Salhusvegen 214

Solgt

2 650 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

2 728 690

P-rom

94 KVM

Antall rom

3 Soverom

Salhusvegen 214 (Solgt)

Enebolig med solrik terrasse og opparbeidet hage - God bilplass på egen tomt - Gangavstand til badeplass og turterreng

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Salhusvegen 214 2 650 000 78 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
94 / 115 / 129 KVM Eiet tomt, 317 KVM 60210179

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Kjeller:
Gang/trapperom (7,9 m2). I tillegg kommer uferdig som tiltenkt som bad på 9.8 m2 og bod 10.2 m2

Innhold | 1. etasje
Entré (1,4 m2), gang (6,4 m2), bad (2,7 m2), stue (25,6 m2) og kjøkken (7,7 m2).

Innhold | 2.etasje:
Gang (9,7 m2), soverom (9,8 m2), soverom (9,6 m2) og soverom (11,9 m2).

Uteplass:
Fra stuen i 1. etasje er det adkomst til en romslig terrasse på 24,4 m2.

Parkering:
Det er gode parkeringsforhold på egen tomt. Det var tidligere oppført en carport. Denne er nå delvis lukket og benyttes som utebod.

Takstmann har valgt å ikke medta rommet i kjelleretasjen som er tiltenkt som bad i sin beregning av p-rom.

Samlet primærareal (P-rom) = 94 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 115 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 129 m2

Standard

Kort oppsummert:
- Stue med vedovn og varmepumpe
- Stue har utgang til terrasse på hele 24 m2
- Videre potensial i husets kjelleretasje
- Tre romslige soverom

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Partner/Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere huset i Salhusveien 214.


Standard |
Frittliggende enebolig som går over tre plan. Det er egen inngang til kjelleretasjen fra hagen samt egen interntrapp fra 1. etasje. Husets hovedinngang er i 1. etasje med skjermet og overbygget areal. Det er god garderobeplass og rikelig med lagringsplass i huset. Stuen har et areal og en løsning som gir mulighet for både sittegruppe og spisebord. Her er det også vedovn og installert varmepumpe. Fra stuen er det utgang til stor og skjermet terrasse som har videre overgang til hagen. Kjøkkenet har eldre innredning men god skap- og benkeplass. Det er bad/wc i 1. etasjen og påbegynt rom i kjelleretasjen som har vært tiltenkt som bad. Husets tre soverom er plassert i loftsetasjen og det er montert utvendig klaffe stig på begge kortsidene av huset.

Boligen har behov for oppgradering og modernisering.

Tomt
Tomten er på 317,9 m2 og er opparbeidet med gruslagt biloppstillingsplass, plen, terrasseplatting og diverse beplantning. eiendommen ligger i et terreng som gjør at du kan benytte hele tomtearealet.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Nærområdet
Eiendommen har en sentral beliggenhet i sjarmerende Salhus. Det er enkel tilkomst til eiendommen. Her kan solen nytes fra morgen til kveld med stor og skjermet terrasse og egen lettstelt hage.

Fra boligen er det bare få minutter å gå til kaien på Salhus og til Salhus båtlag. Tilsvarende kort avstand motsatt vei til fin badeplass ved Storevika. Det er også fine turmuligheter i nærområdet med bl.a. stier til Veten samt Salhustoppen og Telleviksvarden.

Meget barnevennlig med gangavstand til både skole og barnehage samt lekeområder og ballbane.

Ikke langt unna finnes Kiwi, Rema 1000 med bensinstasjon, frisør, tannlege og Toppe gartneri. Det er få minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger. Det tar cirka 10 minutter å kjøre til Åsane senter, Gullgruven, Horisont eller IKEA hvor man finner det meste av butikker og tjenester. Cirka 20 minutters kjøring til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Utesone |
Huset har enkel tilkomst og planert areal med god bilplass. Det er plankelagt terrasse som har levegg og dør/trapp til eiendommens hage.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport.

Nærområdet

Eiendommen har en sentral beliggenhet i sjarmerende Salhus. Det er enkel tilkomst til eiendommen. Her kan solen nytes fra morgen til kveld med stor og skjermet terrasse og egen lettstelt hage.

Fra boligen er det bare få minutter å gå til kaien på Salhus og til Salhus båtlag. Tilsvarende kort avstand motsatt vei til fin badeplass ved Storevika. Det er også fine turmuligheter i nærområddet med bl.a. stier til Veten samt Salhustppen og Telleviksvarden. Bussholdeplass er like ved eiendommen.

Meget barnevennlig med gangavstand til både skole og barnehage samt lekeområder og ballbane.

Ikke langt unna finnes Kiwi, Rema 1000 med bensinstasjon, frisør, tannlege og Toppe gartneri. Det er få minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger. Det tar cirka 10 minutter å kjøre til Åsane senter, Gullgruven, Horisont eller IKEA hvor man finner det meste av butikker og tjenester. Cirka 20 minutters kjøring til Bergen sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stuen.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen grunn.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er på 317,9 m² og er opparbeidet med gruslagt biloppstillingsplass, plen, terrasseplatting og diverse beplantning. eiendommen ligger i et terreng som gjør at du kan benytte hele tomtearealet.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med skiferstein.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 29.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Fundament: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.
- Grunnmur:Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Utvendige flater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen.
- Vinduer: Enkelte vinduer i 2.etasje samt vindu på badet er av eldre dato. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på disse.
- Takkonstruksjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen.
- Taktekking: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på taktekkingen.
- Terrasser balkonger trapper: Terrassen har en del slitasje og utbedring må påregnes. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av grad av slitasje.
- Frittbærende dekker: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder.
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.  9.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og tettesjikt.  12.1 - VVS. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/avløpsrør.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Ettersom selger er et aksjeselskap så kan ikke selger tegne boligselgerforsikring. Det betyr at dersom ny eier skulle rette en klage på feil og mangler så må klagen rettes direkte til selger og ikke til motpartens forsikringsselskap. Ettersom eier selv ikke har bodd i huset og ikke har kjennskap til husets tilstand så er helleer ikke spørsmålene i egenerklæringsskjema besvart.

Hvitevarer:
Dersom det er integrerte hvitevarer i boligen så medfølger de i handelen. Ut over dette medfølger det ikke hvitevarer.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i boligen og av den grunn ikke har kjennskap til boligens tilstand. Eier kjøpte huset i sin tid for å benytte huset som bolig til sine ansatte.

Vi er ikke kjente med at det er søkt om nytt bad i underetasjen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Ligningsverdien for boligen vil bli angitt av ligningsmyndighetene, på bakgrunn av gjeldende beregningssystem/regelverk. Normalt vil ligningsverdi for primærbolig beløpe seg til ca 30 % av markedsverdi.

Adgang til utleie

Huset kan leies ut. etter normalregler til sitt formål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt svar fra energiattest for denne boligen.

Vei, vann og avløp

Grenser til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1923/901147-1/106  Bestemmelse om gjerde  
15.10.1923 
 Forbud mot visse former for næringsvirksomhet
 
1980/21505-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
 03.09.1980 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:177 Bnr:284  
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16410000
Plannavn: Åsane. Del Av Gnr 177, Reguleringsplan For Salhus, Vern Av Eldre Bebyggelse M.m.
Ikrafttredelsesdato: 12.12.2005
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16410000 - Boliger (85,6 %)
16410000 - Gang-/sykkelvei (12,1 %)
16410000 - Felles avkjørsel (2,3 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
16410000 - Bevaringsområder (100,0 %)
16410000 - Frisiktsone (0,6 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske senter Salhus (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (48,1 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (51,9 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
8700000 - Åsane. Gnr 177 Bnr 207 Mfl., Salhuslien - 190810497

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 177/221
Bygningstype: Tilbygg Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 16.12.2009

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 650 000
Omkostninger 78 692
TOTALT 2 728 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF