Rostaliene 45D

Solgt

2 680 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 758 810

P-rom

67 KVM

Antall rom

2 Soverom

Rostaliene 45D (Solgt)

Lekker og gjennomført 3-roms eierleilighet | Nybygget i 2018 | Garasjeplass med elbillader | Må ses!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Rostaliene 45D 2 680 000 78 812 1 865
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 70 / 76 KVM Eiet tomt, 8210 KVM 60210206

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, innvendig bod/teknisk rom, 2 soverom, helfliset bad og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Med utgang fra stue/kjøkken er det adkomst til en nord-østvendt uteplass med et areal på 11,5m².

Parkering:
Tilhørende leiligheten er det fast garasjeplass med elbillader i lukket garasjeanlegg (merket nr. 45D).

Lagringsplass:
Det medfølger ekstern bod i bakkant av garasjeplassen. Boden har et areal på 5,8m².

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 67 kvm.:
Gang (11,5m²), bad/vaskerom (5m²), soverom (10,2m²), soverom (7,2m²), stue og kjøkken (29,3m²).

S-rom:
Bod (3,1m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 67 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 70 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 76 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Nyere og lekker 3-roms eierleilighet
- Fast garasjeplass med elbillader
- Trappefri adkomst til leiligheten
- Gjennomgående fine kvaliteter
- Moderne Ikea kjøkken med integrerte hvitevarer
- 2 lyse og innbydende soverom
- Helfliset baderom med rør-i-rør system
- Varmepumpe og balansert ventilasjonsanlegg
- Barnevennlige omgivelser
- Gåavstand til skole, barnehage og dagligvare
- Få minutters kjøretid til Kleppestø
- Rundt 20 minutters kjøretid til Bergen sentrum
- Nærhet til fine turområder

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne lekre 3-roms leiligheten (selveier), med barnevennlig beliggenhet i Rostaliene på Juvik/Askøy. Det medfølger fast garasjeplasser med elbillader.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i slutten av 2018 og leiligheten fremstår som lekkert innredet. Begge soverommene er malt i en tidsriktig fargetone og har bra størrelse. Helfliset baderom med rør-i-rør system og moderne Ikea kjøkken med tilhørende hvitevarer.

Infrastruktur | De aller fleste ønsker en effektiv og smidig hverdag. Da kan det være greit å vite at det er kort avstand til både Kiwi og Rema 1000 på Juvikflaten, nærliggende busstopp, Kleppe barneskole, Læringsverkstedet Barnehage og fine turområder. Alt innenfor en fornuftig radius fra sameiets område.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en god mulighet til å sikre seg en moderne og innbydende selveierleilighet med moderne fasiliteter, fast garasjeplass med elbillader samt barnevennlig beliggenhet. Leiligheten bør ses - velkommen til visning!

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Algoritmestyrt markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen ligger gunstig plassert i Rostaliene på Juvik/Krokåsfeltet i Askøy kommune. Det er kort avstand til bussforbindelse (linje 493) samt gangavstand til Kleppe barneskole og Læringsverkstedet Du & Jeg Barnehage på Juvik. Rema 1000 og Kiwi finner man på Juvikflaten, like nedenfor eiendommen. Fra boligen er det kort kjøretid med bil - via Øvre Kleppe - til AMFI Askøpy og Kleppestø sentrum. Her finner man et bredt utvalg av butikker og ulike servicetilbud. Det er også hurtigbåtterminal på Kleppestø, som bringer deg raskt over til Bergen sentrum. For den turglade har man flere alternativer. Kolbeinsvarden er Askøys høyeste punkt med sine 231 meter over havet. Storåsen, også kjent som "Dronningen", passer perfekt for dem som ønsker en forfriskende tur på gruslagte veier. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør rundt 20 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme i gang
- Gulvvarme i stue/kjøkken
- Gulvvarme på bad
- Vegghengt varmepumpe i stue
- Balansert ventilasjonsanlegg

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i lukket anlegg med elbillader (merket nr. 45D)

Garasjeplassen ligger i blokken rett overfor leiligheten.

Sameiet disponerer også noen utvendige gjesteplasser.

Tomt

Opparbeidet tomt på 8.210 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte grunnkart med tomtegrense (kilde: Askøy kommune).

Adkomst

Kjør over Askøybroen og fortsett veier videre i nordlig retning. Ta av til venstre ved Rema 1000 på Juvikflaten. Følg veien et lite stykke og ta opp til venstre, skiltet "Rostaliene". Følg veien til endes og parker på gjesteparkeringen til sameiet. Følg husnummering frem til Rostaliene 45. Den aktuelle leiligheten ligger da gunstig plassert i 1. etasje med trappefri adkomst.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller i trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som pulttak av tresperrer, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

I takstmannens rapport står det oppført byggeår 2019. Nåværende eier overtok og flyttet inn i boligen i desember 2018. Riktig byggeår er derved 2018.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 23.08.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller høyere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn takstmannens rapport.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Pendellamper samt plisségardiner i stue/kjøkken medfølger ikke i salget ifølge selger.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse datert 08.07.2019 (tiltakets art: 8-mannsbolig / Bygg 1), dvs. det er p.t. ikke gitt ferdigattest for tiltaket.

Brukstillatelsen er gitt på følgende vilkår:

1. Permanent løsning for vannforsyning, brannvann og renovasjon skal være ferdigstilt innen 05.09.19. Anleggene tillates ikke tatt i bruk før midlertidig
brukstillatelse/ferdigattest er omsøkt og godkjent.

2. Vilkår i vedlagt uttale fra Teknisk, Seksjon VA skal oppfylles før boligenheter tas i bruk med midlertidig vannforsyning. Det må innsendes bekreftelse fra Teknisk, Seksjon VA på at vilkårene er oppfylt, før boligenhetene tas fysisk i bruk.

Som vilkår for utstedelse av ferdigattest, må følgende gjenstående arbeider være utført:

1. Ferdigstille gjenstående arbeider angitt i midlertidig brukstillatelse av 29.01.19, DS 100/19.
2. Ferdigstille gjenstående arbeider angitt i vedlagt notat.

Denne brukstillatelsen har begrenset gyldighet og ble opphevet 01.10.2019.

Det er ansvarlig søker / utbygger som må rekvirere ferdigattest, når vilkårene angitt i den midlertidige brukstillatelsen er oppfylt. Ifølge Askøy kommune er ikke den midlertidige brukstillatelsen trukket tilbake, men frist for gjennomføring av gjenstående arbeider har utløpt. Konferer eventuelt ansvarlig megler, dersom du har spørsmål i denne forbindelse.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 70/2852

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Rostaparken (org.nr. 923 677 070) har engasjert OBOS som forretningsfører.

Sameiet består totalt av 40 selveiende boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenr. 7726213). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2020 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 319.837,-. Per 31.12.2020 hadde sameiet omløpsmidler tilsvarende kr. 440.380,- (kundefordringer/innestående på driftskonto etc.). Regnskapet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.865,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende:
Felles bygningsforsikring,  strøm i fellesareal, kabel-tv og bredbånd via Telenor (basispakke), garasje, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader kr. 1.400,-
- TV/bredbånd kr. 465,-

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 70/2852

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det må søkes styret om husdyrhold.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, innkalling til årsmøte med regnskap for 2020 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

ligens formuesverdi utgjør kr. 709 838,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 555 418,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. I henhold til sameiets vedtekter §5 har seksjonseier full rettslig rådighet over sin seksjon. Seksjonseier kan fritt pantsette, selge eller leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes skriftlig til styret eller sameiets forretningsfører, med opplysning om hvem som er leietaker.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød C

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være inneforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

Ingen rettigheter funnet.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område
Planid: 458
Plannavn: Plan 32-06. Reguleringsendring, gnr. 14, bnr. 352 m.fl.
Ikrafttredelse: 25.10.2007

Reguleringsformål:
- Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse (delareal 565 kvm.)
- Annen veggrunn - grøntareal (delareal 231 kvm.)
- Uteoppholdsareal (delareal 347 kvm.)
- Kjøreveg (delareal 261 kvm.)
- Gangveg/gangareal/gågate (delareal 147 kvm.)
- Uteoppholdsareal (delareal 611 kvm.)
- Lekeplass (delareal 211 kvm.)
- Parkeringsplasser (delareal 35 kvm.)
- Uteoppholdsareal (109 kvm.)
- Uteoppholdsareal (255 kvm.)
- Uteoppholdsareal (486 kvm.)
- Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse (delareal 523 kvm.)
- Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse (delareal 519 kvm.)
- Parkeringsplasser (delareal 308 kvm.)
- Lekeplass (delareal 261 kvm.)
- Lekeplass (delareal 363 kvm.)
- Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse (delareal 538 kvm.)
- Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse (delareal 553 kvm.)
- H140_1 Frisikt (delareal 50 kvm.)
- H140_1 Frisikt (delareal 39 kvm.)

I henhold til gjeldende kommuneplan ligger eiendommen i et område som er avsatt til:

- Boligbebyggelse - nåværende

Boligen ligger i gul støysone.

Askøy kommune opplyser for øvrig at kommuneplanens arealdel 2018-2030 er under arbeid/revidering.

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 680 000
Omkostninger 78 812
TOTALT 2 758 810

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF