Bretterne 3

Solgt

3 280 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 395 640

P-rom

55 KVM

Antall rom

1 Soverom

Bretterne 3 (Solgt)

Lekker toppleilighet med store vindusflater og gode lysforhold. Attraktiv beliggenhet i rolig gate like v/ Nordnesparken

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bretterne 3 3 280 000 93 442 2 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
55 / 55 / 60 KVM Eiet tomt, 78 KVM 60210036

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Entré (1,3m²), bad/vaskerom (8m²), stue og kjøkken (33,1m²).

Soverom / hems (11,5m² - gulvarealet utgjør ca 25 m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 55 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 55 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 60 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Meget tiltalende toppleilighet
- Boligen er vesentlig oppusset i senere tid
- Arealeffektiv løsning
- Det er Bergen Fiber som leverer fiber løsning for dette området
- Ingen naboer vegg i vegg
- Få min. å gå til parkanlegg og Nordnes sjøbad
- Få min. å gå til Bergen sentrum
- Beliggende i rolig og tilbaketrukket gate

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne stilsikre toppleiligheten med svært attraktiv beliggenhet på Nordnes.

Leiligheten |
Denne leiligheten går over hele byggets toppetasje med tilhørende stor hems som har trappetilkomst fra stuen. Leiligheten ble ombygget og omfattende oppusset i 2010/11. Da ble alt av overflater og innredninger fornyet samt oppgradering av rør og elektrisk anlegg. Leiligheten framstår som lekker og stilsikker med en effektiv arealbruk. I senere tid har dagens eier fornyet gulvet på badet i dusjnisjen, lagt membran på areal bak vaskemaskin, installert ny ventil på vvb., montert nytt speil på badet med lys og el. punkt samt ny speilskyvedørsgarderobe på badet ved sonen for vaskemaskin. Vegger og tak i leiligheten er nymalt.

Leiligheten inneholder inngangsparti med speilskyvedørsgarderobe og skohyller. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken i rommet som har hele 33 m², god takhøyde og store vindusflater. Her er det rikelig med plass til både sittegruppe og spisebord. På dagtid får du via de store vinduene godt med lysinnslipp, på kveldstid kan du enkelt tilpasse belysningen via de innfelte downlightslysene med dimmefunksjon. Kjøkkenet har innredning med rikelig benkeplass og øy som skiller sonen mellom kjøkken og stue. Hvitevarer medfølger i handelen. Leiligheten har et pent og innbydende baderom med fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innfelt downlighetsbelysning. Arealet på badet har skille mellom dusjnisje, wc og innredning og arealet hvor det er opplegg til vaskemaskin og innebygget varmtvannsbereder. Hemsen er benyttes som soverom. Her er det installert ny speilskyvedørsgarderobe med god dybde og godt med lagringsplass i tillegg til garderobeløsningen. Rommet har parkett på gulvet, to store veluxvinduer, takhøyde opp til 2.5 meter og det er innfelt downlightsbelysning med dimmefunksjon. På grunn av måleregler i hht. skråtak så har hemsen et målbart areal på 11.5 m², det totale gulvarealet utgjør ca 25 m².

Bygget Bretterne 3 |
Fasaden mot gaten og på baksiden ble malt i 2017. Det er nylig oppgradert seriekoblet røykvarslersystem i bygget som totalt er bestående av fire leiligheter. Det er montert porttelefonsystem med automatisk åpner til hoveddøren. Det er felles vaskerom i kjelleretasjen hvor sameiet har kjøpt inn vaskemaskin og tørketrommel. Det er også installert nyere avfukter i kjelleretasjen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |
Totalt sett en svært tiltalende 2-roms selveierleilighet med god størrelse, fine kvaliteter og meget sentral beliggenhet på Nornes. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 97 05 15 55
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten går over hele byggets toppetasje med fire frie vegger (se dronebilder). Det er store vindusflater som gir rommene gode lysforhold. Beliggenheten i toppetasjen begrenser innsyn.

Bretterne er en rolig gate tilbaketrukket fra trafikkert vei. Her er det bare få minutter å gå til Nordnespynten hvor du bl.a. kan nyte innseilingen til Bergen. Her får du bl.a. Nordneshallen, parkanlegg, Nordnes sjøbad og Akvariet i nabolaget. Det er også bare en kort og hyggelig spasertur inn til sentrumskjernen i Bergen. Det er koselige kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/4

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 78,4 m² og bygningsmassen opptar store deler av tomten. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av gråstein, murt i betong
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Alvin Hansen den 16.02.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Ingen av bygningsdelene har fått tilstandsgrad 2.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Bretterne 3 består av 4 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Caroline Lambach
E-post: carolinelambach@gmail.com
Tlf: 45206893

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 82223879). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr 01.01.2021 har sameiet oppgitt at de har kr. 21.029,84,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 2.000 ,- per måned og inkluderer: Strøm til fellesareal (hovedsakelig lys og felles vaskerom i kjeller), bygningsforsikring, samt renter og avdrag for nedbetaling av sameiets felleslån (lån er nedbetalt mai 2022).

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 4 utgjør: 1/4

Forkjøpsrett
Seksjonseierne har forkjøpsrett ved overdragelse til tredjemann ved salg, da på ellers like vilkår, jf. vedtektene § 4. I forbindelse med dette salget så har selger bekreftet at de tre øvrige seksjonseierne har frasagt seg sin forkjøpsrett og salget kan gjennomføres uten hensyn til forkjøpsretten.

Dyrehold
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Det praktiseres ikke styregodkjenning i sameiet.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 671 484,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 417 341,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at hvitevarer på kjøkken og bad medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at salget er gjennomført har Z Megleren rett til å markedsføre salget. Vi vil da ikke opplyse salgssum eller navn på kjøper.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Eiendommen ligger innenfor Sone 5. Omkostninger er pt. kr 506,- pr. mnd. for sonekort.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2001/27876-1/106  Seksjonering  
10.09.2001 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/4
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-4

2001/27876-2/106  Erklæring/avtale  
10.09.2001 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Gjelder denne registerenheten med flere
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11690100
Plannavn: Bergenhus. Gnr 165 Bnr 363, Nordneshallen Og Bretterne, Vesentlig Reguleringsendring
Ikrafttredelsesdato: 08.05.2000
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
11690100 - Boliger (100,0 %)
11690100 - Gatetun (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
11690100 - Bevaring av bygninger (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (2,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62020000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 450, Nordnes Oppveksttun - 201015772
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
11690000 - Bergenhus. Nordnes, Reguleringsendring Mellom Nordnesveien - Nordnesbakken, Nordnesgaten Og Fritznersmauet
11690000 - Bergenhus. Nordnes, Reguleringsendring Mellom Nordnesveien - Nordnesbakken, Nordnesgaten Og Fritznersmauet
10090000 - Bergenhus. Nordnes, Østre Del Av Nordneshalvøya
5240000 - Bergenhus. Sliberget - 190001401
5140000 - Bergenhus. Nordnesboder M.v.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/1070
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.01.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Grenser til offentlig gate.
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest for denne leiligheten.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 08.09.2011 i forbindelse med ombygging av leiligheten.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 280 000
Omkostninger 93 442
Fellesgjeld 22 199
TOTALT 3 395 640

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF