ulriken for de sprekeste. Badevann og kanoutleie i Skomakerdiket eller en spasertur i Fjellveien er også populære søndagsturer. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det. På Storhaugen like ved Lappen 19 ligger det også en nydelig park som heter Pilaren med en lite vann. Her grilles det om sommeren og det er aking og hockey på vinteren.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad og vaskerom.
En vegghengt panelovn.

Ventilasjon:
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten. Luftbehandlingsaggregat er plassert på vaskerom. Type: Flexit SL4R. Fra 2011/2012.

Parkering

Beboerparkering/soneparkering i området.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 72,2 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier og grøntarealer.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

Fra sentrum kjør mot Årstad. Følg Kalvedalsveien og ta av til venstre ved Svartediksveien. Lappen er andre avkjørsel til høyre. Boligen ligger på høyre side av veien.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner. Det er benyttet luftavfukter i bodarealer i u-etg

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk og platekledning. Fasadene ble oppusset/malt i 2011/2012.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite pvc karmer.
Ytterdør: Hvit dørblad i B-30 kvalitet. Dørtelefon i entre/gang.
Innerdører: Formpressete profilerte dørblad.
Nye vinduer og dører i 2011/2012.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort aluminium. Ny taktekking i 2011/2012. Nye renner og nedløp i april 2019. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann den 31.08.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor alle bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 1 (TG1). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Speil, den lengste hyllen i stuen og hylle på det minste soverommet som ikke er fastmontert følger ikke med i handelen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 18.06.2012
Gjelder: Bruks - og fasadeendring bolig

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 66/409

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Lappen 19 består av 6 selveiende boligseksjoner. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Felles sprinkler/brannvarslingsanlegg i sameiet. Felles bod i u-etg for oppbevaring av sykler etc. Felles terrasse på 17,3 m² med utvendig adkomst. Tillaget våren 2019
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frende (avtalenummer: 746371). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Vedlikehold
Ved behov for større vedlikehold, hvor det ikke er dekning på sameiets konto, så vil hver sameier bli krevd for 1/6 av det totale behovet.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 500,- per måned og inkluderer felles byggforsikring, strøm fellesarealer og små vedlikehold.

Nabovarsel
Det er mottatt nabovarsel for Lappen 30 i forbindelse med endring av bygg utvendig og fasade samt bruksendring. Det er ikke kjent om dette er påbegynt, ferdig eller godkjent av Bergen kommune. Tiltaket på denne eiendommen vil ikke ha noen innvirkning på Lappen 19.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Konferer megler

Ansvarsuke
De 6 leiligheten har sin ansvarsuke for ettersyn av bygg, sette ut bosspann etc. Liste over gjøremål er vedlegg til salgsoppgave.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra styreleder. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 903 085,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 251 107,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Leiligheten har oppnådd energikarakter legges derved til grunn Rød D.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15590000). Formål: Bolig.
Planid: 15590000.
Saksnr: 199703283.
Planens navn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 850 000
Omkostninger 109 692
TOTALT 3 959 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF