Løfjellvegen 20

Solgt

2 980 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 078 190

P-rom

76 KVM

Antall rom

2 Soverom

Løfjellvegen 20 (Solgt)

Tiltalende 3-roms eierleilighet | 2 terrasser med spektakulær sjøutsikt | Nydelig beliggenhet | Fast garasjeplass!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Løfjellvegen 20 2 980 000 98 192 145
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
76 / 80 / 86 KVM Eiet tomt, 442 KVM 60220153

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.

Uteplasser:
Tilknyttet boligen er det to uteplasser med nydelig sjøutsikt, herunder en altan med glassrekkverk (areal 4,6 m²) samt en skjermet takterrasse på 16,8 m². Begge uteplassene har adkomst via det ene soverommet.

Utebod:
Rett utenfor inngangsdøren er det en bod/teknisk rom, med opplegg for tilkobling av vaskemaskin. Boden har et areal på 3,5 m².

Parkering:
Tilhørende seksjonen er det en fast garasjeplass i felles rekke (elektrisk garasjeport).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 76 m²:
Entré (1,6 m²), gang (9,3 m²), bad (4 m²), soverom (11,8 m²), soverom (8,6 m²), stue (30,1 m²), kjøkken (8,5 m²).

S-rom:
Bod med utvendig inngang (3,5 m²).

Merknader om areal:
Primærrom og sekundærrom som til sammen utgjør BRA er oppmålt med laser på stedet. BTA er beregnet areal. Arealene av hvert rom (nettoareal) summert vil avvike fra oppgitt totalt areal. Dette som følge av at tykkelsen av skillevegger/innervegger og eventuelle sjakter eller piper er trukket fra nettoarealet av hvert rom, men skal iht. målereglene (NS3940) medregnes i totalarealet.

Samlet primærareal (P-rom) = 76 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 80 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 86 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker 3-roms eierleilighet med tidløse kvaliteter
- 2 uteplasser med spektakulær sjøutsikt
- JKE Design kjøkken fra 2012 med tilhørende hvitevarer
- Helfliset bad fra 2018 med rør-i-rør system
- Luftig stue/spisestue med sjenerøs takhøyde
- Lav månedlig felleskostnad og fast garasjeplass
- Kort avstand til Kleppestø Senter og hurtigbåtforbindelse
- Nærhet til bussforbindelse og dagligvare
- Ca. 20 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede ZMEGLEREN presenterer denne lekre selveierleiligheten med praktfull beliggenhet i Løfjellvegen på Kleppestø. Sameiet består av 2 selveiende boligseksjoner og det betales i gjennomsnitt en månedlig felleskostnad pålydende kr. 145,-.

Inspirasjon| Dette er en 3-roms toppleilighet (selveierleilighet) med tidsriktige kvaliteter og en usedvanlig fin beliggenhet. Her får man en tiltalende bolig med stilrene detaljer og 2 uteplasser med spektakulær utsikt over innseilingen til Bergen. Det er enkel og trappefri adkomst samt en tilhørende garasjeplass.

Tidsriktig | Leiligheten er malt i duse og moderne fargetoner. Moderne JKE Design kjøkken med tilhørende hvitevarer samt et lekkert bad som ble oppusset i regi av Strusshamn VVS i 2018 (nytt rør-i-rør system). Boligen har gjennomgående fine kvaliteter og fremstår som meget koselig.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Denne eierleiligheten må betegnes som en sjelden "godbit". Kom på visning, føl den gode atmosfæren og nyt omgivelsene.

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en særdeles fin beliggenhet i et etablert og sentralt boligområde i Løfjellvegen på Kleppestø. Boligen har en særdeles fin internbeliggenhet med fenomenal utsikt over innseilingsleden til Bergen og omkringliggende område.

Det er få minutters gåavstand til bussforbindelse ved Solhola, med totalt 7 ulike linjer.

Området anses som barnevennlig med rimelig avstand til barnehage, Kleppestø barneskole og Kleppestø ungdomskole.

Det er kort kjøretid til Kleppestø Senter, der man finner flerfoldige butikker og forskjellige servicetilbud. På Kleppestø båtkai finner man også hurtigbåtforbindelse, som bringer deg videre til Strandkaien i Bergen sentrum. I rushtiden har båten avgang hver halvtime.

Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør ca. 20 minutter.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Rentbrennende ildsted i stue (ny 2012)

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast garasjeplass i felles rekke

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet tomt på 442 kvm., som eies av sameiet. Tomten på nedsiden av huset og terrassen foran leiligheten i underetasjen disponeres av seksjon nr. 1 (leiligheten i underetasjen) jf. vedlagte vedtekter.  Øvrige deler av tomten er felles for sameierne. Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.

Gulv mot grunn:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskillere av trebjelkelag.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak/pulttak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
Opplysninger fra hjemmelshaver:
- Skiftet kledning på sørveggen, bodvegg og en vegg ved soverom til impregnert trevirke på 2000-tallet
- Kjøkkenet ble pusset opp i 2012
- Nye gulv ble lagt i 2012
- Takterrassen ble bygget i 2012
- Installert ny peis i 2012
- Nytt beslag på takterrassen fra cirka 2015
- Badet ble pusset opp i 2018, taket ble hevet og det ble montert nye luftekanaler
- Rør-i-rør system fra 2018
- Sikringsskapet ble oppgradert i 2020
- Utvidet terrassen samt montert glassrekkverk i 2022

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av bygningssakkyndig Mats Hansen den 16.06.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Bygningssakkyndig vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med bygningssakkyndig, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

2.1 Yttervegger:
Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Enkelte av kledningsbordene har sprekker, disse anses som normale tørkesprekker. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov.

3.1 Vinduer og ytterdører:
Som følge av alder på de eldste vinduene og altandører bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det er observert morkne pakninger på enkelte av vinduene. Det ble observert en del avskalling på den eldste altandøren og vinduskarmene.

4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte takstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Det er observert mose på enkelte av taksteinene. Mosen kan bidra til frostsprenging av takstein. Taktekkingen bør rengjøres for mose.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Faste årlige kostnader (oppgitt for siste år):
Felleskostnad kr. 145,-/mnd. = Kr. 1.740,- per år
Kommunale avgifter = Kr. 14.451,- per år
Innboforsikring = Ca. kr. 1.500,- per år
Avgift til Løfjellet Sameie = Kr. 1.800,- per år
Strømforbruk 2021 = Ca. 7.500 kWh

Årlige kostnader er basert på selgers eget forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Hvitevarer:
Samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn. Ingen andre hvitevarer følger med i salget.

Annen relevant informasjon:
Boligen som selges har egen garasjeplass i felles rekke. Det er nylig sendt en erklæring for tinglysing til Kartverket, der seksjon nr. 1 (leiligheten under) gir seksjon nr. 2 (leiligheten som selges) enerett til bruk av garasjen. Som motytelse har seksjon nr. 2 gitt seksjon nr. 1 enerett til bruk av utvendig bod, som ligger på sameiets fellesareal. Begge avtalene/erklæringene er sendt til Kartverket for tinglysing. Det tas forbehold om at erklæringene blir tinglyst av Kartverket.

Bokskap med glassfronter i gang samt skap med glass på det ene soverommet medfølger ikke i salget.

Det gjøres oppmerksom på at felles sikringsskap til begge seksjonene, befinner seg i uteboden til seksjonen som selges.

Ifølge selger er det observert tidvis noen maur i boligen, nødvendige tiltak med utsetting av limfeller har blitt iverksatt.

Ansvarlig megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt følgende attester:

Type: Midlertidig brukstillatelse
Tiltakets art: Nyoppført enebolig i rekke
Dato: 08.12.1988

I henhold til godkjente bygningstegninger fremgår det at opprinnelig kjøkken/allrom er endret til kjøkken og soverom (avdelt med vegg). Man trenger ikke å søke om bruksendring når rommene som bruksendres er avsatt til hoveddel.

Den 08.01.2008 ble det søkt om bygging av takterrasse med oppgang fra innvendig gang. Askøy kommune godkjente tiltaket den 17.01.2008. I ettertid ble takterrassen bygget, men med utvendig trappeadkomst (godkjent tiltak forutsatte oppgang fra innvendig gang). Denne løsningen samsvarer ikke med kommunens godkjenning. Boligen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen for egen regning og risiko. Dokumentene i forbindelse med denne saken, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/2

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Løfjellvegen 20 består av 2 selveiende boligseksjoner.

Kontaktperson i sameiet er Anne-Berit Alræk (selger).

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenr. 2373736). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Det betales i gjennomsnitt en månedlig felleskostnad pålydende kr. 145,- til sameiet.

Månedlig felleskostnad inkluderer: Felles bygningsforsikring.

Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring hos Tryg Forsikring. Forsikringen forfaller til betaling den 22.11 hvert år. Den siste fakturaen fra Tryg Forsikring utgjorde kr. 3.481,-. Dette tilsvarer kr. 1.740,- per år for hver seksjon, som igjen utgjør i gjennomsnitt kr. 145,- per måned.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 1/2

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Økonomi:
Sameiet har begrenset organsiering. Det foreligger ikke budsjett eller regnskap.

Planlagt vedlikehold:
Sameiet vurderer å male husets sydvegg. Kostnad i forbindelse med denne oppgraderingen fordeles med 50% til hver seksjon (sameiebrøken). Det gjøres oppmerksom på at kostnad for maling etc. av den aktuelle veggen dekkes av selger.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Vedtekter:
Sameiets vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgaven. Vedtektene sier blant annet noe om disposisjonsrett, rett til bruk av enheten og fellesareal samt plikt vedrørende vedlikehold m.m. Interessenter oppfordres å settes seg inn i vedtektene til sameiet.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt svarbrev fra sameiet og vedtekter. Husordensregler, regnskap/budsjett foreligger ikke. Interessenter bes kontakte ansvarlig megler for oversendelse av svarbrev fra sameiet.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 598 075,- for inntektsåret 2020.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 153 071,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Ifølge selger betales det årlig ca. kr. 1.800,- til Løfjellet Sameie, som dekker drift av fellesareal. Det gjøres oppmerksom på at beløpet kan variere fra år til år. Det er pliktig medlemskap i Løfjellet Sameie.

For øvrig er det solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1989/11677-1/50 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 14.08.1989 
Målebrev over d.e.,utskilt fra bnr. 663, avh, 3/8.89.
Areal 442 m2.
Overført fra: 4627-7/681
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/4813-2/50 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 10.04.1990 
Eiendommen har fellesareal i bnr. 663. Kan kun overdraes sammen med andel.
Overført fra: 4627-7/681
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/6384-2/50 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 07.06.1996 
Uteareal blir felles.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Reguleringsformål: Boligbebyggelse
Arealplan-id: 213
Delareal: 442 kvm.
Plannavn: Kleppestø sentrum
Ikrafttredelsesdato: 01.02.2018

Reguleringsplaner under bakken:
Reguleringsformål: Parkeringshus/-anlegg
Arealplan-id: 213
Plannavn: Kleppestø sentrum
Ikrafttredelsesdato: 01.02.2018
Delareal: 60 kvm.

Reguleringsplaner under arbeid:
Arealplan-id: 510
Plannavn: Kleppestø sentrum
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:
- Bebyggelse, nåværende
- Sentrumsformål, framtidig

Askøy kommune har varslet at kommuneplanens arealdel 2018-2030 er under arbeid (planlegging igangsatt).

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at ZMEGLEREN kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

ZMEGLEREN har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

ZMEGLEREN mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 2 980 000
Omkostninger 98 192
TOTALT 3 078 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

DJ_storfil

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik_storfil

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF
OleK_storfil

Ole Kristian P. Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde_storfil

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder
Erlend_storfil

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler
Joakim Ellingsen Bøkenes (1)

Joakim Ellingsen Bøkenes

Eiendomsmegler MNEF