Øysteins gate 6

Solgt

2 590 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 663 190

P-rom

39 KVM

Antall rom

1 Soverom

Øysteins gate 6 (Solgt)

Stilren 2-roms eierleilighet | Svært sentral beliggenhet | Godt utnyttet areal | Perfekt for førstegangskjøpere

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øysteins gate 6 2 590 000 73 192 1 662
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
39 / 39 / 44 KVM Eiet tomt, 200 KVM 60200250

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang (2,7m²), bad (2,2m²), soverom (8,3m²), stue (16,1m²) og kjøkken (7,6m²).

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 6,7 kvm., med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 39 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 39 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 44 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
•Tidløs 2-roms eierleilighet
•Svært sentral beliggenhet
•Perfekt for studenter, førstegangskjøpere eller pendlere
•Gjennomgående rød tråd i alle rom
•Hele leiligheten, inkludert kjøkkeninnredningen, ble malt i 2020
•Helfliset bad med varmekabler
•Varmtvann inkludert i fellesutgifter
•Sameiet har ingen fellesgjeld
•Kjellerbod med opplegg til vaskemaskin
•Bare 2 minutters gange til dagligvarebutikk
•Pent bygg og flott inngangsparti
•Steinkast unna Det Juridiske Faktultet

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med en sentral beliggenhet i Bergen sentrum.

Planløsning | Boligen har en god planløsning som benytter hele arealet. Med en romslig stue, koselig kjøkken og et innbydende soverom er dette en leilighet som er verdt å se.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og det er en rød tråd mellom alle rom. Boligen er malt i 2020 og her kan en flytte rett inn!

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveierleilighet med god utnyttelse av plassen, flotte kvaliteter og meget sental beliggenhet i sentrum. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentral beliggenhet med nærhet til alt Bergen sentrum har å by på av servicetilbud og fasiliteter som blant annet shoppingmuligheter, gode restauranter, kunstgallerier, barer, uteliv mm. Man har også kort vei til parker og rekreasjonsområder.
Nygårdsparken ligger rett over Nygårdshøyden, med flotte grøntområder. Fra leiligheten har man kort avstand til flere av utdanningsinstitusjonene i Bergen. UiB, BI og NKF er en kort spasertur unna. Det Juridiske fakultet er bare noen steg unna boligen. I
nærområdet finner man turstier i Fjellveien, Fløyen, Ulriken og store Lungegårdsvannet. Treningssentre som iTrain, Vektertorget, Actic og Studensenteret med svømmehall alle innenfor gangavstand.  Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 52/505

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 200,7 kvam og er felles for sameiet. Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen, det er felles bakgård med adkomst fra kjeller og
hovedveien. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutake, lekter og takstein.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 18.11.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
 Bad - Overflater, VVS

Sameie

Om sameiet
Sameiet Øysteinsgate 6

Kontaktpersonen er sameiet er:
Liv Gunvor Hove Midtbust

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Skadeforsikring (avtalenummer: SP610371). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Pr 18.11.20 har sameiet ingen fellesgjeld.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 662,- per måned og inkluderer: Varmtvann, strøm i fellesarealer, vedlikehold på bygg, løpende, utgifter til sameiet, renhold av trappeoppgang, skadedyrfirma, Huseiernes landsforbund, etc.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 52/505

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det praktiseres ikke styregodkjenning av nye eiere i sameiet.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra styreleder. For øvrig har sameiet begrenset organisering.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 652 331,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 348 391,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1986/23465-2/106  Seksjonering  
18.07.1986
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 52/505
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 007 SEKSJONER

1887/990102-1/106  Bestemmelse iflg. skjøte  
03.06.1887 
 Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 4601-164/580
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/2768-1/106  Erklæring/avtale  
 29.03.1955 
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. en kum
Overført fra: 4601-164/580
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nygårdshøyden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (0,1 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70100000 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 364 Mfl., Hf-fakultetet - 201920098
10910100 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 769, Håkonsgaten - Sverres Gate - Sydneskleiven - Teatergaten, Kvartalet Folkets Hus - 190711140
5960000 - Bergenhus. Sigurds Gate, Leke- Og Oppholdsgate

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 164/167
Bygningstype: Påbygg Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 07.12.2016

Eiendom: 164/607
Bygningstype: Påbygg Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 27.05.2020

Eiendom: 164/609
Bygningstype: Ombygging Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 07.02.2013

Eiendom: 164/1023
Bygningstype: Tilbygg Annen kontorbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 05.04.2019

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på denne eiendommen.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 590 000
Omkostninger 73 192
TOTALT 2 663 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF