Nils Hertzbergs gate 3

Solgt

3 650 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 747 810

P-rom

56 KVM

Antall rom

2 Soverom

Nils Hertzbergs gate 3 (Solgt)

Stilfull toppleilighet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nils Hertzbergs gate 3 3 650 000 97 812 550
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 56 / 63 KVM Eiet tomt, 95 KVM 60210159

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet:
Gang, bad/wc, to soverom, stue og kjøkken.

Kjelleretasje:
I kjelleren er det egen bod til leiligheten samt felles vaskerom på og åpent fellesareal på ca 24 m².

Samlet primærareal (P-rom) = 56 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 56 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 63 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker 3-roms leilighet med fine detaljer
- Lave fellesutgifter
- Store vindusflater og gode lysforhold
- Kjøkken med integrerte hvitevarer
- Delikat og stilsikkert baderom
- Beliggende like ved parkanlegget, Meyermarken

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Partner/Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innbydende eierleiligheten sentralt beliggende i Sandviken like ved Meyermarken.

Leiligheten |
Lekker 3-roms eierleilighet som ble omfattende oppgradert i 2013. Leiligheten har bra standard, effektive løsninger og fine detaljer. Gulvene er lagt med 1-stavs parkett og rommene har store vindusflater som gir godt lysinslipp.

I løpet av perioden 2012/13 ble overflater og innredninger fornyet, bl.a. nytt kjøkken og bad. I tillegg ble det elektriske anlegget og røropplegget oppgradert med rør i rør-system. Arbeidet ble utført av fagfolk (Røropplegg utført av Hunt VVS, elektrisk anlegg oppgradert av ELCOM AS, Murerarbeid utført av Dyngeland Mur AS og tømrerarbeid utført av KERO Invest AS). I 2018 ble det installert nye røykvarslere og det ble satt inn nytt stålrør i pipeløpet, peisovnen ble reinstallert og det ble montert ny pipehatt (Arbeid utført av Fana Varme & Skorsteinservice).

Kjelleretasjen |
Huset har stor kjelleretasje med enkel tilkomst fra hovedgaten, noe som gjør det enkelt å få tilgang med sykkel, ski, bildekk, etc. Fra kjelleretasjen er det dør ut til bakplass. Det er også tilgang til kjeller fra husets fellesgang i 1. etasje. Leilighetens 200 liters varmtvannsbereder er plassert i kjelleretasjen, noe som frigir plass i leiligheten og fjerner risiko for lekkasje fra berederen i leiligheten. Leilighetens fordelerskap for rør i rør-system og sikringsskap med automatsikringer samt måler er plassert i kjelleretasjen. Hver av husets to leiligheter har plass og opplegg til vaskemaskin på felles vaskerom med vifte og sluk.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 97 05 15 55
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i rolig gate like ved Meyermarken. Ved Meyermarken er det tilrettelagt med sittegrupper og stor åpent parkareal hvor du kan nyte solen fra morgen til kveld, grille og sosialisere med venner og hyggelige naboer. Fra leiligheten er det bare få minutter å spasere bort til nærbutikken som som også har søndagsåpent. Det er kort avstand til starten av det praktfulle turterrenget i Fjellsiden, som gir den beste form for rekreasjon sommer som vinter. Tilsvarende kort avstand ned til sjøen med bryggeanlegg og bademulighet. Det er ca 12 - 13 minutter å gå til Bergen sentrum hvor du på veien passerer koselige kafeer og butikker. Det er både skoler og barnehager i nærområdet og det er få minutter på sykkel til NHH.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 80/152

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Det er åpen bakplass som har potensial for å kunne plassere ut hagemøbler.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Huset står på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Gulv mot grunn av betong. Grunnmuren er oppført i naturstein, murt i betong. Utvendig er murene overflatebehandlet med murpuss og maling.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjonene over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner. Det er benyttet liggende trekledning. Kledningen fremstod med normal slitasje i henhold til alder.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i trekarmer. Vinduene er fra 2006-2009 på soverommene. Vinduene er fra 1974 i stuen. Vinduene har normal bruksslitasje i henhold til alder.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjon er utført som valmtakkonstruksjon av tresperrer. Takkonstruksjonen virker ok, det er ingen tegn til synlig svikt som for eksempel svai eller svanker utover det som anses å være normalt i henhold til alderen. Det er benyttet sutak, lekter og glasert takstein til taktekking.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke nødvendigvis stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Se vedlagt tilstandsrapport for å få oversikt på bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2.

Sameie

Om sameiet
I 2013 ble huset seksjonert til to selveiende boligseksjoner. Da det bare er to eier av huset så er det begrenset organisering av sameiet. Vedlikehold betales etter behov og ut i fra sameiebrøken. De eneste faste utgiftene er bygningsforsikring og strøm til fellesareal.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 82560778). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Fellesutgifter:
Fellesutgifter er beregnet til å være ca kr 550,- pr. mnd. Dette dekker sum for bygningsforsikring og strøm til fellesareal. Vedlikehold blir betalt etter behov og ut i fra sameiebrøken. Sameiebrøk for denne leiligheten er 80/152.

Forkjøpsrett og styregodkjennelse:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjennelse i sameiet.

Dyrehold:
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv::
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

 

Formuesverdi

Se vedlegg. 

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Peisovn i stuen som gir god oppvarming til hele leiligheten. Det er lagt varmekabler i baderomsgulvet.

Parkering

Soneparkering ved offentlig vei. Eiendommen ligger innenfor sone 8. Det betales pt. kr 506,- pr. mnd. for sonekort i denne sonen (for bil nr 1). Elbiler betaler pt. halv pris for beboerparkering.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2013/354910-1/200  Seksjonering  
03.05.2013 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 80/152

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5380107
Plannavn: Bergenhus. Stølen-ladega°rden-rothaugen, Ladega°rdsgaten 39B - 58 190830133
Ikrafttredelsesdato: 09.03.1989

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til A°sane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-eidsva°gtunnelen
Saksnr: 201807497
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Ladega°rden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligomra°der (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65800000 - Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til A°sane, Delstrekning 1, Kaigatensandbrogaten - 201807496
5380400 - Bergenhus. Gnr 167 Bnr 424, Ladega°rdsgaten 41, Nedre Del Av Professor Arentz ´Gate - 190930237
5380000 - Bergenhus. Stølen/ladega°rden/rothaugen - 190710745

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 167/361
Bygningstype: Tilbygg Store sammenb. boligbygg pa° 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 25.09.2020

Eiendom: 167/364
Bygningstype: Pa°bygg Andre sma°hus m/3 boliger el fl
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.09.2018

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Grenser til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på denne boligen.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Formidling

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 650 000
Omkostninger 97 812
TOTALT 3 747 810

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF