Kongsmyrveien 43

Solgt

4 550 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

4 677 440

P-rom

156 KVM

Antall rom

5 Soverom

Kongsmyrveien 43 (Solgt)

Frittliggende enebolig med garasje | Innholdsrik planløsning | Flott opparbeidet tomt på 924 kvm. | Barnevennlig område!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kongsmyrveien 43 4 550 000 127 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
156 / 170 / 187 KVM Eiet tomt, 924 KVM 60200210

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Entré/vindfang, mellomgang, bod, vaskerom, mellomgang, kjellerstue og 3 soverom.

Innhold | 1. etasje:
Entré, gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue. Fra gangen er det nedfellbar luke til et koffertloft med oppbevaringsmuligheter.

Uteplass:
Fra stue er det utgang til en vestvendt terrasse med god størrelse (areal: 19,3m²).

Parkering:
Tilknyttet huset er det en garasje på 18 kvm. like ved boligen. I tillegg er det ytterligere parkeringsdekning på egen tomt. Under garasjen er det en bod med god lagringsplass (areal: 16m² BRA), med muligheter for plassering av hageredskaper og hagemøbler etc.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 60 kvm.:
Trapperom/kjellerstue (19,6m²), gang (4,6m²), mellomgang (2,7m²), soverom (11,6m²), soverom (10,3m²), soverom (7,4m²).

1. etasje | 96 kvm.:
Entré (2,3m²), gang/trapperom (15,7m²), bad (4,7m²), soverom (7,4m²), soverom (11,9m²), stue (39m²), kjøkken (12,6m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 156 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 170 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 187 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Innholdsrik familiebolig med utmerket beliggenhet
- 5 soverom og egen kjellerstue
- Garasje og parkering på egen grunn
- Bod under garasje med gode lagringsmuligheter
- Nytt yttertak på boligen i 2010
- Ytterkledning på sydveggen ble skiftet i 2009
- Hovedstrømkabel til boligen ble skiftet til 3-fas i 2004
- Varmepumpe i kjellerstue (ny i 2005)
- Utvendige avløpsrør rehabilitert av Vitek i 2017
- Solrik og vestvendt terrasse
- Opparbeidet og flott tomt på 924 kvm.
- Flotte turmuligheter i Alvøskogen
- Gåavstand til Mathopen skole og barnehage
- Gangavstand til kunstgressbane
- Gang-/sykkelavstand til Haakonsvern
- Kort avstand til bussforbindelse
- Få minutters kjøretid til Coop Extra dagligvare og Vestkanten Senter

Innledning | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne koselige eneboligen med tilhørende garasje, samt utmerket beliggenhet i et barnevennlig - og solrikt område i Kongsmyrveien i Mathopen.

Innholdsrikt | Boligen har en innholdsrik romløsning med blant annet 5 soverom og egen kjellerstue for barna og deres vennekrets. Romslig kjøkken samt stue med utgang til en vestvendt terrasse. Generell modernisering må påregnes.

Yttertak | Yttertaket på huset ble skiftet i regi av Hansen & Kaarevik Byggservice DA i 2010. Vitek fornyet også avløpsledningen fra huset til offentlig tilknytningspunkt i 2017 (rørfornying).

Parkering | Tilknyttet eiendommen er det en frittliggende garasje med oppbevaringsrom/bod under. I tillegg er det ytterligere parkeringsdekning på egen grunn. Det er alltid fordelaktig med gode parkeringsmuligheter på egen tomt. I så henseende må vi kunne si at denne eiendommen har en tilfredstillende løsning.

Barnevennlig | Området betegnes som barnevennlig og huset bør følgelig passe ypperlig for en barnefamilie. Det er umiddelbart nærhet til barnehage og gåavstand til Mathopen skoler.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en innholdsrik enebolig med god beliggenhet i et populært - og barnevennlig område. Boligen bør seés - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Denne eneboligen har en sentral beliggenhet i et etablert boligområde i Kongsmyrveien på Mathopen. Eiendommen har solrik beliggenhet. Barnevennlig område med umiddelbar nærhet til Mathopen Husmorlags barnehage samt gåavstand til Mathopen skole (1-7 kl.). Her får man også kort vei til Coop Extra dagligvarebutikk og nærliggende bussforbindelse (linje 42, 43 og 49). Det er flere idrettsanlegg og ulike fritidstilbud i området med blant annet MIL-hallen med tilhørende kunstgressbane, Alvøen idrettspark og Alvøen rideskole. Mathopen Idrettskole er også etablert i Mathopen. Idrettskolen driver med flere forskjellige aktiviteter som blant annet turn, landhockey, padling og hytteturer m.m. Nærhet til Alvøskogen der man har flotte turmuligheter. Få minutters kjøring til Vestkanten/Iskanten/Vannkanten - med utallige butikker og ulike servicetilbud. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør ca. 20 minutter. For øvrig er det kort avstand til marinebasen Haakonsvern. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man mot Loddefjord. Kjør deretter til venstre i rundkjøringen ved Vestkanten Senter, i retning Haakonsvern. Kjør forbi Haakonsvern og fortsett veien videre. Følg Hillerenveien et lite stykke. Ta deretter opp til høyre skiltet "Kongsmyrveien". Fortsett veien et lite stykke og Kongsmyrveien 43 ligger da lett tilgjengelig på venstre hånd. Alternativ adkomst via Mathopen skole.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Flott opparbeidet og eiende tomt på 924,6 kvm.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggemåte bolig:
I bakkant og på sørsiden, samt deler av vestsiden er grunnmuren støpt på fjell, øvrige deler er bygd på steinmasser, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn i betong. Boligen har krypekjellere, denne har ikke inspeksjonsluke. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner, grunnmuren er foret med 7,5 cm siporex på innsiden av hele grunnmuren. Etasjeskiller i trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning, samt partier med teglsteinsforblending. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein, det er montert snøfangere over inngangspartiet. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

Byggemåte garasje:
Garasjen er oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur er oppført i lecakonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med shingel. Garasjeporten er av nyere dato.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 13.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Salgsfullmektig har ikke bebodd boligen og har derved begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. AV- ledning av vann fra bygningen.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på trekledningen. Kledningsbordene på sørveggen ble skiftet i 2009. Disse vil alene få tilstandsgrad 1.

4.1 - Takkonstruksjon
Det er viktig og merke seg at takkonstruksjonen er fra byggeår, avvik fra dagens standard må påregnes.

9.1.1 - Våtrom - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.

12.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 159 402,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 173 847,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at oppvaskmaskin og komfyr på kjøkken medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Rentbrennende peisovn med kleberstein i stue
- Eswa takvarme i stue
- Vegghengt varmepumpe i kjellerstue

Det gjøres oppmerksom på at Eswa takvarme i stuen har ikke vært benyttet i senere tid. Det er usikkert hvorvidt takvarmen fungerer tilfredsstillende.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Garasje med manuell garasjeport
- Parkering på egen grunn

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 128, bnr. 80 i Bergen kommune:

Ingen tinglyste servitutter er registrert på eiendommen.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40145000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 128, Hilleren, Hilleren Borettslag
Ikrafttredelsesdato: 22.05.1962
Dekningsgrad: 100%

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100%)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Flystøy gul sone iht. T1442: 2028 og 2060 prognose (100%). Dvs. at eiendommen ligger i gul flystøysone.

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
40141000 - Laksevåg. Gnr 128 Bnr 42 M.fl., Kongsmyrveien, ny adkomst
40140012 - Laksevåg. Gnr 128 Bnr 68 M.fl., Hilleren - 190330066
40140011 - Laksevåg. Gnr 128 Bnr 68 M.fl., Hilleren, Endring
40140000 - Laksevåg. Regulering Av Hilleren samt tilstøtende arealer av gnr 26, 27 og 29
9960100 - Laksevåg. Gnr 127, Hillerenveien, Hillratjønnveien - Skarelien - 200022421
3410000 - Laksevåg. Gnr 128 Mfl., Hilleren og tilstøtende areal av gnr 126, 127 Og 129

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett. Ifølge eier har tilstøtende barnehage utvidet ansvar for eventuelle skader på vann- og avløpsledning i grunnen under barnehagen.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 24.03.1965

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Tilbygg bolig
Dato: 15.10.1976

Attestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det fremgår av bygningstegninger mottatt fra Bergen kommune at boligens romløsning er endret. Trappen som opprinnelig skulle gå fra entré til kjeller er flyttet og det ene soverommet i 1. etasje er fjernet. Trappen går i dag fra gang til kjeller. I underetasjen er det opprinnelig godkjent arbeidsrom, redskapsrom, matbod, vedbod og vaskerom. I ettertid er romløsningen endret til varige oppholdsrom (3 soverom og kjellerstue m.m.). Det er ikke søkt om bruksendring i forbindelse med denne endringen. Boligen overtas på bakgrunn av denne situasjonen. Bygningstegningene følger vedlagt i prospektet.

Ansvarlig megler har også mottatt godkjent bygningstegning fra kommunen på oppføring av garasje (datert 05.09.1976). Godkjenningen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 550 000
Omkostninger 127 442
TOTALT 4 677 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF